Zoran Jurić u rubrici Mobitel od Zoran Jurić
promjena rubrike od Znatko
Isplati li se kupiti preklopni Android mobitel Samsung Galaxy Z Flip s obzirom da bi se možda ekran mogao strgati od stalnog savijanja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
fmtkvc od fmtkvc
uređen od fmtkvc

Tko bi rekao da će preklopni mobiteli opet ući u modu :)

O Samsung Galaxy Z Flipu postoje različita mišljenja, iz opravdanih razloga. Galaxy Z Flip na tržište dolazi kao modernija verzija starijih preklopnih mobitela, te jednima budi sumnju, a drugima ugodno iznenađenje.

Galaxy Z Flip što se tiče specifikacija je sličniji Galaxy S10 mobitelu (procesor, kamera...) iako unutarnje specifikacije nisu bile ni cilj u Samsungu.
Mobitel dolazi sa "staklom" za koje Samsung tvrdi da se može presaviti oko 200000 puta, što bi bilo dovoljno za 2-3 godine otvaranja i zatvaranja mobitela. To isto prednje "staklo" je testirano na ogrebotine i kao staklo bi trebalo izdržati ogrebotine već od plastičnih objekata dok se to isto "staklo" udubljuje već pod noktom što o "staklu" već govori sve. Na mjestu gdje se ekran savija postoji udubljenje koje nekima smeta, a nekima ne.

Mobitel sam po sebi uopće nije loš, privlači pozornost drugih i ima odlične mogućnosti samo što kao jedan od prvih mobitela toga tipa ima neke mane i možda bi bilo dobro pričekati koju godinu dok se ne usavrši tehnologija.

+3 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

Samsung Galaxy Z flip je već drugi Samsung-ov mobitel s preklopnim zaslonom. Naravno, podosta se razlikuje od prvog, Fold modela. Pojnaviše u načinu preklapanja zaslova. Ovdje je to po mom mišljenju ipak nešto bolje i logičine izvedeno, jer nam ovaj način preklapanja ipak daje mobitel u relativno normalnim dimenzijama kada je rasklopljen, te je samim time puno upotrebljiviji negoli Samsung Galaxy Fold. 

Što se tiče mogućnosti pucanja ekrana od čestog savijanja, mislim da tu nema brige. Samim time što je ovo već drugi savitljivi model, mislim da je puno kvalitetnije izrađen od Fold modela. No, svakako bi se vremenom mogli bez problema pojaviti znakovi čestog savijanja i preklapanja. Naime, na mjestu na kojem se ekran preklapa će se zasigurno nakon nekog vremena pojaviti trag tog savijanja, te će što se samog savijanja to biti jedini problem, ali ne i pucanje. To možete vidjeti na slici ispod.

Osobno, ne bih se upustio u kupovanje tog mobitela iz nekoliko razloga. Prvi je svakako vrlo visoka cijena Cijena je naravno vrlo visoka jer su ovo tek prvi mobiteli ovakve vrste te je logično da će cijena biti iznimno visoka. Vremenom, ako će ovakvi mobiteli zaživjeti vjerujem da će i cijene postepeno padati. Drugi je razlog taj što je to i dalje vrlo "mlada" tehnologija, tu mislim naravno na to savijanje zaslona. Mislim da je to svakako budućnost mobilne tehnologije, no da još uvijek nije dovoljno dobro i kvalitetno razvijena te da će mobitel imati svojih problema zbog toga.

Slična pitanja

1 odgovor 203 👀
1 odgovor 214 👀
2 odgovora 778 👀
Karla Jurišić 29.10.2020. pitanje u rubrici Mobitel od Karla Jurišić
4 odgovora 807 👀
1 odgovor 317 👀
1 odgovor 1.0k 👀
1 odgovor 397 👀
1 odgovor 250 👀
Monika Kiris 15.08.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Monika Kiris
1 odgovor 273 👀
Monika Kiris 12.08.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Monika Kiris
1 odgovor 261 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...