303 pregleda
Ivana B. u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Ima li netko preporuke za kozmetiku ili pripravke iz domaće radinosti, s kojom se lako izbijele flekice (hiperpigmentacijski ožiljci) po nogama koje su ostale od grebanja uboda od komaraca?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

0 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.6k bodova)

Sve hiperpigmentacijske ožiljke (od akni, strija, različitih uboda) rješavam korištenjem limuna. Prerežem limun na pola, jednu polovicu spremim za sutradan, a drugu polovicu čvrsto utrljam direktno na mjesta s ožiljkom. Nemam osjetljivu kožu pa nikada nemam ni negativnih reakcija na limun, ali ukoliko je Vaša koža osjetljivija, iscijedite limun u sok i dodajte mu malo obične vode pa time premažite ožiljke. Kad se limun na koži osuši, isperite dio kože koji ste trljali limunom. Ponavljam ovaj postupak svako jutro ili barem svaka dva dana, a kako bi se vidio učinak potrebno je biti uporan najmanje mjesec dana. Limun inače sadrži alfa hidroksi kiselinu koja je prirodni izbjeljivač, stoga su učinci limuna na ožiljke izrazito pozitivni. 

Preporučam i korištenje listova aloje. List treba prerezati, a zatim se iz njega istisne gusta smjesa te se ona nanese na mjesto ožiljka. Premaz treba ostaviti da djeluje 15 - 20 minuta, a postupak se ponavlja svaki dan dok se ne vidi učinak. Nakon što aloja odstoji na kožu, treba isprati mjesto ožiljka od nanesenog premaza. Aloja je odlična čak i za izrazito osjetljivu kožu. 

Koristila sam i med, ali kod njega nisam vidjela učinak pa sam odustala. Možete isprobati njegovu djelotvornost tako da ga nanesete na mjesto ožiljka i pustite da odstoji nekoliko minuta prije nego što ga isperete. 

I za kraj savjet koji nije iz kućne radinosti. U ljekarnama možete kupiti gel kapsule vitamina E, čija je zadaća regeneracija kože. Gel kapsule istisnite u hidratantnu kremu za tijelo i premažite ožiljak. 

Ivana B. od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
Hvala ti na odgovorima. Limun mi se ne sviđa kao ideja jer je previše grub za kožu, međutim druge proizvode ću probati

Slična pitanja

4 odgovora 140 pregleda
2 odgovora 120 pregleda
2 odgovora 142 pregleda
2 odgovora 123 pregleda
3 odgovora 397 pregleda
3 odgovora 161 pregleda
1 odgovor 120 pregleda
Lovro Gorup 11.11.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Lovro Gorup [Superaktivan] (3.4k bodova)
1 odgovor 105 pregleda
2 odgovora 795 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...