217 pregleda
Ivana Basar u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana Basar

Situacija s COVID-19 u Hrvatskoj postaje sve ozbiljnija, s druge strani mnogi tvrde da nema smisla brojati zaražene. Svejedno, naši životi su se promijenili - od obaveznog nošenja maski do rada i školovanja od doma. Cjepiva koja se razvijaju su brojna, međutim zabrinjavaju najnoviji podaci da imunost na novi korona virus traje svega 3 mjeseca. Koliko dugo mislite da će COVID-19 utjecati na naš svakodnevni život i mislite li da će pojava učinkovitog cjepiva vidno poboljšati situaciju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Ovaj virus je znatno promijenio naše živote te utjecao na svakidašnje obveze i prihode pa su neki ljudi ostali bez posla i stalnih plaća prihoda. Morali su se snaći u vrlo kratkom vremenu ili prilagoditi situaciji. Nedvojbeno je da su nam životi otežani i ograničeni. Mnogo osoba je umrlo, mnogo ih se zarazilo, a i vrlo vjerojatno je da će se mnogi još i zaraziti u budućnosti.

Cjepivo bi, kada se pokaže korisnim, znatno moglo pomoći kod težih bolesnika, starijih osoba te svih onih u rizičnim skupinama. Nitko ne zna kako će se virus razvijati jer je stručnjacima nepoznat te ne mogu predviđati budućnosti. Zato je bitno paziti na svoje i zdravlje osoba oko nas, nositi masku, držati i dalje distancu i najbitnije, graditi što bolji imunitet raznim vitaminima, tjelovježbom, šetnjom, zdravom prehranom itd..

Mislim da maske neće biti još dugo obavezne, bar za 1-2 godine dok se ljudsko tijelo ne 'navikne' na ovaj virus. Ali, do tada bi bilo dobro da pretrpimo još ovu fazu i nosimo maske kako bi spriječili zarazu.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
CRO Commerce 2023
Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva
INVESTIRANJEM DO FINANCIJSKE SLOBODE No. 2

Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Adria Security Summit 2023
Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
18. Advanced Technology Days (2023)

Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...