218 pregleda
Ivana Basar u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana Basar

Situacija s COVID-19 u Hrvatskoj postaje sve ozbiljnija, s druge strani mnogi tvrde da nema smisla brojati zaražene. Svejedno, naši životi su se promijenili - od obaveznog nošenja maski do rada i školovanja od doma. Cjepiva koja se razvijaju su brojna, međutim zabrinjavaju najnoviji podaci da imunost na novi korona virus traje svega 3 mjeseca. Koliko dugo mislite da će COVID-19 utjecati na naš svakodnevni život i mislite li da će pojava učinkovitog cjepiva vidno poboljšati situaciju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Ovaj virus je znatno promijenio naše živote te utjecao na svakidašnje obveze i prihode pa su neki ljudi ostali bez posla i stalnih plaća prihoda. Morali su se snaći u vrlo kratkom vremenu ili prilagoditi situaciji. Nedvojbeno je da su nam životi otežani i ograničeni. Mnogo osoba je umrlo, mnogo ih se zarazilo, a i vrlo vjerojatno je da će se mnogi još i zaraziti u budućnosti.

Cjepivo bi, kada se pokaže korisnim, znatno moglo pomoći kod težih bolesnika, starijih osoba te svih onih u rizičnim skupinama. Nitko ne zna kako će se virus razvijati jer je stručnjacima nepoznat te ne mogu predviđati budućnosti. Zato je bitno paziti na svoje i zdravlje osoba oko nas, nositi masku, držati i dalje distancu i najbitnije, graditi što bolji imunitet raznim vitaminima, tjelovježbom, šetnjom, zdravom prehranom itd..

Mislim da maske neće biti još dugo obavezne, bar za 1-2 godine dok se ljudsko tijelo ne 'navikne' na ovaj virus. Ali, do tada bi bilo dobro da pretrpimo još ovu fazu i nosimo maske kako bi spriječili zarazu.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...