Ivana Basar u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana Basar

Situacija s COVID-19 u Hrvatskoj postaje sve ozbiljnija, s druge strani mnogi tvrde da nema smisla brojati zaražene. Svejedno, naši životi su se promijenili - od obaveznog nošenja maski do rada i školovanja od doma. Cjepiva koja se razvijaju su brojna, međutim zabrinjavaju najnoviji podaci da imunost na novi korona virus traje svega 3 mjeseca. Koliko dugo mislite da će COVID-19 utjecati na naš svakodnevni život i mislite li da će pojava učinkovitog cjepiva vidno poboljšati situaciju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Ovaj virus je znatno promijenio naše živote te utjecao na svakidašnje obveze i prihode pa su neki ljudi ostali bez posla i stalnih plaća prihoda. Morali su se snaći u vrlo kratkom vremenu ili prilagoditi situaciji. Nedvojbeno je da su nam životi otežani i ograničeni. Mnogo osoba je umrlo, mnogo ih se zarazilo, a i vrlo vjerojatno je da će se mnogi još i zaraziti u budućnosti.

Cjepivo bi, kada se pokaže korisnim, znatno moglo pomoći kod težih bolesnika, starijih osoba te svih onih u rizičnim skupinama. Nitko ne zna kako će se virus razvijati jer je stručnjacima nepoznat te ne mogu predviđati budućnosti. Zato je bitno paziti na svoje i zdravlje osoba oko nas, nositi masku, držati i dalje distancu i najbitnije, graditi što bolji imunitet raznim vitaminima, tjelovježbom, šetnjom, zdravom prehranom itd..

Mislim da maske neće biti još dugo obavezne, bar za 1-2 godine dok se ljudsko tijelo ne 'navikne' na ovaj virus. Ali, do tada bi bilo dobro da pretrpimo još ovu fazu i nosimo maske kako bi spriječili zarazu.

Slična pitanja

1 odgovor 323 👀
1 odgovor 198 👀
2 odgovora 221 👀
2 odgovora 677 👀
Ivan Gačić 20.11.2021. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Ivan Gačić
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...