Ivana Basar u rubrici Kozmetika i estetika od
promjena rubrike od Znatko

Treba mi savjet kako ojačati krhke i lomljive nokte koji konstantno pucaju bez obzira na lak za nokte koji koristim? Upućuje li pucanje noktiju na neku bolest ili pomanjkanje nutrijenata? Plus ako ponudite domaći i jednostavni recept za jačanje noktiju. 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od

Kod mene je problem s hormonima i jajnicima uzrok slabih i lomljivih noktiju. Moja bi preporuka bila da izvadiš hormone i provjeriš krvnu sliku kako bi odmah mogla znati na čemu si, to jest kako bi eliminirala potencijalne uzroke problema s noktima. 

Kada sam primijetila da mi nokti lako pucaju, počela sam koristiti Eveline 9u1 lak za nokte. Taj je lak sa švicarskom formulom za jačanje i obnavljanje noktiju, U početku je učinak bio izvanredan - nokti su mi brzo rasli, nisu se listali, bili su čvrsti i izgledali su zdravo. Nakon nekoliko mjeseci uzastopnog korištenja tog istog laka, nokti su postali gori nego prije početka nanošenja laka. Čak su mi se pojavile i brazde i kvržice po noktima. Prestala sam koristiti lak, a kasnije sam, istražujući i čitajući različite forume i objave u Facebook grupama, naišla na tuđa iskustva koja su s Eveline 9u1 lakom za nokte bila ista kao i moja, ako ne i gora. Dakle, ovaj lak pomaže samo u početku, dok ne počne uzrokovati još veće probleme s noktima od onih kojih se želiš riješiti. 

Isprobala sam i Alverde serum za nokte s česticama jojobe. Serum sam nanosila dvaput dnevno na nokte i područje oko noktiju. Koristila sam ga dok nisam istrošila pakiranje. Nokti su mi izgledali zdravije i brže su rasli, ali nisam se uspjela riješiti brazda koje su nastale zbog korištenja prethodno spomenutog laka. 

Na kraju sam odlučila pustiti nokte da odmore te sam ih 2 - 3 puta tjedno umočila u iscijeđeni limunov sok. Mjesecima nisam koristila nikakve lakove za nokte. Pustila sam nokte da "prodišu". Nisam koristila ni rašpice za nokte da ih dodatno ne oslabim. Čim sam primijetila da je vrh nokta slabiji, odrezala bih ga da se ne počne listati. Mjesecima sam ponavljala tu rutinu i koristila samo limunov sok. Mislim da mi je trebalo otprilike 5 mjeseci da se nokti u potpunosti obnove i oporave. 

+6 glasa
Sandra Vukov od
uređen od Sandra Vukov

Ako zaista želite kvalitetno i brzo (istog trena vidjeti nevjerojatne rezultate) uljepšati svoje nokte, osobno preporučujem malo ozbiljniju kozmetiku koju i sama koristim. Natural glow nail kit iz Aore (tkalčićeva 14) koji ostavlja ruke i nokte njegovanim, sjajnima i zdravima. To je set za prekrasne prirodne nokte koji sadrži rašpicu za nokte, polirni blok za nokte, ostavlja nokte glatkima, ravnima i sjajnima kao da ste ih svježe nalakirali bezbojnim lakom. Ulje obavlja osjetljivu kožicu oko noktiju ostavljajući ruke njegovanima i zdravima. Losion hrani kožu sastojcima koje čine kožu mladolikom i svježom. Njihove sve proizvode pa tako i ovaj možete besplatno isprobati u njihovoj trgovini. Radi se o visokokvalitetnoj kozmetici mrtvog mora i na licu mjesta vidite ogromne rezultate.

Cijena je 300kn (akcije i popusti su na prvi proizvod) i može koristiti kroz najmanje 6 mjeseci.

 

https://aora.hr/proizvod/natural-glow-nail-kit-prirodan-sjaj/

Slična pitanja

2 odgovora 287 👀
3 odgovora 346 👀
4 odgovora 325 👀
5 odgovora 2.2k 👀
3 odgovora 359 👀
2 odgovora 254 👀
Ivana Basar 05.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Basar
3 odgovora 731 👀
2 odgovora 199 👀
4 odgovora 893 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...