Ivana Basar u rubrici Umjetnost i kultura od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko
Kada bi morali odabrati jednu seriju, koja je u 2020. bila najpopularnija i najzanimljivija - koja bi to bila?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Lara M. Uremović od Lara M. Uremović

2020. godina sa sobom nam je donjela i brojne nove serije, a neke od popularnijih koje se ističu su: 

  • Tiger King
  •  Home Before Dark
  •  Hillary
  • High Fidelity
  •  Ted Lasso
  • The Last Dance
  • Emily in Paris

Također su izašle nove sezone koje su dodatno popularizirale već poznate serije, poput:

  • Money Heist (4. sezona)
  • The Umbrella Academy (2. sezona)
  • Dead to Me (2. sezona)
  • Ozark (3. sezona)
  • West World (3. sezona)
  • Fargo (4. sezona)

Ipak, kad bih morala odabrati jednu seriju koja se ova godina istakla kao najpopularnija i najzanimljivija, to bi definitivno bila miniserija Queen's Gambit. Izašla je tek 23.10. i već je pobila mnoge rekorde gledanosti. Ima odlične kritike uključujući visoku ocjenu (8.8/10) na IMBD stranici, te je preporučena na brojnim portalima. Queen's Gambit je miniserija koja se sastoji od 7 epizoda, a temelji se na istoimenoj noveli pisca Waltera Tevisa izašloj 1983. godine. Radi se o djevojčici Beth Harmon, koja je s 9 godina završila u sirotištu gdje ju je domar naučio igrati šah. Nadalje, serija prati njezino odrastanje koje vrvi emocionalnim problemima uključujući ovisnost o drogi i alkoholu, dok je u središtu njezino nastojanje da postane svjetska prvakinja u šahu. Serija je originalna i zanimljiva, a mlada glumica Anya Taylor-Joy nevjerojatno je odigrala ulogu protagonistkinje. Radnja serije smještena je u 50tim i 60tim godinama, te se odlikuje sjajnom kostimografijom i izvrsnom glazbom iz tog vremena. Čvrsto je preporučam!

 

 

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek

Ako zaključujem o najpopularnijoj seriji 2020. godine na temelju razgovora s najbližim prijateljima i užim krugom obitelji te po člancima i naslovima koji su iskakali na društvenim mrežama, najviše se pričalo i pisalo o seriji "Money Heist", originalnog naziva "La Casa de Papel"

Osobno bih i ja izabrala upravo ovu seriju. U 2020. godini izašla je 4. sezona, dok su prve tri sezone objavljivane od 2017. do 2019. godine. Serija je postala popularna zato što je 4. sezona objavljena na Netflixu upravo u vrijeme karantene zbog pandemije uzrokovane bolešću COVID-19, tako da je seriju u to vrijeme gledao cijeli svijet. Isto tako, zaštitni znak serije je pjesma "Bella Ciao", talijanska partizanska pjesma, odnosno antifašistička himna koju su pjevale tadašnje žene u pobuni protiv loših uvjeta rada i niskih plaća. "Bella Ciao" u seriji predstavlja himnu otpora kapitalističkom sustavu. 

Serija je španjolske produkcije, a žanr je akcijski. Po meni serija ima sve što bi jedna serija trebala imati - napetu radnju, obrate, odličnu glumu, ljubavnu priču, snagu prijateljstva... 

Slična pitanja

2 odgovora 2.5k 👀
1 odgovor 405 👀
3 odgovora 2.9k 👀
1 odgovor 1.1k 👀
3 odgovora 812 👀
3 odgovora 1.9k 👀
2 odgovora 3.9k 👀
2 odgovora 659 👀
Iva Murat 29.10.2020. pitanje u rubrici Zabava od Iva Murat
9 odgovora 1.4k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...