330 pregleda
Ivana B. u rubrici Djeca i roditeljstvo od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koji su najbolji studentski domovi u Zagrebu glede na omjer kvalitete i cijene stanovanja te blizine centra Zagreba i zagrebačkih fakulteta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.2k bodova)

Studentski dom "Cvjetno naselje" slovi kao najbolji zagrebački studentski dom, prvenstveno zbog veličine i prostranosti studentskih soba koje imaju i vlastitu kupaonicu s toaletom. Mjesečna je stanarina 475 kn. S obzirom na to da je dom svega 10-ak minuta udaljen od tramvajskih stanica Prisavlje i Vjesnik, i lokacija je vrlo poželjna. Od zagrebačkog centra "Cvjetno naselje" udaljeno je nešto više od 20 minuta vožnje tramvajem. Ovaj je dom poprilično tih i miran, sveukupno broji 8 paviljona, ima veliku zajedničku učionicu, školu stranih jezika, teretanu, dva studentska restorana i slastičarnicu. Omjer cijene i kvalitete je realan. 

Studentski dom "Stjepan Radić" zasigurno je najpoznatiji hrvatski studentski dom, popularno zvan "Sava". Ovaj je dom najvećeg smještajnog kapaciteta u Zagrebu. Broji 12 paviljona, od kojih je 11 namijenjeno smještaju studenata, a jedan preostali paviljon obuhvaća upravu doma, dva studentska restorana, restoran brze prehrane, slastičarnicu, studentsko kino, trgovinu, stomatološku ordinaciju i plesnu dvoranu. Mjesečna cijena smještaja u dvokrevetnim sobama u novouređenim paviljonima (od 1. do 4. paviljona te od 7. do 9. paviljona) je 375 kn. Svi stanari u istom hodniku dijele kupaonicu, toalet, umivaonu i čajnu kuhinju. Iznos mjesečne stanarine za 5. i 6. paviljon je 300 kn. Radi se o paviljonima koji nisu obnovljeni, a po dvije susjedne sobe dijele zajedničku kupaonicu s toaletom. U ovim sobama nije dostupan ni hladnjak. 11. i 12. paviljon mjesečno se plaćaju 600 kn, a to su najluksuzniji paviljoni na "Savi". Po dvije sobe dijele predsoblje s kuhinjom i kupaonicom. U blizini "Save" nalaze se stanice za tramvaje 5, 17, 14, 4 i 7. Odlična je prometna povezanost i busevima (primjerice, bus 109 koji vozi na relaciji Črnomerec - Dugave). U blizini je i okretište Savski most. Jedina je mana što je "Sava" u odnosu na "Cvjetno naselje" udaljenija i od zagrebačkog centra i od većine fakulteta. 

Mišljenja se razlikuju među studentskom populacijom, ali ja sam navela konkretne primjere na temelju vlastitog iskustva. Postoje i studenti kojima se sviđa život u studentskom domu "Ante Starčević", iako taj dom nema studentski restoran, ima najmanji kapacitet smještaja i nije obnavljan, ili u studentskom domu "Lašćina". 

 

Slična pitanja

2 odgovora 377 pregleda
2 odgovora 525 pregleda
3 odgovora 470 pregleda
1 odgovor 1.1k pregleda
1 odgovor 257 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...