4.7k pregleda
Ivana B. u rubrici Stanovanje od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Koja četvrt/kvart u Zagrebu je najkvalitetnija za život - u smislu mirnoće naselja, blizine centra i dostupnosti trgovina/dostave/pošte i sličnih usluga? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+9 glasa
Iva I od Iva I [Superaktivan] (4.3k bodova)
Osobno bih izdvojila Jarun kao jedan od najboljih kvartova u Zagrebu. Istina je da je malo udaljeniji od centra, međutim 30 do 40 minuta za vrijeme gužve stvarno nije previše. Povezanost je dosta dobra, a kvart ima sve za svakoga. Ono po čemu je kvart najpoznatiji je Jarunsko jezero koje je izvrsno za šetnju i rekreaciju, ali i mjesto za popiti kavu. Jarun je odličan za obitelji jer su škole i vrtići svima u blizini, ima dosta livada i parkova, a kvart je i sam po sebi jedan od sigurnijih. Na maksimalno 10 minuta vožnje nalazi se većina zagrebačkih šoping centara, a sami kvart ima dovoljno dućana, solidnu tržnicu i poštu. Mladima će u blizini biti i klubovi koji se nalaze na jezeru ili kod Mladosti. Na Jarunu se nalazi i crkva Svete Mati Slobode, jedna od poznatijih crkvi u Zagrebu. Po meni stvarno najbolji kvart za živjeti jer je miran i siguran, a opet dovoljno živ i urban.
+7 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.8k bodova)

Da mogu birati, najradije bih živjela na Prisavlju ili na Kvatriću. 

Prisavlje je miran kvart s odličnom povezanošću tramvajskim linijama koje vode prema centru grada, ali i prema periferiji u smjeru Prečkog. Kvart nudi sve nužno za život, i to u krugu od nekoliko metara. Tu su ljekarna, dom zdravlja, brojni dućani, kozmetički i frizerski saloni, restorani, banke, pošta, osnovna škola, vrtić, dječji park i slično. U blizini je i okretište Savski most, a svega nekoliko stanica dalje nalazi se i Arena centar. Kvart je od glavnog zagrebačkog trga udaljen nešto više od 20 minuta vožnje tramvajem. Dobra je i ponuda stanova. 

Kvatrić je kvart u neposrednoj blizini centra, a tipičan je primjer gradskog života - uvijek si u žiži svih događanja. Kvartom dominira tržnica, a osim nje, dostupne su i brojne trgovine poput Konzuma ili Müllera. Brojni kafići lijepog ambijenta, Mc'Donalds i drugi restorani doprinose poželjnosti stanovanja u ovome kvartu. Nekoliko tramvajskih stanica dalje nalazi se i Klinički bolnički centar Rebro. U kvartu se nalaze škola, vrtić, jaslice, banke, pošta, kozmetički saloni i slično, a tako reći, kvart je moguće prepješačiti i sve obaviti. Dostupan je i javni gradski prijevoz te je povezanost s ostalim dijelovima grada izvrsna. Linijom 215 u smjeru Trnave od Kvatrića se za svega 20 - 30 minuta može doći do City Centra East. Jedina je mana Kvatrića hektičnost života s obzirom da se ipak radi o širem centru glavnog hrvatskog grada. 

+7 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.3k bodova)

Osobno, nikada se ne bih preselila iz okolice Maksimira. Ovaj dio nije previše udaljen od centra te je promišljeno povezan sa svim bitnim točkama u gradu Zagrebu. Lako je doći do Glavnog kolodvora, Trga bana Jelačića, Autobusnog kolodvora, dubrave, itd..

Ovdje se nalaze brojni kafići te pizzerije i slastičarnice, poput Amelie, Choco cafe Duksa i Urban pizzerija.. Zbog toga vam nikada neće biti dosadno te ćete uvijek imati gdje otići. Također, u blizini su čak 4 osnovne škole, 4 srednje škole te nekoliko fakulteta. Kvart je pun dućana, poput Konzuma, Prehrane i Kauflanda te pekara poput Pan Pek-a i Dubravice.

I najbitnije, ovdje se nalazi park Maksimir gdje možete doći trčati, posjetiti ZOO, družiti se s prijateljima ili popiti kavu na poznatom Vidikovcu.

+6 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.6k bodova)
Za mene Keglic (mi to tako zovemo Keglic po nogometnom klubu i popularnom kafiću) koji se nalazi stanicu poslje Britanca prema Črnomercu. Zašto? Zato što nema buke i pretežno je mirno, ima sve u blizini, a opet je centar grada Zagreba, udaljen 3 tramvajske stanice od glavnoga trga odnosno 7 -10min pješice. Tamo je Vinogradska bolnica, veliki Špar, hrpa frizerskih salona, dom zdravlja, privatne ordinacije, dvije osnovne škole, 3-4 vrtića, kino je u kvartu, restorani i mnogo drugih kafića, teniski tereni i bazen je udaljen 3-4 min pješice. Što god trebate u gradu (u centru) tamo ste u 5 min i natrag ste odmah. Imate svoj mir a ulice osim naravno Ilice na koju sve ulice izlaze nisu na kvartu toliko prometne.
+4 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić [Megaktivan] (15.2k bodova)
Moje mišljenje za najbolji kvart u Zagrebu je da je to kvart Trešnjevka. Ona se dijeli na sjevernu i južnu i obuhvaća dosta veliki dio i broj manjih naselja. Trešnjevka se nalazi dosta blizu centru grada, iako je prije dvadesetak/tridesetak godina Trešnjevka bila na tadašnjem rubu grada. To je kvart koji je jako dobro povezan s ostalim kvartovima, autobusnom linijom 109 prema Črnomercu i tramvajskim linijama 3,9, i 12 prema Savišću, Borongaju i Dubravi. Sa sva tri tramvaja do užeg centra grada možete doći za kakvih dvadesetak minuta, moj je osobni rekord čak sedam minuta, ako se dobro okrenu semafori. Nekretnine prije nisu koštale koliko i danas, ali brzo će se stvari promijeniti. Trešnjevka je puna lijepih parkova, zanimljivih naselja, ulica, škola - osnovnih, srednjih, glazenih, plesnih, fitness centara, teretana... Mislim da sadrži sve što bi jedan lijepi - najbolji kvart trebao sadržavati.

Slična pitanja

2 odgovora 339 pregleda
3 odgovora 426 pregleda
2 odgovora 474 pregleda
1 odgovor 233 pregleda
1 odgovor 1.1k pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...