Ivana Basar u rubrici Stanovanje od
promjena rubrike od Znatko

Koja četvrt/kvart u Zagrebu je najkvalitetnija za život - u smislu mirnoće naselja, blizine centra i dostupnosti trgovina/dostave/pošte i sličnih usluga? 

Frenki (Ilija) Atajić od
Gledam odgovore, i zaključak je, - da svako voli živjeti - u svom kvartu - živio sam na ribnjaku, sad sam na cvijetnom,, ali mi se ne sviđa, vrlo rado bi se vrati na ribnjak - 2. stanica od trga - park, zelenilo, mir, - ako neču tramvajem, a hoču mir, prošetam preko kaptola i na trgu sam - ako mi je do druženja - spustim se tkalčom, lagano , s noge na nogu - sad mi sa cvijetnog, do trga treba sat vremena - tako da je odgovor na ovo pitanje - previše diskutabilan.‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

8 odgovor(a)

+27 glasa
Iva Ivanko od
Osobno bih izdvojila Jarun kao jedan od najboljih kvartova u Zagrebu. Istina je da je malo udaljeniji od centra, međutim 30 do 40 minuta za vrijeme gužve stvarno nije previše. Povezanost je dosta dobra, a kvart ima sve za svakoga. Ono po čemu je kvart najpoznatiji je Jarunsko jezero koje je izvrsno za šetnju i rekreaciju, ali i mjesto za popiti kavu. Jarun je odličan za obitelji jer su škole i vrtići svima u blizini, ima dosta livada i parkova, a kvart je i sam po sebi jedan od sigurnijih. Na maksimalno 10 minuta vožnje nalazi se većina zagrebačkih šoping centara, a sami kvart ima dovoljno dućana, solidnu tržnicu i poštu. Mladima će u blizini biti i klubovi koji se nalaze na jezeru ili kod Mladosti. Na Jarunu se nalazi i crkva Svete Mati Slobode, jedna od poznatijih crkvi u Zagrebu. Po meni stvarno najbolji kvart za živjeti jer je miran i siguran, a opet dovoljno živ i urban.
+22 glasa
Nikolina Šrajbek od

Da mogu birati, najradije bih živjela na Prisavlju ili na Kvatriću. 

Prisavlje je miran kvart s odličnom povezanošću tramvajskim linijama koje vode prema centru grada, ali i prema periferiji u smjeru Prečkog. Kvart nudi sve nužno za život, i to u krugu od nekoliko metara. Tu su ljekarna, dom zdravlja, brojni dućani, kozmetički i frizerski saloni, restorani, banke, pošta, osnovna škola, vrtić, dječji park i slično. U blizini je i okretište Savski most, a svega nekoliko stanica dalje nalazi se i Arena centar. Kvart je od glavnog zagrebačkog trga udaljen nešto više od 20 minuta vožnje tramvajem. Dobra je i ponuda stanova. 

Kvatrić je kvart u neposrednoj blizini centra, a tipičan je primjer gradskog života - uvijek si u žiži svih događanja. Kvartom dominira tržnica, a osim nje, dostupne su i brojne trgovine poput Konzuma ili Müllera. Brojni kafići lijepog ambijenta, Mc'Donalds i drugi restorani doprinose poželjnosti stanovanja u ovome kvartu. Nekoliko tramvajskih stanica dalje nalazi se i Klinički bolnički centar Rebro. U kvartu se nalaze škola, vrtić, jaslice, banke, pošta, kozmetički saloni i slično, a tako reći, kvart je moguće prepješačiti i sve obaviti. Dostupan je i javni gradski prijevoz te je povezanost s ostalim dijelovima grada izvrsna. Linijom 215 u smjeru Trnave od Kvatrića se za svega 20 - 30 minuta može doći do City Centra East. Jedina je mana Kvatrića hektičnost života s obzirom da se ipak radi o širem centru glavnog hrvatskog grada. 

+16 glasa
Karla Jurišić od

Osobno, nikada se ne bih preselila iz okolice Maksimira. Ovaj dio nije previše udaljen od centra te je promišljeno povezan sa svim bitnim točkama u gradu Zagrebu. Lako je doći do Glavnog kolodvora, Trga bana Jelačića, Autobusnog kolodvora, dubrave, itd..

Ovdje se nalaze brojni kafići te pizzerije i slastičarnice, poput Amelie, Choco cafe Duksa i Urban pizzerija.. Zbog toga vam nikada neće biti dosadno te ćete uvijek imati gdje otići. Također, u blizini su čak 4 osnovne škole, 4 srednje škole te nekoliko fakulteta. Kvart je pun dućana, poput Konzuma, Prehrane i Kauflanda te pekara poput Pan Pek-a i Dubravice.

I najbitnije, ovdje se nalazi park Maksimir gdje možete doći trčati, posjetiti ZOO, družiti se s prijateljima ili popiti kavu na poznatom Vidikovcu.

+16 glasa
Matija Kranjčić od
Moje mišljenje za najbolji kvart u Zagrebu je da je to kvart Trešnjevka. Ona se dijeli na sjevernu i južnu i obuhvaća dosta veliki dio i broj manjih naselja. Trešnjevka se nalazi dosta blizu centru grada, iako je prije dvadesetak/tridesetak godina Trešnjevka bila na tadašnjem rubu grada. To je kvart koji je jako dobro povezan s ostalim kvartovima, autobusnom linijom 109 prema Črnomercu i tramvajskim linijama 3,9, i 12 prema Savišću, Borongaju i Dubravi. Sa sva tri tramvaja do užeg centra grada možete doći za kakvih dvadesetak minuta, moj je osobni rekord čak sedam minuta, ako se dobro okrenu semafori. :) Nekretnine prije nisu koštale koliko i danas, ali brzo će se stvari promijeniti. Trešnjevka je puna lijepih parkova, zanimljivih naselja, ulica, škola - osnovnih, srednjih, glazenih, plesnih, fitness centara, teretana... Mislim da sadrži sve što bi jedan lijepi - najbolji kvart trebao sadržavati.
+12 glasa
Sandra Vukov od
Za mene Keglic (mi to tako zovemo Keglic po nogometnom klubu i popularnom kafiću) koji se nalazi stanicu poslje Britanca prema Črnomercu. Zašto? Zato što nema buke i pretežno je mirno, ima sve u blizini, a opet je centar grada Zagreba, udaljen 3 tramvajske stanice od glavnoga trga odnosno 7 -10min pješice. Tamo je Vinogradska bolnica, veliki Špar, hrpa frizerskih salona, dom zdravlja, privatne ordinacije, dvije osnovne škole, 3-4 vrtića, kino je u kvartu, restorani i mnogo drugih kafića, teniski tereni i bazen je udaljen 3-4 min pješice. Što god trebate u gradu (u centru) tamo ste u 5 min i natrag ste odmah. Imate svoj mir a ulice osim naravno Ilice na koju sve ulice izlaze nisu na kvartu toliko prometne.
+9 glasa
Goran Gonar od

Najbolje živjeti u kvartu koji se zove - izvan zagušljivog i sivog Zagreba..., izvan vreve, gužve, žamora i buke. A to je u tzv. Zagrebačkom prstenu, službenom zvanom - Zagrebačka županija.

Možda to nije kvart grada, ali bi trebao biti. Blizu je Zagreba, brzo se dođe čak i prigradskom željeznicom do Glavnog kolodvora u centru metropole, a opet živiš u mirnoj okolini okružen prirodom, čistim zrakom i mirnijim ljudima.

Moja topla preporuka svim Zagrepčanima.

+6 glasa
Borna Matić od

Samo je jedan ultimativni kvart, Savica.

Idemo redom:

 1. pješice do glavnog 20-ak min (15-ak Lisinski).
 2. tramvaj na Držićevoj ili Vukovarskoj (moraš proći kroz Kruge, cca 10 min)
 3. bus 281 od istoka do zapada Zagreba i 218 do Glavnog kolodvora i do Borovja
 4. izlaz preko mosta i onda prema Avenue Mallu ili van iz Zagreba tamo južno na obilaznicu
 5. sportski sadržaji
 6. nova škola
 7. novo košarkaško
 8. ima dobrih hidden gymova dobrih
 9. blizu je nasip za trčanje
 10. neki ‘outdoor gym’ ( ima ekipe odmah na nasipu kak’ se popne gore)
 11. Nogomet i slično na školskom
 12. dovoljno dućana, 
 13. plac na Savici,
 14. mesnice imate,
 15. ljekarne, 
 16. dom zdravlja

Dakle povezanost sam već rekao da je top, a još ako voziš bajk...

 1. nasip je blizu do Jaruna - lijepa 30 min vožnja po nasipu
 2. Bundek ti je preko puta - pređeš mostom i bicikliraš do Bundeka

Jesam li što zaboravio? Brijem da ne!

–4 glasa
Tomislav Niksi od
Znači nitko nije rekao peščenica. WTF. Mislim. Lovaju te osobe romske rase. Free lovice svaki dan. Super knjižnica. Malo miriše po cigaretam , ali svako zlo za neko dobro. Ovo mene traži da upišem još riječi pa ću čisto reći da ako si na pešći, strahuj od požara
Borna Matić od
Tooo brale!!! :D

Slična pitanja

2 odgovora 1.3k 👀
Sandra Vukov 17.11.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Sandra Vukov
1 odgovor 561 👀
3 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 1.2k 👀
1 odgovor 667 👀
1 odgovor 1.8k 👀
2 odgovora 5.8k 👀
8 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 333 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...