4.4k pregleda
Zoran Jurić u rubrici Obrazovanje od Zoran Jurić (8.6k bodova)
...ili kako biste poredali studentske domove u Zagrebu u neku top listu po kriteriju studentskog života u svakom od njih?
*
*
* povezano sa odgovorom na pitanje: Koji su vaši savjeti za brucoše?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (70.9k bodova)
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

1. Studentski dom "Cvjetno naselje" je, prema mome mišljenju, najbolji zagrebački studentski dom, prvenstveno zbog veličine studentskih soba koje imaju i vlastitu kupaonicu s toaletom. Osim prostranosti sobe, koja izgledom podsjeća na manji apartman, poželjna je i njegova lokacija. Do centra grada potrebno je 20-ak minuta tramvajem, a tramvajske su stanice (Vjesnik i Prisavlje) udaljene niti 10 minuta laganog hoda. Još jedna pozitivna strana življenja na Cvjetnom je tišina i mir te velika zajednička učionica u kojoj studenti mogu učiti. Osim prostranosti i ugodne atmosfere, postoje i dva studentska restorana te slastičarnica, u kojima je hrana solidna. "Cvjetno naselje" nudi i fitness centar i školu stranih jezika, a sve u krugu studentskog doma. Ovaj je studentski dom cjenovno najskuplji (ne uključujući jednokrevetne sobe i 11. i 12. paviljon na Savi), ali je cijena iznimno prihvatljiva u odnosu na pruženo. Za one koji vole zabavu i sklapanje novih prijateljstava, SD "Cvjetno naselje" nije dobar odabir. U blizini ovog studentskog doma nalazi se i kopiraona s vrlo povoljnim cijenama što je studentima važno za kopiranje fakultetskih materijala. 

2. Studentski dom "Stjepan Radić" slovi kao najpoznatiji hrvatski studentski dom, a izgledom i sadržajem podsjeća na manji grad. U 11 paviljona smješteni su studenti, dok 12. paviljon služi kao uprava doma, dva studentska restorana, restoran brze prehrane, slastičarnica, studentsko kino, trgovina, plesna dvorana i stomatološka ordinacija. Budući da je ovaj studentski dom najvećeg smještajnog kapaciteta, broji i najviše smještenih studenata zbog čega su često organizirana druženja, zabave i okupljanja studenata, a atmosfera je bučna i za većinu studenata opuštena. Namještaj je u sobama od 1. do 4. paviljona te od 7. do 9. obnovljen, no mana je što su tuševi, umivaona i WC namijenjeni zajedničkom korištenju. Iako ih je osiguran dovoljan broj, često nastanu gužve i nered zbog velikog broja studenata. Na "Savi" postoje i dva neobnovljena paviljona u kojima dvije susjedne sobe dijele zajedničku kupaonicu s toaletom, ali sobe ne posjeduju hladnjak. Osim toga, željeni 11. i 12. paviljoni teško se dobivaju na natječaju za studentski dom, a popularni su upravo zbog luksuza kojeg nude (predsoblje s kuhinjom i kupaonicom). Na Savskom mostu, koji je u blizini SD "Stjepan Radić" nalazi se kopiraona koja je nešto skuplja od kopiraone na "Cvjetnom", no na samo nekoliko minuta hoda, što je vrlo praktično. 

Iako će mišljenja studenata uvijek biti podvojena vezano uz ovu temu, napisala sam sve navedeno na temelju vlastitog iskustva. 

 

+4 glasa
Augustina Kolak od Augustina Kolak (16.5k bodova)
1. Najbolji studentski dom u Zagrebu, po meni, je “Stjepan Radić”, . Što se tiče kvalitete smještaja, postoje tri kategorije. Prva, koja je i najjeftnija, je smještaj u 5. i 6. paviljonu koji su neobnovljeni. Sobe su dvokrevetne, s kupaonicom koja se dijeli sa sobom pored. Cijena smještaja je 300 kn. Iako su sobe sa starim namještajem, imate slobodu uredit je po svojoj želji. Druga kategorija su obnovljeni paviljoni 1.-4.,  te od 7.-9. Sobe dvokrevetne, manje su ali s pametno iskorištenim prostorom, s dosta prostora za odlaganje stvari. Na katu se nalaze zajedničke prostorije, wc, umivaona, kupaonica i kuhinja. Cijena je 375 kn. Treća kategorija su 11. i 12. novije izgrađeni paviljoni s dvokrevetnim sobama. Kuhinja i kupaonica se dijeli sa sobom pored. Razlika između ta dva paviljona je samo u tome što sobe u 12. paviljonu imaju balkone. Cijena iznosi 600 kn.

Što se tiče ostalog sadržaja u domu “na Savi”, u sklopu naselja se nalazi trgovina i kiosk, praonica, teretana. Također, u naselju su tri restorana, od kojih je jedan s brzom hranom, te slastičarna.

U blizini se nalaze kafići, klubovi, restorani, trgovine itd.

2. Cvjetno naselje je po mojoj procjeni, na drugom mjestu. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom, a cijena je 475 kn. Kvaliteta smještaja i ostalog sadržaja gotovo isti kao i na Savi, ali je društveni život nešto slabiji, za razliku od Save gdje se partija svakodnevno.

3. Šara- nisam tamo živjela.

4. Lašćina- s obzirom da je najjeftinija opcija, kvaliteta smještaja i sadržaja je dosta lošija.

Slična pitanja

1 odgovor
Ivana Basar 05.09.2020. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Ivana Basar (3.9k bodova)
5 odgovora
Ivana Basar 05.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivana Basar (3.9k bodova)
2 odgovora
2 odgovora
Sandra Vukov 17.11.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Sandra Vukov (19.6k bodova)
2 odgovora
2 odgovora
Antoneta Hrgović 30.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Antoneta Hrgović (22.6k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...