105 pregleda
Ivana B. u rubrici Djeca i roditeljstvo od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Ivana B.
Što kupiti djetetu za 3.rođendan, ako imam budžet do 200kn? Htjela bih nešto što će mu se svidjeti, ali da je također edukativno.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.7k bodova)
Kod trogodišnjaka prisutna je simbolička igra, tj. igra pretvaranja. Dijete koristi predmete ili ljude kao simbol nečega što oni inače nisu.

Kako je do treće godine već dobro razvijena gruba motorika kod djeteta, vrijeme je da djeca igranjem vježbaju finu motoriku, primjerice gradnjom nekog objekta koji kasnije koriste u imaginativnoj igri.

Iz tog razloga preporučam kupnju likovnih materijala poput drvenih boja, tempera, škara, ljepila, plastelina...

Preporučila bih i zvučne slikovnice- edukativne su, a ujedno i zabavne zbog zvučne signalizacije. Cijena u Bubamari je 80 kn.

Osim toga, djeca u ovom razdoblju vole puzzle. Danas je dostupan širok asortiman puzzli, primjerice puzzle spajanja suprotnosti, staništa sa životinjama, mladunaca životinja s majkom, učenja količine... Ovakve se puzzle mogu nabaviti u Offertissimi po vrlo povoljnoj cijeni (20 kn). Postoje i u drugim dućanima poput Baby Center-a i Muller-a po nešto višoj cijeni.

Kako su djeca sklona simboličkoj igri, osim prethodno navedenih igara, preporučam i kupnju igrački kojima dijete igra neku ulogu, primjerice vatrogasno odijelo ili frizerski pribor.

Kupnjom didaktičkih igračaka nikada ne možete pogriješiti, stoga neke od stranica koje imaju kvalitetne igračke do 200 kn jesu kakadu.si, Linit, Lafaboo i idadidacta. Provjerite njihove stranice zato što nude širok asortiman, ovisno o djetetovim afinitetima, imaju česte popuste, a njihove se igračke svide svakom djetetu.

Slična pitanja

5 odgovora 3.0k pregleda
9 odgovora 448 pregleda
1 odgovor 258 pregleda
2 odgovora 1.5k pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...