Ivana Basar u rubrici Djeca i roditeljstvo od
promjena rubrike od Ivana Basar
Što kupiti djetetu za 3.rođendan, ako imam budžet do 200kn? Htjela bih nešto što će mu se svidjeti, ali da je također edukativno.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od
Kod trogodišnjaka prisutna je simbolička igra, tj. igra pretvaranja. Dijete koristi predmete ili ljude kao simbol nečega što oni inače nisu.

Kako je do treće godine već dobro razvijena gruba motorika kod djeteta, vrijeme je da djeca igranjem vježbaju finu motoriku, primjerice gradnjom nekog objekta koji kasnije koriste u imaginativnoj igri.

Iz tog razloga preporučam kupnju likovnih materijala poput drvenih boja, tempera, škara, ljepila, plastelina...

Preporučila bih i zvučne slikovnice- edukativne su, a ujedno i zabavne zbog zvučne signalizacije. Cijena u Bubamari je 80 kn.

Osim toga, djeca u ovom razdoblju vole puzzle. Danas je dostupan širok asortiman puzzli, primjerice puzzle spajanja suprotnosti, staništa sa životinjama, mladunaca životinja s majkom, učenja količine... Ovakve se puzzle mogu nabaviti u Offertissimi po vrlo povoljnoj cijeni (20 kn). Postoje i u drugim dućanima poput Baby Center-a i Muller-a po nešto višoj cijeni.

Kako su djeca sklona simboličkoj igri, osim prethodno navedenih igara, preporučam i kupnju igrački kojima dijete igra neku ulogu, primjerice vatrogasno odijelo ili frizerski pribor.

Kupnjom didaktičkih igračaka nikada ne možete pogriješiti, stoga neke od stranica koje imaju kvalitetne igračke do 200 kn jesu kakadu.si, Linit, Lafaboo i idadidacta. Provjerite njihove stranice zato što nude širok asortiman, ovisno o djetetovim afinitetima, imaju česte popuste, a njihove se igračke svide svakom djetetu.

Slična pitanja

5 odgovora 5.6k 👀
2 odgovora 1.5k 👀
5 odgovora 1.6k 👀
2 odgovora 590 👀
Ružica Perić 24.06.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Ružica Perić
1 odgovor 1.2k 👀
9 odgovora 922 👀
4 odgovora 419 👀
3 odgovora 233 👀
6 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 678 👀
Lovro Gorup 28.11.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Lovro Gorup
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...