241 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Sport i rekreacija od Zoran Jurić
promjena rubrike od Znatko
Zašto većina UFC boraca u MMA koriste u borbi na nogama tajlandski boks /muay thai/, a u parteru hrvanje? Mislim, postoje i druge dopuštene borilačke vještine kao tae-kwon-do, karate, bjj (brazilski jiu-jitsu), wing chun, itd.

.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Gde mogu putem interneta gledati uživo prenose UFC-a?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Domagoj Erol od Domagoj Erol

Općenito, da biste postali profesionalni MMA ili UFC borac trebate svladati osnove udaranja (općenito rečeno - boksanja) i borbe u parteru (hvatanje u klinč te hrvanje na podu), te trebate stjecati iskustvo kroz sudjelovanje na profesionalnim natjecanjima i neprekidno raditi na samopromociji kroz društvene medije. Vas zanima ovo prvo dvoje...

  • Kod stajanja na nogama koriste se različite tehnike kao što su boks, kickboxing, tajlandski boks, karate, tae-kwon-do, brazilska capoeira, itd.
  • Kod hvatanja u klinč koriste se borilačke tehnike kao što su judo, slobodno hrvanje, grčko-romanski stil hrvanja, itd.
  • Borbe u parteru prepoznajemo kao borilačke tehnike poput brazilskog jiu-jitsu-a, judo, sambo, hrvanje, luta livre, itd.

S obzirom da tajlanski boks ima najviše udaračkih točaka s kojima može udariti protivnika (noge, ruke, laktovi), najbolji je u borbama na nogama. No, zbog svog statičnog stava prilikom borbe na nogama, nije prikladan prilikom hvatanja u klinč ili rušenja na pod gdje se kao najprikladnijima koriste gore navedene tehnike za hvatanje u klinč i borbu u parteru. Tek kombinacijom ovih stilova borbe primjenjivih u različitima fazama MMA borbi (gore navedene), borac može pokazati svoj puni borbeni, a na kraju i pobjednički potencijal.

Slična pitanja

1 odgovor
Zoran Jurić 14.09.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Zoran Jurić
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...