252 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Sport i rekreacija od Zoran Jurić
promjena rubrike od Znatko
Zašto većina UFC boraca u MMA koriste u borbi na nogama tajlandski boks /muay thai/, a u parteru hrvanje? Mislim, postoje i druge dopuštene borilačke vještine kao tae-kwon-do, karate, bjj (brazilski jiu-jitsu), wing chun, itd.

.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Gde mogu putem interneta gledati uživo prenose UFC-a?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Domagoj Erol od Domagoj Erol

Općenito, da biste postali profesionalni MMA ili UFC borac trebate svladati osnove udaranja (općenito rečeno - boksanja) i borbe u parteru (hvatanje u klinč te hrvanje na podu), te trebate stjecati iskustvo kroz sudjelovanje na profesionalnim natjecanjima i neprekidno raditi na samopromociji kroz društvene medije. Vas zanima ovo prvo dvoje...

  • Kod stajanja na nogama koriste se različite tehnike kao što su boks, kickboxing, tajlandski boks, karate, tae-kwon-do, brazilska capoeira, itd.
  • Kod hvatanja u klinč koriste se borilačke tehnike kao što su judo, slobodno hrvanje, grčko-romanski stil hrvanja, itd.
  • Borbe u parteru prepoznajemo kao borilačke tehnike poput brazilskog jiu-jitsu-a, judo, sambo, hrvanje, luta livre, itd.

S obzirom da tajlanski boks ima najviše udaračkih točaka s kojima može udariti protivnika (noge, ruke, laktovi), najbolji je u borbama na nogama. No, zbog svog statičnog stava prilikom borbe na nogama, nije prikladan prilikom hvatanja u klinč ili rušenja na pod gdje se kao najprikladnijima koriste gore navedene tehnike za hvatanje u klinč i borbu u parteru. Tek kombinacijom ovih stilova borbe primjenjivih u različitima fazama MMA borbi (gore navedene), borac može pokazati svoj puni borbeni, a na kraju i pobjednički potencijal.

Slična pitanja

1 odgovor
Zoran Jurić 14.09.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Zoran Jurić
1 odgovor
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...