129 pregleda
Tomislav Gatara u rubrici Poslovanje od Tomislav Gatara (4.0k bodova)
pitanje je istovremeno i psihološko, ali i poslovno.... pa ako znate odgovoriti iz svog iskustva kroz jedan od ta dva načina... slobodno.

jer do sada ste imali osobu s kojom ste dijelili poslovanje, a od sada ste sami - i psihički i financijski tj. poslovno... može li se i kako prebroditi ta životna kriza značajna za svakog poduzetnika?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako prebroditi prekid veze s partnerom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Martina Kocijan Gulan od Martina Kocijan Gulan (1.4k bodova)
odabran od Darko Međimurec
 
Najbolji odgovor
Nije lako prekinuti odnos sa poslovnim partnerom jer vas u toj suradnji mogu vezati financije, tekući ili neki prosperitetni klijenti, projekti koje imate u planu i provodite, dijeljenje poslovnog prostora, razni ugovori i naravno vrijeme koje ste proveli zajedno u razvoju (profitabilnih) poslovnih ideja.

No, kako u životu ništa nije crno i bijelo i kako zapravo svi moramo naći svoju nijansu sive, tako i poslovni partneri dođu i odu i treba taj proces prihvatiti pozitivno. Sigurno ima razloga zašto s nekime nećete raditi cijeli život i sigurno da, ako poslovni odnos nije zdrav, treba naći nekog drugog partnera ili jednostavno raditi sam. Najvažnije je odmah u početku sve dobro riješiti sa pravne strane i dogovoriti se oko tekućih obveza i najvažnije - financija.

A onda samo otići na odmor, maknuti se od svega i biti sam sa sobom neko vrijeme. Najbolje odgovore uvijek ćete pronaći u tišini svog uma i ako se odvažite stati na čas, razmisliti o svemu što vam se dogodilo i ne 'razbijate' glavu tražeći odgovore zašto je partner bio ovakav i onakav, zašto se udaljio, zašto suradnja nije uspjela itd...sve će vam postati jasnije. Možda vas 10x bolji poslovni partner čeka već iza ugla ili odlučite hrabro dalje sami. I jedno i drugo je dobro, samo nastavite sa puno pozitive, hrabrosti i radnog elana graditi ono što vas pokreće i u što vjerujete. Pa zašto ne i sami, sa nekim novim klijentima, kupcima, suradnicima, zaposlenicima i dobavljačima. Sve se iz lošeg može promijeniti u fenomenalno doslovce u 5 dana! :)
+6 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer (11.0k bodova)

Iako nakon suradnje Vi i Vaš partner možda niste ostali u dobrim odnosima, zadržite poslovan stav i odnos. Nemojte koristiti svaku priliku da svog bivšeg suradnika nazivate pogrdnim imenima. To će više govoriti o Vama i Vašem odnosu prema suradnicima i poslovanju nego o stvarnim neuspjesima bivšeg partnera. 

Kada svog bivšeg suradnika sretnete nakon određenog vremena, ne okrećite leđa, pokažite da ste zrela osoba i pozdravite vi prvo njega. Vaša ljubaznost će se sigurno uzvratiti.

Budite otvoreni za nove moguće suradnje, riskirajte i nadoknadite propušteno, ali ne zaboravite i ne ponavljajte pogreške koje ste napravili s bivšim partnerom. 

Iskustva su tu da nas pouče, ojačaju i čine nas boljim.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...