Tomislav Gatara u rubrici Poslovanje od Tomislav Gatara
pitanje je istovremeno i psihološko, ali i poslovno.... pa ako znate odgovoriti iz svog iskustva kroz jedan od ta dva načina... slobodno.

jer do sada ste imali osobu s kojom ste dijelili poslovanje, a od sada ste sami - i psihički i financijski tj. poslovno... može li se i kako prebroditi ta životna kriza značajna za svakog poduzetnika?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako prebroditi prekid veze s partnerom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Martina Kocijan Gulan od Martina Kocijan Gulan
odabran od Darko Međimurec
 
Najbolji odgovor
Nije lako prekinuti odnos sa poslovnim partnerom jer vas u toj suradnji mogu vezati financije, tekući ili neki prosperitetni klijenti, projekti koje imate u planu i provodite, dijeljenje poslovnog prostora, razni ugovori i naravno vrijeme koje ste proveli zajedno u razvoju (profitabilnih) poslovnih ideja.

No, kako u životu ništa nije crno i bijelo i kako zapravo svi moramo naći svoju nijansu sive, tako i poslovni partneri dođu i odu i treba taj proces prihvatiti pozitivno. Sigurno ima razloga zašto s nekime nećete raditi cijeli život i sigurno da, ako poslovni odnos nije zdrav, treba naći nekog drugog partnera ili jednostavno raditi sam. Najvažnije je odmah u početku sve dobro riješiti sa pravne strane i dogovoriti se oko tekućih obveza i najvažnije - financija.

A onda samo otići na odmor, maknuti se od svega i biti sam sa sobom neko vrijeme. Najbolje odgovore uvijek ćete pronaći u tišini svog uma i ako se odvažite stati na čas, razmisliti o svemu što vam se dogodilo i ne 'razbijate' glavu tražeći odgovore zašto je partner bio ovakav i onakav, zašto se udaljio, zašto suradnja nije uspjela itd...sve će vam postati jasnije. Možda vas 10x bolji poslovni partner čeka već iza ugla ili odlučite hrabro dalje sami. I jedno i drugo je dobro, samo nastavite sa puno pozitive, hrabrosti i radnog elana graditi ono što vas pokreće i u što vjerujete. Pa zašto ne i sami, sa nekim novim klijentima, kupcima, suradnicima, zaposlenicima i dobavljačima. Sve se iz lošeg može promijeniti u fenomenalno doslovce u 5 dana! :)
+7 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer

Iako nakon suradnje Vi i Vaš partner možda niste ostali u dobrim odnosima, zadržite poslovan stav i odnos. Nemojte koristiti svaku priliku da svog bivšeg suradnika nazivate pogrdnim imenima. To će više govoriti o Vama i Vašem odnosu prema suradnicima i poslovanju nego o stvarnim neuspjesima bivšeg partnera. 

Kada svog bivšeg suradnika sretnete nakon određenog vremena, ne okrećite leđa, pokažite da ste zrela osoba i pozdravite vi prvo njega. Vaša ljubaznost će se sigurno uzvratiti.

Budite otvoreni za nove moguće suradnje, riskirajte i nadoknadite propušteno, ali ne zaboravite i ne ponavljajte pogreške koje ste napravili s bivšim partnerom. 

Iskustva su tu da nas pouče, ojačaju i čine nas boljim.

Slična pitanja

4 odgovora 539 👀
3 odgovora 365 👀
1 odgovor 233 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...