Lovro Gorup u rubrici Promet i vozila od
promjena rubrike od Znatko
Kolika je razlika u cijeni pranja u autopraonici i kod kuće koristeći svoju vodu i sredstva za čišćenje? Koje od toga je isplativije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Magdalena od

Smatram da odgovor na to pitanje ovisi o nekoliko faktora, primjerice koliko slobodnog vremena netko ima, vozi li auto pretežito po gradskim cestama i sl. U slučaju da je netko vrlo zaposlen i/ili nema adekvatan prostor za pranje automobila kod kuće, isplativije mu je automobil prati u praonici. Obično cijene pranja automobila u praonicama nisu previsoke te podrazumijevaju visoku kvalitetu obavljenog posla jer se radi o profesionalcima. No, da bi se automobil svaki puta kad mu je potrebno pranje vozio u autopraonicu, treba imati dostatna financijska sredstva.

S druge strane, moguće je automobil prati kod kuće čak i ako netko živi u stanu, tj. nema dvorište, ali će to češće biti slučaj s nekime tko u tome uživa, a ne radi to iz nužde. Ako se osim dvorišta ili nekog drugog dostupnog prostora uloži i u sredstva za čišćenje te primjerice u miniwash čistač (iako je i obično crijevo za vodu sasvim dovoljno), vrlo je jednostavno oprati automobil kod kuće. Također, uvijek se može dogoditi da autopraonica u koju dođete ima previše automobila na redu te ne stignu doći do vašega ili da zbog gužve ne operu vaš automobil temeljito. Zato je sigurnije sredstva i potrebnu opremu za čišćenje imati kod kuće te sam oprati svoj automobil.

Treba uzeti u obzir i pranje auta u samoposlužnim autopraonicama koje se javljaju kao dobra alternativa u slučaju da nemate adekvatan prostor ili previše vremena. Čak i ako nemate kovanica koje trebaju za pokretanje opreme za čišćenje, u njihovom sklopu se nalaze aparati koji mogu razmijeniti novčanice. Još jedna prednost takvog načina pranja automobila jest da sami možete odlučiti na koji ćete način oprati automobil: hoćete li odabrati opciju za tvrdokorne mrlje, hoćete li ga na kraju ispolirati i sl.

+5 glasa
Ružica Perić od

Kao netko tko je jako dugo vremena auto prao isključivo od kuće i tek nedavno pristao koristiti u autopranu, rekla bih da se svakako više isplati oprati auto u autoprani. Pranje kod kuće mi je uvijek nekako oduzimalo previše vremena, pogotovo dok bi pripremila sve što mi je potrebno, pogotovo ukoliko sam koristila šlauf(crijevo) ili neko slično pomagalo. Naravno to ovisi i imate li autopranicu negdje u blizini, ali mislim da ih sada ima na svakom uglu, barem onih samoposlužnih. Sada mi za pranje auta treba sveukupno 15-20 minuta: vožnja tamo-pranje-vožnja natrag. Osim toga, imam osjećaj da kod kuće potrošim puno više vode, proizvoda za čišćenje, ali i živaca! 

Stoga, definitivno preporučam odlazak u autopranicu.

+4 glasa
Mihael Fernežir od
Ja bih rekao da vam se više isplati prati automobil u prodavaonici.

Mislim da je to tako zato što se potroši velika količina vode kada doma perete, a uz to potrošite i puno sredstva za pranje. Uz sve navedeno još doma na mjestu gdje perete automobil namočite pod i nije baš dobro ako perete na travi jer napravite blato i onda tome treba vremena da prođe.

Također, mislim da se u autopraonici puno bolje i kvalitetnije opere automobil jer tamo imaju bolja i kvalitetnija sredstva, a uz to bolji je i jači mlaz vode kojom perete svojeg limenog ljubimca.

S obzirom na sve, bolje vam je prati auto u praonici nego doma.

Slična pitanja

2 odgovora 298 👀
2 odgovora 2.5k 👀
1 odgovor 1.2k 👀
2 odgovora 1.9k 👀
1 odgovor 1.4k 👀
2 odgovora 3.5k 👀
1 odgovor 624 👀
1 odgovor 446 👀
1 odgovor 324 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...