273 pregleda
Matija Kranjčić u rubrici Hrana i piće od Matija Kranjčić
promjena rubrike od Znatko
Isplati li se više kupiti hranu i sam pripremati ili ju jednostvano putem aplikacije naručiti i pričekati vrijeme dostave?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Laura Marjanović od Laura Marjanović
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor
Osobno mislim da je isplativije sam kuhati. U današnje vrijeme dostava hrane se dosta proširila na području cijele Hrvatske, najviše u gradu Zagrebu, gdje su aplikacije poput Glova, Wolta, Pauze.hr na velikom usponu. Najviše zahvaljujući reklamama i influencerima koji dijele razne kodove za popuste. Osobno nekada naručim hranu preko tih aplikacija ako dobijem kod za popust jer je cijena dostave tada dosta isplativija. Hranu koju kupim odvojeno u trgovini i pripremim neko jelo bude dosta jeftinije. Osim toga, ako pripremim neko jelo u većoj količini mogu ga iskoristiti i za poslije.
+6 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić

Odgovor na ovo pitanje malo je teško dati jer treba u obzir uzeti što planirate kuhati odnosno naručiti. Neke obroke kao što je npr. tjestenina s 4 vrste sira isplativije je napraviti sam. Osim toga, kada prilikom kupovine namirnica za taj obrok budete kupovali sir, sigurno će vam ga ostati još pa ga možete iskoristiti i za neki drugi obrok. Npr. možete napraviti pizzu. Isto je i za većinu stvari koje kuhati sami. Naravno, puno je lakše platiti i čekati dostavu, ali ponekad mislim da se više isplati sam skuhati obrok pogotovo ukoliko ne kuhate samo za sebe. Naravno, sve je pitanje navike, vaših kuharskih vještina i koliki je vaš budžet, ali osobno preferiram hranu koju sam sama napravila. Tu i tamo volim iskoristiti neki popust ako ga imam za određene aplikacije(npr. Glovo ili Bolt), ali sve u umjerenim dozama!

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...