Kako okupiti što veći broj fanova na Facebook fan stranici?

350 pogleda
pitano 09.12.2013. u kategoriji Web Marketing od korisnika omer

Dakle, namjeravam otvoriti svoju prvu fan stranicu za sve zainteresirane za stolarsku djelatnost kako bi svi stolari kod nas mogli dijeliti korisne informacije (npr. tko ima koja vrata viška i kojih dimenzija). Kada ju otvorim, znam da će mi glavni problem biti okupiti fanove na stranici. Što predlažete da učinim? Nadam se da postam u pravoj rubrici.

2 odgovor(a)

+5 glasova
Hrvoje odgovoreno 09.12.2013. od korisnika Hrvoje Superaktivan (5,824 bodova)
uređeno 10.12.2013. od korisnika Znatko
 
Najbolji odgovor
Iako zvuči na prvu komlicirano, Facebook-ove fan stranice mogu se promovirati na puno načina. Rezultat kvalitetne promocije je i okupljanje većeg broja fanova na Facebook stranici. Ovdje ću Vam pokazati najosnovnije te ujedno najisplativije promocije. Pa krenimo redom....
  1. Pozovite svoje prijatelje - dakle, mislim na ove iz stvarnog života, a onda i one koje imate na FB-u. Kontaktirajte ih izravno i jasno komunicirajte s njima što želite postići. Možda dobijete i prve aktivne članove, dakle i više nego što ste u prvi mah očekivali. Jer ipak - pravi prijatelji se poznjaju u nevolji.
  2. Email marketing - iskoristite vlastitu bazu kontakata koje čak možete ubaciti i u sam FB (import) ili odaslati na sve email adrese putem vlastitog email accounta (npr. Gmail)
  3. Ako imate web stranicu, stavite na nju jedan od Facebook button-a: Sviđa mi se, Podijeli, Komentiraj, itd.
  4. Podijelite prvim Facebook page fanovima nešto unikatno - najlakše je da je to nešto vrijedno, ali i ne mora biti ako je cool, intrigantno, motivirajuće i "****". To može biti tjedna akcija sa besplatnom knjigom, majicom (t-shirt), ali i nešto originalnije kao brendirani doljni veš, pa sve do npr. Apple iPod-a
  5. Organizirajte natjecanje između fanova - ljudi vole adrenalin, a i vole se igrati. Ponudite im neku novu i originalnu online igru s nagrama.
  6. Oglašavajte se kroz Facebook Ads - zakupite oglasni prostor prema kriterijima koji odgovaraju Vašoj target publici.
  7. Oglašavajte se na Google tražilici kroz AdWords - zakupite oglasni prostor od Google-a, podesite tekstualni oglas, dnevni budžet za pay-per-click (PPC) i krenite.
  8. Sudjelujte u radu drugih Facebook fan stranica - budite tamo primjećeni, igrajte tamo njihove nagradne igre, razgovarajte, te kada s nekim "kliknete" u komunikaciji ponudite mu da postane fan Vaše stranice. Svi dolaze na Facebook da bi istražili njegove mogućnosti i upoznali njima zanimljive fan stranice. Možda je to baš Vaša.
  9. Promovirajte Vašu Facebook fan stranicu na Twitteru - Jednostavnim linkanjem i navođenjem atraktivnih tema s Vaše FB stranice, tviteraši će također poželjeti zaviriti i doći do Vaše FB stranice.
  10. Naučite kako radi Facebook optimizacija fan stranica za pretraživače - ona je drugačije od SEO tehnika, ali ima svoje zakonitosti koje Vam mogu pomoći u okupljanju što većeg broja fanova na FB fan stranici.
Nadam se da je ovih 10 točaka dovoljno za početak promocije svake Facebook fan stranice.
 
Znatko commented 11.12.2013. od korisnika Znatko Aktivan (900 bodova)
Isto bi se moglo koristiti i za Twitter, zar ne?
Zoran pitano 23.01.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova) Kako fanove na fejsu potaknuti na interakciju?
+3 glasova
Ivanhoe M. odgovoreno 14.12.2013. od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (6,004 bodova)
Rekao bih da je problematika tj. odgovor (pa i pitanje) isto vezan za okupljanje što više posjetitelja na web stranici na internetu. Ako potražite odgovor na tu stranu - naći ćete i odgovor na ovo gore konkretno pitanje.

Slična pitanja

2 odgovora 232 pogleda
1 odgovor 275 pogleda
3 odgovora 840 pogleda
1 odgovor 411 pogleda
3 odgovora 197 pogleda
Zoran pitano 23.01.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
2 odgovora 615 pogleda
2 odgovora 195 pogleda
0 odgovora 79 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,664 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...