Znatko u rubrici Poslovanje od Znatko
Ljude koji održavaju Znatka zanimaju ideje i prijedlozi za poboljšanje Znatka. Slobodno ih napišete i dopišete. Možda ćemo ih realizirati odmah, možda kasnije, a možda nećemo - no otvoreni smo da ih čujemo od Vas, korisnika ovog Q&A foruma.

Također, možemo ovdje zajedno i razglabati i poboljšati Vaše ideje i prijedloge.

Budite otvoreni, puni ideja i nemojte se sramiti. Neka se i Vaš glas čuje. U konačnici možda baš usvojimo Vašu ideju i učinimo i Vama i drugima Znatka još boljim!
Znatkica od Znatkica
Ovo je odlično mjesto da svatko napiše svoje želje. I pozdrave. ;)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

9 odgovor(a)

+18 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
S obzirom da pokudi služe kako bi nas motivorali da bolje odgovaramo na pitanja, predložila bih da nam, kada dobijemo pokud, piše na kojem pitanju smo ga dobili tako da ga možemo pregledati. Također, mislim da bi bilo jako praktično da se, kada se pokud daje, doda i (obavezno) obrazloženje. To predlažem jer sam primijetila (možda se i varam, tko zna?) da neki korisnici zbog "borbe" na TOP10 ljestvici daju neutemeljene pokude. Osobno bih voljela vidjeti koji se moji odgovori  ne sviđaju drugim korisnicima i poboljšati se.
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
Slažem se. :)
Ivan Gačić od Ivan Gačić
Slažem se i ja. Vjerojatno ovo ima više smisla za odgovore nego za pitanja.
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Osobno se ne sjećam da sam ti ikad dala pokudu jer većinom su pohvale ali kad dajem pokude to je jer se ne slažem s nečijim odgovorom, šta tu imam objašnjavati, dugo bi to trajalo šta ja mislim o tome, jedino ako i na tome dobim neki bod, da ne gubim vrijeme.
+16 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir
Ja bih predložio dodavanje nekih novih kategorija.

Dakle, ukoliko želim postaviti pitanje iz svijeta sporta, moram odabrati kategoriju zabave ili neku sličnu. Predložio bih da se doda kategorija sport u koju bismo pisali razna pitanja iz svijeta sporta. Ili na primjer za glazbu je slična situacija. Glazba jest zabava te se može svrstati u tu kategoriju, no bilo bi dobro da te kategorije budu malo detaljnije i određenije, te da ih ima više nego do sada. Također, mogli bi ubaciti kategoriju filma. Uočio sam da ima dosta pitanja iz tog područja, a nema zasebne kategorije filma pa bi i to bilo dobro ubaciti na forum.

Također, predložio bih i dodavanje većeg broja tag-ova koji se mogu prikvačiti uz pitanja. Mislim da bi i to bio dobar način za bolje razumijevanje pitanja.
Znatko od Znatko
Hvala na prijedlozima. Kategorije postepeno dodajemo, kao što ste možda mogli primjetiti u koloni s desne strane. Svakako smo već razmišljali i o sportu, fitnessu, filmu i muzici. S vremenom će doći i te kategorije. Možda baš uskoro. Pazimo da ih ipak nema previše.

Tagove možete unositi proizvoljno. Budite kreativni kod unosa novih ali i koristite postojeće tagove. Tu nema ograničenja. No najviše 15 tagova po pitanju.
Znatko od Znatko
Mihael, od kada ste napisali ove želje prošlo je oko mjesec dana, a evo dvije su u tome periodu i realizirane. Imamo dvije nove kategorije:
- https://znatko.com/sport-i-rekreacija
- https://znatko.com/muzika-i-ples
Nova kategorija Film ipak još ovog trena nije otvorena jer nema dovoljno pitanja. Naime, cilj je i postojeće kategorije dovesti do razine da imaju barem 100 pitanja i odgovora U SVAKOJ kategoriji. Tada bi imalo smisla stvarati novu kategoriju jer ne želimo pretjerivati s previše kategorija u ovoj fazi razvoja Znatka.
+14 glasa
Nino Marić od Nino Marić
Predložem jednu od ideja za unapređenje na Znatku a to je mogućnost dodavanja linka sa instagrama pa da se određena slika ugradi ("embeda";) u tekst pitanja ili odgovora.

Vidio sam to na drugim portalima. Index.hr to ima, a i mnogi drugi. Ako se to pravno legalno smije, omogućuje nam da osim linkanja, i po novome uploada slika možemo, na treći način dodavati slike u naše odgovore. Ili pitanja... Znatko, što misliš o tome?
Znatko od Znatko
Nino, mislite kao link za YT što se sada dodaje, pa da isto tako dodate u tekst i Instagram reels?
Nino Marić od Nino Marić
Da, tako nešto ili neka ikona za Instagram post.
Znatko od Znatko
Nino, osim što se to već neko vrijeme može za svaku Instagram objavu (ubaciti ju u pitanje ili odgovor na Znatk), može se i za YouTube video, pa i za TikTok!

Evo kako za TikTok:
https://znatko.com/31518/kako-staviti-tiktok-video-u-pitanje-ili-odgovor-na-znatku

Evo kako za Instagram:
https://znatko.com/31519/kako-staviti-instagram-sliku-pitanje-ili-odgovor-na-znatku

Ukratko: Dovoljno je da ostavite link u tekstu (kao zaseban odlomak).
Dario Barić 22.10.2023. pitanje u rubrici Kontakti od Dario Barić Kako postati moderator na Znatku?
+12 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Zbog ogromne popularnosti TikToka, Instagrama i sličnih platformi, smatram da bi bilo odlično kada bi se sadržaji tog formata mogli "embedati" u odgovore jer ubacivanje sadržaja iz raznih izvora čini odgovor zanimljivijim i još korisnijim. 

Korisnici bi onda mogli na drugačiji način vidjeti sadržaje tekstova, a budući da su takve platforme vrlo popularne, mislim da bi se i korisnicima na Znatku to svidjelo. 

Petra Marić od Petra Marić
Daaaa, napokon da je netko spomenuo tiktok!!! (h) (h)
+11 glasa
Sara Cindrić od Sara Cindrić
Predlažem da ubacite mogućnost rezervacije pitanja. U smislu, rezerviramo pitanje pa imamo nekih pola sata da odgovorimo na njega prije no što se pitanje otključa. Meni se u dva navrata dogodilo da napišem odgovor, pošaljem ga i shvatim da je netko poslao odgovor dok sam ga ja još bila pisala. Onda mi odgovor bude žao izbrisati zbog vremena uloženog na istraživanje. Ako ne to, onda možda znak da je netko u procesu pisanja odgovora (kao što na društvenim mrežama označe kada nam netko odgovara na poruku). Jasno mi je da to nema smisla za pitanja koja traže osobno mišljenje ili slično, ali kod pitanja kod kojih nema baš prostora za vrludanje, ovo bi bilo korisno.
Znatko od Znatko
Hvala Sara na prijedlogu. Softver trenutno nema tu mogućnost. No, to se vjerojatno dogodi samo na najnovija pitanja. Postoji mnoštvo starijih pitanja za koja je mala vjerojatnost da ćete baš Vi i još netko istovremeno odgovarati.

Znam da biste najradije htjeli vidjeti da li još netko piše odgovor na isto pitanje, ali Vam mogu reći da dva ili više odgovora su poželjna da postoje na jedno pitanje. Naravno da će publika glasovima za "lajkanje" i "dislajkanje" (ili ne glasanjem uopće) dati konačni sud. Ako ste uložili više vremena i truda u istraživanje, velika je vjerojatnost da ćete imati bolji odgovor od "konkurencije" i da ćete dobiti više "lajkova".
+10 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Ja bih svakako ili zaposlila neku osobu da provjerava gramatičke greške ili stvorila nekakvu posebnu "zastavicu" za gramatičke greške kako bi se onda moglo dalje intervenirati jer gramatičke greške nekome tko dolazi na portal puno govore o kvaliteti i ozbiljnosti portala.
Možda sam ja kao kroatistica malo više "osjetljiva" na takve stvari, ali vjerujem da se slažete sa mnom.
Naravno da se to ne mora odnositi na neke stvarno neuočljive greške, ali na one očite da (ili općenito odgovori ili pitanja napisani malim slovima, bez interpunkcijskih znakova itd.).
Ja osobno sam već nekoliko puta intervenirala u obliku komentara, ali, eto, čini mi se da to možda nije najbolji način za rješavanje tog problema nego bi neka zastavica ili tako nešto moglo biti bolje rješenje.
Svakako me zanima mišljenje o mom prijedlogu. :)
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
Evo, ja nisam nikada intervenirala, ali kad već spominješ... u ovom tvom odgovoru nalazi se nekoliko  grešaka (zarezi su izostavljeni na nekoliko mjesta).
Slažem se da bi trebalo ispravljati grametičke greške, ali svi ponekad napravimo "tipfeler" pa nisam sigurna koliko bi teško bilo korigirati takve stvari. Možda bi opomene bile korisna stvar samo onda kada je čitav odgovor očito gramatički netočan.
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Da, ponegdje fale, kao što se i tebi potkrao jedan tipfeler. :)
Naravno da i ja sama u odgovorima ne pazim da sve bude tip-top, ali baš to što si rekla: bilo bi svakako korisno intervenirati kada je cijeli odgovor gramatički netočan i kada jednostavno ne izgleda kako treba.
Znatko od Znatko
Zvuči kao dobar prijedlog. Softver koji sada koristimo nema tu mogućnost. Trebalo bi ga nadograditi.

No, s druge strane, ovo je jedan oblik foruma gdje svatko drži do sebe i broj grešaka u tekstu je osobna slika tog korisnika, a ne same platforme. Ipak, ako će trebati intervenirati u neki tekst urednički - učiniti ćemo to po potrebi, a to nam svakako možete javiti.
+8 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Osobno predlažem-da se ,ekonomija-razdvoji na način kako u naravi i funkcionira,,- npr-hrvatska-evropska-svjetska Ekonomija.
Tako bi se,pojasnilo,i kod postavljanja pitanja,ako netko traži,neki ekonomski podatak,na razini hrvatske-EU.ili na globalnoj razini-isto me ponukalo,jer sam vidio,da npr-Web,ima 4 rubrike,osobno ne koristim ni jednu,ali,smatram da je to pametno napravljeno,jer je če u navedenom,u budučnosti biti sav razvoj u budučnosti-ili.vodeći,pa-stoga to područje vjerovatno ima puno korisnika,a bit će ih i sve više,-i to je dobro,i pametno urađeno.
Marin Duganđija od Marin Duganđija
Ima Poslovanje grupa...
Znatko od Znatko
Frenki, nove rubrike možemo otvarati kada se pojavi barem 100-tinjak tematskih pitanja (sa ili bez odgovora) kojih ima smisla pregrupirati u novu rubriku. Nadalje, prema Wikipediji - https://hr.wikipedia.org/wiki/Ekonomija - Ekonomija može značiti i Poslovanje, a tu rubriku već imamo - https://znatko.com/poslovanje
+5 glasa
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Željela bih da na Znatku bude pravilo ukoliko  jezično izražavanje ne bude književno, da se pitanje ili odgovor uklone. Na primjer u pitanju budu riječi poput "desiti se", umjesto književnog  "dogoditi se" i slično.

Bilo bi dobro unutar jedne kategorije uvesti podkategorije, na primjer u kategoriji "znanost" posebno da bude rubrika "prirodoslovne znanosti" i "humanističke znanosti" i slično.

Navođenje razloga prijave. Mora biti dobar razlog za prijaviti pitanje i odgovor, ako u pitanju i odgovoru nema psovki ili uvreda.
Boris Marović od Boris Marović
Slažem se za razlog prijave. Nove rubrike su uvijek dobrodošle. Za mene one o enologiji i gastronomiji pa i ugostiteljstvu. :)
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Slažem se s Vama.
+4 glasa
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
Dodati rubrike kao što su : Poznate licnosti, Povjesti, region, ekonomija, sport, crna kronika (jer ima nekih koji vole misterije u vezi nekih stvari koje su se desile vjerujem da bi svima zanimljivo bilo i tu bi svaka pisao i stalno imao pitanja)

Kao neki vid teorije zavjere i mistike a ujedno se moze filozofirati na tu temu

Uglavnom puno rubrika kako bi bilo puno pitanja a tako bih voljela ovu posljednju rubriku od srca da ima
Boris Marović od Boris Marović
Arnela, izgleda da su Vas poslušali i stavili su Sport i Poslovanje (ekonomija). Povijest nije loša opcija za rubriku iako nisam baš direktno ljubitelj povijesti. Vjerojatno zbog takve kakva je već bila ta učiteljica povijesti iz srednje. :)
Goran Gonar od Goran Gonar
Nove rubrike je dobro spominjati jer vidim da Znatko svako malo osvane s nekom novom rubrikom.

Slična pitanja

2 odgovora 311 👀
2 odgovora 993 👀
4 odgovora 663 👀
Ivan Gačić 01.11.2020. pitanje u rubrici Internet od Ivan Gačić
1 odgovor 231 👀
2 odgovora 504 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...