317 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Internet od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)
Tko stoji iza lika i djela Znatka? Zanimljivo ime, ali ne znam tko je Znatko... Pa, tko je on?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.1k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Znatkov je uzor popularni servis Quora koji je izumio američki internetski poduzetnik a namjenjen je svima u Hrvatskoj za korištenje poput osnovnog foruma s pitanjima i odgovorima ali i neka baza znanja kao Wikipedija. U Znatkovu možete dobiti odgovore i na najnovija aktualna pitanja kojima se bave novi portali. Firma koja je vlasnik servisa Znatko je Marketing odjel -2013 a ona istovremeno  dogovara intervjue i marketinške suradnje sa različitim tvrtkama.

+4 glasa
Marina Baričanec od Marina Baričanec [Superaktivan] (4.0k bodova)

Web-sajt Znatko je sajt za pitanja i odgovore (Q&A) i pripada pod jednu od novijih evolucija u procesu prikupljanja znanja kroz crowdsourcing. Ovaj web-sajt za pitanja i odgovore pruža raznolika mišljenja jer uključuje cijelu internet zajednicu. I to je super za Znatka.

Znatko je svoju reputaciju stekao poboljšanjem tradicionalnog modela pitanja i odgovora (npr. FAQ web-stranice) uključivanjem popularnih aspekta društvenih mreža (profili, poruke, ...) čime je dodatno potaknuo svoje korisnike da navode svoja imena, prezimena, lokacije i kratki životopis. Ovaj Znatkov model omogućuje web-sajtu ali i javnosti veću kontrolu kvalitete, ali što je još važnije, poziva korisnike da ostvare kontakte na temelju drugih kriterija (npr. profesija, grad) od sličnih interesa.

Uvedenim glasovanjem i bodovanjem, Znatko uz pomoć korisnika obavlja i kvantitativnu i kvalitativnu analizu sadržaja koji su izradili drugi korisnici i povezuje sav sadržaj s društvenim i demografskim značajkama. Kvaliteta odgovora kroz broj glasova te broj bodova odgovaratelja usko i značajno je povezan s duljinom i subjektivnošću odgovora.

Planiram o Znatku napisati seminarski za faks...

+3 glasa
Znatko od Znatko [Superaktivan] (2.2k bodova)
S obzirom da je pitanje postavljeno sa "tko je" a ne sa "što je", neću reći da se radi o web servisu s pitanjima i odgovorima već...

Znatko si upravo ti !!! Da, ti koji čitaš ovaj odgovor. A ujedno i odgovaraš ovdje na druga pitanja. Da, Znatko si upravo ti koji postavljaš ovdje pitanja. Ovaj web servis ne bi postojao da ne postoji community pitača i odgovarača kojem pripadaš i ti. Community odnosno ti kao član tog zajedništva si još bitniji od same tehnologije i softvera i hardvera koji pogodni ovo web sjedište koje se također zove Znatko.

Kako pitanje nije bilo "što je" već "tko je"...
I ako si ti Znatko...
Slobodno možeš reći: "Znatko, to sam ja!"
I onda smo svi mi ovdje Znatko!!!
A onda neka se i naš community ovdje zove: Znatko.

Hm, hm... Ili možda "znatkovci"?

Slična pitanja

1 odgovor 476 pregleda
1 odgovor 127 pregleda
3 odgovora 142 pregleda


Future in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.2k pitanja

13.3k odgovora

2.7k komentara

1.3k korisnika

...