Ivan Gačić u rubrici Internet od
Tko stoji iza lika i djela Znatka? Zanimljivo ime, ali ne znam tko je Znatko... Pa, tko je on?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+15 glasa
Sandra Vukov od
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Znatkov je uzor popularni servis Quora koji je izumio američki internetski poduzetnik a namjenjen je svima u Hrvatskoj za korištenje poput osnovnog foruma s pitanjima i odgovorima ali i neka baza znanja kao Wikipedija. U Znatkovu možete dobiti odgovore i na najnovija aktualna pitanja kojima se bave novi portali. Firma koja je vlasnik servisa Znatko je Marketing odjel -2013 a ona istovremeno  dogovara intervjue i marketinške suradnje sa različitim tvrtkama.

Ivan Đerek 06.09.2023. pitanje u rubrici Internet od Ivan Đerek
06.09.2023. uređen od Znatko
Je li Znatko portal?
+12 glasa
Marina Baričanec od

Web-sajt Znatko je sajt za pitanja i odgovore (Q&A) i pripada pod jednu od novijih evolucija u procesu prikupljanja znanja kroz crowdsourcing. Ovaj web-sajt za pitanja i odgovore pruža raznolika mišljenja jer uključuje cijelu internet zajednicu. I to je super za Znatka.

Znatko je svoju reputaciju stekao poboljšanjem tradicionalnog modela pitanja i odgovora (npr. FAQ web-stranice) uključivanjem popularnih aspekta društvenih mreža (profili, poruke, ...) čime je dodatno potaknuo svoje korisnike da navode svoja imena, prezimena, lokacije i kratki životopis. Ovaj Znatkov model omogućuje web-sajtu ali i javnosti veću kontrolu kvalitete, ali što je još važnije, poziva korisnike da ostvare kontakte na temelju drugih kriterija (npr. profesija, grad) od sličnih interesa.

Uvedenim glasovanjem i bodovanjem, Znatko uz pomoć korisnika obavlja i kvantitativnu i kvalitativnu analizu sadržaja koji su izradili drugi korisnici i povezuje sav sadržaj s društvenim i demografskim značajkama. Kvaliteta odgovora kroz broj glasova te broj bodova odgovaratelja usko i značajno je povezan s duljinom i subjektivnošću odgovora.

Planiram o Znatku napisati seminarski za faks...

+10 glasa
Nino Marić od

Evo pitao sam se da li trenutno najpopularnija umjetna inteligencija (AI) na svijetu zvana ChatGPT tvrtke OpenAI (u koju ulaže i Elon Musk) zna nešto o Znatku. Koja uopće nije spojena na internet da može surfati već samo razgovarati, pa čak i na hrvatskom jeziku.

Na moje iznenađenje zna za Znatko.com i evo što točno zna na pitanje: Što je Znatko?

Što je Znatko?

Uglavnom, zna ono što svi mi znamo i što piše u opisu ove web stranice Znatko.com.

Da li zna nešto više? Pa baš i ne. Ali možda bi ga mogli naučiti. :)

+8 glasa
Znatko od
S obzirom da je pitanje postavljeno sa "tko je" a ne sa "što je", neću reći da se radi o web servisu s pitanjima i odgovorima već...

Znatko si upravo ti !!! Da, ti koji čitaš ovaj odgovor. A ujedno i odgovaraš ovdje na druga pitanja. Da, Znatko si upravo ti koji postavljaš ovdje pitanja. Ovaj web servis ne bi postojao da ne postoji community pitača i odgovarača kojem pripadaš i ti. Community odnosno ti kao član tog zajedništva si još bitniji od same tehnologije i softvera i hardvera koji pogodni ovo web sjedište koje se također zove Znatko.

Kako pitanje nije bilo "što je" već "tko je"...
I ako si ti Znatko...
Slobodno možeš reći: "Znatko, to sam ja!"
I onda smo svi mi ovdje Znatko!!!
A onda neka se i naš community ovdje zove: Znatko.

Hm, hm... Ili možda "znatkovci"? ;)

Slična pitanja

9 odgovora 1.1k 👀
3 odgovora 393 👀
3 odgovora 572 👀
1 odgovor 239 👀
1 odgovor 1.2k 👀
Znatkica 04.01.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Znatkica
2 odgovora 317 👀
1 odgovor 312 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...