Ivan Gačić u rubrici Internet od
Tko stoji iza lika i djela Znatka? Zanimljivo ime, ali ne znam tko je Znatko... Pa, tko je on?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+16 glasa
Sandra Vukov od
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Znatkov je uzor popularni servis Quora koji je izumio američki internetski poduzetnik a namjenjen je svima u Hrvatskoj za korištenje poput osnovnog foruma s pitanjima i odgovorima ali i neka baza znanja kao Wikipedija. U Znatkovu možete dobiti odgovore i na najnovija aktualna pitanja kojima se bave novi portali. Firma koja je vlasnik servisa Znatko je Marketing odjel -2013 a ona istovremeno  dogovara intervjue i marketinške suradnje sa različitim tvrtkama.

Ivan Đerek 06.09.2023. pitanje u rubrici Internet od Ivan Đerek
06.09.2023. uređen od Znatko
Je li Znatko portal?
+12 glasa
Marina Baričanec od

Web-sajt Znatko je sajt za pitanja i odgovore (Q&A) i pripada pod jednu od novijih evolucija u procesu prikupljanja znanja kroz crowdsourcing. Ovaj web-sajt za pitanja i odgovore pruža raznolika mišljenja jer uključuje cijelu internet zajednicu. I to je super za Znatka.

Znatko je svoju reputaciju stekao poboljšanjem tradicionalnog modela pitanja i odgovora (npr. FAQ web-stranice) uključivanjem popularnih aspekta društvenih mreža (profili, poruke, ...) čime je dodatno potaknuo svoje korisnike da navode svoja imena, prezimena, lokacije i kratki životopis. Ovaj Znatkov model omogućuje web-sajtu ali i javnosti veću kontrolu kvalitete, ali što je još važnije, poziva korisnike da ostvare kontakte na temelju drugih kriterija (npr. profesija, grad) od sličnih interesa.

Uvedenim glasovanjem i bodovanjem, Znatko uz pomoć korisnika obavlja i kvantitativnu i kvalitativnu analizu sadržaja koji su izradili drugi korisnici i povezuje sav sadržaj s društvenim i demografskim značajkama. Kvaliteta odgovora kroz broj glasova te broj bodova odgovaratelja usko i značajno je povezan s duljinom i subjektivnošću odgovora.

Planiram o Znatku napisati seminarski za faks...

+12 glasa
Nino Marić od

Evo pitao sam se da li trenutno najpopularnija umjetna inteligencija (AI) na svijetu zvana ChatGPT tvrtke OpenAI (u koju ulaže i Elon Musk) zna nešto o Znatku. Koja uopće nije spojena na internet da može surfati već samo razgovarati, pa čak i na hrvatskom jeziku.

Na moje iznenađenje zna za Znatko.com i evo što točno zna na pitanje: Što je Znatko?

Što je Znatko?

Uglavnom, zna ono što svi mi znamo i što piše u opisu ove web stranice Znatko.com.

Da li zna nešto više? Pa baš i ne. Ali možda bi ga mogli naučiti. :)

+9 glasa
Znatko od
S obzirom da je pitanje postavljeno sa "tko je" a ne sa "što je", neću reći da se radi o web servisu s pitanjima i odgovorima već...

Znatko si upravo ti !!! Da, ti koji čitaš ovaj odgovor. A ujedno i odgovaraš ovdje na druga pitanja. Da, Znatko si upravo ti koji postavljaš ovdje pitanja. Ovaj web servis ne bi postojao da ne postoji community pitača i odgovarača kojem pripadaš i ti. Community odnosno ti kao član tog zajedništva si još bitniji od same tehnologije i softvera i hardvera koji pogodni ovo web sjedište koje se također zove Znatko.

Kako pitanje nije bilo "što je" već "tko je"...
I ako si ti Znatko...
Slobodno možeš reći: "Znatko, to sam ja!"
I onda smo svi mi ovdje Znatko!!!
A onda neka se i naš community ovdje zove: Znatko.

Hm, hm... Ili možda "znatkovci"? ;)
+1 glas
Dina Kljajić od

Znatko nije "on" već je "to" društvena mreža kao Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ili TikTok. Ako bi to trebala reći slikovito, onda bi to bilo ovako nekako:

Ono što je TikTok za one koji (se) vole snimati, to je Znatko za one koji vole pisati. wink

Eto, usporedba Znatka i TikTok-a.

Slična pitanja

9 odgovora 1.2k 👀
3 odgovora 404 👀
3 odgovora 592 👀
1 odgovor 246 👀
1 odgovor 1.3k 👀
Znatkica 04.01.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Znatkica
2 odgovora 327 👀
1 odgovor 327 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...