Lovro Gorup u rubrici Web Marketing od Lovro Gorup
Tražim kako, recimo na vlastiti blog, postaviti reklame i/ili oglase zbog kojih bi zarađivao. Kolika je prosječna cijena jednog klika na reklamu, odnosno koliko se može tako zaraditi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+13 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko
Najbolja opcija je odabir oglašavanja putem Google Ads. Iako postoje i druge manje poznate oglašivačke mreže, jednako tako donose tvom blogu manje novaca.

Kada imaš gmail account lako otvoriš aplikaciju Google Ads i uneses svoj prvi site tj. blog kao zonu oglašavanja. Nakon toga dovoljno je da preuzmeš specifičan HTML dio koda koji trebaš zalijepiti u glavni predložak web dizajna tvog bloga.

Nakon toga Google Ads može sam odlučivati gdje će ti na web stranici staviti oglas te će sam raditi optimizaciju pozicija i količine načina prikazivanja oglasa.

Na 100.000 prikazivanja stranica tvog bloga mjesečno mogao bi svaki mjesec zaraditi oko 1.000 kuna. No, trebaš biti registriran kao poslovni subjekt koji prima novce od Google-a.
Mario Ronić od Mario Ronić
nije lako tu zaraditi veće pare osim ako si na engleskom jeziku napravio site i imaš nešto originalno i nikad viđeno na internetu
+10 glasa
Čedo Velašević od Čedo Velašević
U odnosu na Google Ads, ja bih dao prednosti affiliate mrežama i njihovoj "ponudi" aktivnih kampanja. Ne zato što je Google Ads loš, daleko od toga, već zato što su cijene klikova i zarada dosta srozani s godinama.
Recimo, mreža za koju ja radim, Dognet affiliate mreža, ima među svojim kampanjama neke web shop-ove koji će ti dat i po 10-15% od svake prodaje, dok neki ne daju više od 1%.

Jedan dobar članak može godinama donositi zaradu. :)
Mario Ronić od Mario Ronić
affiliate mreže su dobra ideja , ali ....
pokazale su manju zaradu nego oglašivačke mreže

još, nema brenda u tom području da mu se vjeruje kao nekim velikim oglašivačkim mrežama (Google...)
Čedo Velašević od Čedo Velašević
Ne bih se složio s tim da tu nema brenda kojem se može vjerovat. Jednostavno je, ako veliki brendovi vjeruju affiliate mrežama, zašto ne bi i publisher?
Tradedoubler, Dognet, CJ network, Awin, puno je njih koji donose promet u milijardama web trgovinama, a za uzvrat publisher-i dobijaju proviziju.
Samo preko Dognet-a je isplaćenih cca 4 miliona eura provizije za 2021. godinu.

Sigurno i Amazon Asosiate je vjerodostojan, a to je njihov affiliate program.
Dalo bi se tu diskutovati, ali jedno je sigurno, jedno drugo ne isključuju kad je riječ o monetizaciji :)
+5 glasa
Mario Ronić od Mario Ronić

Iako je posjećenost neke stranice dobra te njezin sadržaj komplementaran sa uslugom koju pruža netko tko se oglašava, potrebno je pripaziti na ovo što ću tu napisati...

Evo nekih mojih sugestija kako bi Vam pomogo pretvoriti promet na Vašoj stranici u klikove koji će rezultirati konverzijom posjetitelja u zaradu te stranice (affiliate marketing):

  • Postavite vizualne oglase (banner) na početku i u granicama monitora, gdje nema potrebe za scroll-om jer je dokazano da linkovi imaju bolju učinkovitost kada se nalaze unutar prvog dijela stranice, bez da je potrebno napraviti scroll ekrana.
  • Veliki banneri imaju DUPLO veću učinkovitost jer su istraživanja dokazala da takvi banneri privlače duplo veći broj korisnika. Dakle, veće je bolje ovdje.
  • Tekstovi sa linkovima ubačenim u taj tekst (native content marketing), te još uz snažnu i privlačnu (seksi) poruku koja kombinira detaljnu i relevantnu informaciju s emocionalnim tonom - visoko su efektni za konverzije
  • Važna je vizualna i sadržajna usklađenost sa cjelinom jer u oba slučaja, i kod slikovnih oglasa (banner) i kod tekstualnih linkova (native content marketing), efekt se povećava ukoliko su usklađeni s ostalim elementima i sadržajem na web stranici.

Eto ga... Napravite sve ove mjere kako bi postigli affiliate uspjeh na svojim web stranicama te ćete tako ostvariti puno bolju konverziju posjetitelja u zaradu.

Slična pitanja

1 odgovor 326 👀
2 odgovora 405 👀
2 odgovora 435 👀
1 odgovor 584 👀
2 odgovora 663 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...