13.7k pregleda
Lovro Gorup u rubrici Odjeća i obuća od Lovro Gorup
promjena rubrike od Znatko
Postoje li dućani ili osobe koji otkupljuju staru, ali očuvanu odjeću? Većina second hand shopova ne otkupljuje robu. Ako postoje, gdje se isto može obaviti u Zagrebu i okolici?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

S obzirom da sam osobno zvala razne dućane i second hand shopove, gotovo sa sigurnošću mogu potvrditi da takvi dućani u Zagrebu ne postoje. Nekoć je, od second hand shopova, Textile house otkupljivao staru odjeću te plaćao po kilogramu, međutim za vrlo nisku cijenu te bi oni sami probrali koja odjeća im je zanimljiva. Eventualno postoji mogućnost prodaje takve odjeće osobno ljudima koji će ju dalje preprodavati. Dakle ne firmama, već nezavisnim ljudima. Oni dalje prodaju odjeću na raznim buvljacima, na Hreliću i slično. S obzirom da, koliko mi je poznato, Textile house (koji je najveći i najrašireniji lanac second hand shopova u čitavoj Hrvatskoj) robu koju prodaje u dućanima dobiva iz Italije vrlo jeftino, teško da će se opet upustiti u otkup robe na kilograme ponaosob. 

Robu uvijek možete dati ljudima slabijeg imovinskog stanja, oni ju često dalje preprodaju, ali pitanje je "gdje i kako prodati", stoga imam par prijedloga koje su ostale opcije prodaje:

  • BUVLJAK

U Zagrebu se sve češće održavaju razni buvljaci te se prodaje odjeća raznih stilova, a ponajviše alternativna. Odvijaju se u kafičima ili na otvorenim prostorima. Na Facebooku možete naći razne grupe koje se bave organizacijom istih te vidjeti lokaciju, vrijeme te ostale bitne informacije. Kao izlagač, obično trebate rezervirati stol ili donjeti vlastiti po mogućnosti.

  • INTERNET PRODAJA

Odjeću također možete prodati i putem društvenih mreža. To mogu biti Facebook Marketplace, grupe na Facebooku, Instagram ili specijalizirana stranica mojekrpice.hr

  • HRELIĆ

​Kao što sam ranije spomenula, na Hrelić dolaze mnogi ljudi koji uostalom prodaju i odjeću. I Vi možete doći i prodavati svoju odjeću, a možda se nađee netko tko bi sve otkupio. 

Na kraju, jedno je sigurno. Iako ne postoje mjesta na kojima bismo odjeću prodali na kilograme, postoje razni načini kako je prodati po komadu. Iako takva prodaja može puno dulje trajati, zarada će biti neusporedivo veća.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
2 odgovora
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...