Znatkica u rubrici Poslovanje od

Kako virtualni asistent pomaže malim poduzetnicima i obrtnicima u svakodnevnom poslovanju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+12 glasa
Antoneta Hrgović od

Virtualni asistent, odnosno osoba koja svoje usluge pruža na daljinu, može puno pomoći malim poduzetnicima i obrtnicima u svakodnevnom poslovanju ne samo zbog vrste posla koji odrađuju, već i zbog financijskog dijela, odnosno plaćanja.

Male firme i one u usponu često nemaju veliki buđet kojime bi mogle platiti velik broj radnika na puno radno vrijeme. NJima je potrebna osoba koja će im pomoći da rastu i napreduju, a ne da gube financije. Prednost virtualnog asistenta je to što radi iz osobnog prostora ili od kuće te mu stoga nije potrebno osigurati ured iz kojega bi radio pa tako ni uredski pribor ili kompjurer. Virtualni asistenti plaćeni su po odrađenom poslu, odnosno po stvarnoj satnici. To znači da poslodavac neće plaćati "prazni hod" radnika, već će ga plaćati točno onoliko koliko je odradio posla ili za vrijeme koje je proveo radeći na nekom projektu. Neke studije pokazale su da klasični zaposlenici, od osam sati rada, provedu samo oko tri sata efikasnog rada, a plaćeni su za puno radno vrijeme. Ovime je jasno da poslodavac koji se odluči na zaposlenje virtualnog asistenta, štedi novac.

Opis posla virtualnog asistenta najčešće obuhvaća odradu svih administrativnih poslova, a uz to može uključivati i rad u promiđbi, oglašavanju, komunikaciji sa klijentima, prodaji i slično.

+10 glasa
Sanja Veletanlić od

Mali poduzetnici i obrtnici često sve rade sami i ne mogu si priuštiti zaposliti asistenta na puno radno vrijeme. Čak i u situaciji kada si financijski to mogu priuštiti, nisu uvijek mentalno spremni na taj korak jer to podrazumijeva i veliku odgovornost prema zaposleniku.

Zato najčešće guraju sami kako znaju i mogu. Virtualni asistent takvim malim poduzetnicima i obrtnicima može pomoći da im skine barem jedan dio tereta s njihovih leđa i da im pomogne da ne rade baš sve sami. To može biti i samo dio administracije na par sati tjedno, a malom poduzetniku će to biti ogromna pomoć i rasterećenje. Jednom kad imaju virtualnog asistenta koji obavlja dio posla za njih, onda se mogu bolje posvetiti svom poslu zbog kojeg i jesu otvorili svoje poduzeće ili obrt. 

Nedavno smo imali primjer nove poduzetnice koja je umjetnica i angažirala je virtualnog asistenta da joj pomogne oko administracije, jer sama je divna umjetnica, ali za administraciju nikako nema smisla ni volje. Virtualni asistent je njoj pomogao u samom početku i kod otvaranja obrta, popunjavanja obrazaca itd. Dalje će joj virtualni asistent biti spona između nje i knjigovodstva (raditi pripremu za knjigovodstvo) i pomagati oko njoj mrskih administrativnih i organizacijskih poslova. Kako toga nema jako puno, nema potrebe za zapošljavanjem nekoga na puno radno vrijeme, a njoj jako puno znači tih par sati pomoći koju dobije od virtualnog asistenta na tjednoj bazi. 

 


Sanja Veletanlić

Go2human Hub 

Spajamo virtualne asistente i tvrtke i pomažemo im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos.

+9 glasa
Irina Malogorski od
uređen od Znatko

Usluge virtualnih asistenata su u posljednje vrijeme sve traženije, kako su svijetu, tako i u Hrvatskoj, a za to postoji jako dobar razlog. Poduzetnici i obrtnici uvjerili su se kako je angažiranje usluga virtualnih asistenata višestruko korisno za njihovo poslovanje.

Virtualni asistent će im pomoći uštedjeti vrijeme, jer neće sami morati obavljati one poslove za koje nemaju vremena, ne znaju ili jednostavno ne žele sami raditi. Umjesto toga, dodatno vrijeme moći će iskoristiti za rad na rastu i razvoju svog biznisa ili pak na obitelj, prijatelje ili hobije, što će povećati kvalitetu života i dovesti do bolje uravnoteženosti privatnog i poslovnog života.

Nadalje, angažiranje usluga virtualnog asistenta uštedjeti će novac. Zapošljavanje radnika je dugotrajan, kompliciran i skup proces. Angažiranje usluga VA je učinkovit način da poduzetnici i obrtnici dobiju potrebnu pomoć u svakodnevnom poslovanju, a bez razmišljanja o zapošljavanju, opremi za rad, plaćama, bolovanjima, godišnjim odmorima…
Usto, platiti će samo stvarno odrađeni posao, sukladno potrebama poslovanja.

Konačno, kada poslove povjere osobi od povjerenja, imaju puno više energije i vremena za bavljenje primarnom djelatnosti, zbog čega raste produktivnost, a time i profitabilnost.

 

Office - Virtualni administrativni asistentIrina Malogorski

Virtualni administrativni asistent

https://office.com.hr/

Slična pitanja

4 odgovora 525 👀
4 odgovora 930 👀
Znatkica 12.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Znatkica
1 odgovor 130 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...