Goran Dren u rubrici Poslovanje od Goran Dren
promjena rubrike od Znatko
Zanimaju me to koji su sve razlozi za poslovanje online?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+17 glasa
Mario Daka od Mario Daka
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

@gdren, evo Vam sljedećih deset točaka na razmatranje koje će Vam ponuditi još deset solidnih razloga - zašto poslovati online.

  1. Internet je za Vas - novo tržište
    Internet je stvorio čitavo novo tržište koje je svojim eksplozivnim rastom i golemom veličinom već promijenilo naše poimanje tradicionalnog poslovanja. Tvrtke kao što su Amazon ili ebay su ostvarile apsolutnu dominaciju na područjima gdje su samo nekoliko godina ranije vladali tradicionalni poslovni sustavi "od cigle i cementa". No kako bi bili uspješni na internetu ne morate biti njihove veličine. Mnoge manje i srednje tvrtke uspješno su izgradile vrlo isplativu internet prisutnost. Zapravo, istraživanja pokazuju, kako će male i srednje tvrtke biti glavna okosnica porasta internet poslovanja u dolazećim godinama krize.
  2. Internet je savšeno okružje - za online poslovanje
    Kako bi ostvarili prodaju potrebno je da kupci posjete Vaš dućan ili ured. Na internetu, Vaš dućan može biti tek jedan klik udaljen od potencijalnih kupaca. Uz ispravan marketing, Vaš internet dućan može imati daleko više kupaca nego se ikada možete nadati ostvariti u stvarnom prodajnom prostoru.
  3. Brandiranje Vaše tvrtke - online branding
    Prodavali putem interneta ili ne, u današnjem svijetu morate imati pristunost na internetu. U suprotnom se može dogoditi da Vas ne baš zanemariv broj potencijalnih kupaca jednostavno ne shvati ozbilno. Privlačna i funkcionalna internet stranica svakako podiže imidž tvrtke, pogotovo ako kvalitetno prezentira odličan proizvod i relevantan kvalitetan sadržaj.
  4. Online podrška klijentima - oni to žele
    Uzimanje novih klijenata te njihovo zadržavanje ključni su faktori poslovnog procesa. Zahvaljujući internet tehnologiji, podrška klijentima postala je daleko efikasnija. Bolja podrška klijentima, očito, direktno povlači veće zadovoljstvo pruženom uslugom te povećanje Vaše profitabilnosti.
  5. Jednostavniji pristup informacijama - o Vašim proizvodima
    Prošlog desetljeća tvrtkama je bilo potrebno nekoliko dana da bi dostavile proizvode ili osvježene informacije svojim klijentima. Danas stvari stoje daleko drugačije. Danas možete gotovo trivijalno izmijeniti informacije vezane uz Vaš proizvod ili tvrtku te ih objaviti javnosti u roku nekoliko sati. Ma čak i - odmah!
  6. Internet je i za - rezanje troškova
    Web Vam omogućuju da preselite gotovo svaki dio Vašeg poslovanje na internet. Dostava, naplata, nabava, posredovanje i sl. Optimizacija ovih procesa kroz internet sustave omogućuje drastiče redukcije troškova. Primjerice tvrtke mogu reducirati više od 5% održavanja, reparacije i tekućih troškova. Tih 5% uštede može se prevesti u daleko veći ukupni profit!
  7. Vrlo jeftino poslovati - punih 24 sata dnevno
    Kako drugačije prodavati i dok osoblje spava? Najveća prednost online poslovanja je u činjenici da su internet dućani otvoreni 24 sata diljem svijeta. Zahvaljujući internetu, u današnje vrijeme dok je Vaš dućan zatvoren, Vaša online prodaja može biti čak i veća od prometa u Vašem dućanu.
  8. Mali početni troškovi
    Pokretanje web stranice ili web trgovine ne zahtjeva velika ulaganja. Web stranice su vrlo fleksibilni alati koje je moguće postupno nadograđivati u skladu sa zahtjevima i porastom posjećenosti. Nije rijetkost da web stranice ili web trgovina otplate svoje inicijalno ulaganje unutar samo 12 mjeseci.
  9. Vaša stvarna lokacija postaje manje bitna
    Web Vam omogućuje poslovanje iz gotovo svakog kutka svijeta. Vaša stvarna, fizička lokacija, osim u nekim slučajevima, postaje daleko manje bitna.
  10. Internet Vam omogućava da - postanete globalni igrač
    Zahvaljujući internetu možete trenutačno postati globalni igrač. Čak niti za to Vam nisu potrebne ogromne svote. Postoje doslovno stotine vertikalnih i horizontalnih internet tržišta. Za nominalnu naknadu, na takvim internet tržištima ćete ostvariti pristup velikom broju potencijalnih kupaca diljem svijeta.

Kao i u svakom obliku poslovanja, primijenim bilo kojeg medija, pa tako i u online poslovanju za uspjeh su potrebni isti sastojci:

  • odlična ideja,
  • solidan poslovni plan,
  • vrijednost koju nudite klijentu (koji problem rješavate?) te
  • Vaša osobna čvrsta vjera u uspjeh i održivost.

Sretno u online poslovanju! smiley

Goran Dren od Goran Dren
Wow, odličan odgvor! Hvala.
+12 glasa
Dario Volarić od Dario Volarić
Zato jer je brže , jednostavnije  i manji su  troškovi
+10 glasa
Mia Marijanović od Mia Marijanović
Evo svih prednosti online poslovanja (e-trgovin) za prodavače:
  • • Proširenje tržišta
  • • Poboljšani marketing
  • • Veličina prodajnog programa
  • • Smanjenje troškova
  • • Duže radno vrijeme
+10 glasa
Mario Paulović od Mario Paulović
Internet je budućnost kao što i sami vidite.Na internetskim stranicama odnoso društveni mrežama i stranicama za online prodaju reklamiranje imaju posjet više od 1.000.000 ljudi dnevno samo unutar Hrvatske. Internet je najjetinija i najučinkovitija ekonomska propaganda,otvara nova vrata i nista ograničeni.Znači netreba vam auto da ide negdje da bi se reklamirali,netreba te plačati nekoga da vas reklamira u gradu koji vama nije dostupan a poruku koju ostavite na internetu o svojem poslovanju ako je onda taktička i primaljiva običe svijet prije nego što Vi to očekujete...

Nadam se da sam pomogao!!!
+9 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak
Online poslovanje omogućava visok stupanj automatizacije poslovanja, prodaje, zarade, ...

Slična pitanja

1 odgovor 182 👀
3 odgovora 695 👀
1 odgovor 359 👀
1 odgovor 333 👀
5 odgovora 3.4k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Kupovina od i_mark
3 odgovora 1.2k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Internet od i_mark
1 odgovor 277 👀
2 odgovora 595 👀
Zoran Jurić 22.09.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Zoran Jurić
2 odgovora 719 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...