469 pregleda
Mia Marijanović u rubrici Osobni razvoj od Mia Marijanović (7.6k bodova)
Mogu li se riješiti manipulatora u životu i kako?

Da li manipulatori odu sami nakon nekog vremena ili se mi njih moramo riješiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (20.1k bodova)
Manipulatori odu sami od sebe jedino ako naiđu na prepreku u njihovom manipuliranju, ali tada mogu čak i ostati iz nekih drugih razloga. Zato je svakako bolje da se sami riješite manipulatora oko sebe. Kako?

Napravite uvid o ljudima kojima ste okruženi, razmislite o njima i zašto su u Vašem životu. Prepoznajte manipulatore i izbacite ih iz svog života, a ako je to baš nemoguće jer se radi o rodbini ili bližim osobama, onda svakako porazgovarajte s njima. Objasnite im da im više nećete ići "niz dlaku", dajte im do znanja da je njihovo manipuliranje gotovo. Ako nakon toga oni sami odu od Vas, Vi imate čistu savjest jer ste im barem dali priliku da se poprave.
+8 glasa
Elvira Mlivić Budeš od Elvira Mlivić Budeš (280 bodova)
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor

Manipulatori su osobe koje usmjeravaju svoje ponašanje prema vlastitoj koristi i mnogi misle da je riječ o slučajnosti, odnosno nenamjernoj pogrešci u komunikaciji. Ako se nađemo u okruženju gdje su prisutni manipulatori, ključno je shvatiti o čemu je točno riječ i na vrijeme prepoznati znakove da je netko spreman manipulirati kako bi došao do svog cilja. Ako to prepoznamo po određenim karakteristika, na dobrom smo putu da poduzmemo akcije da te osobe ili izbjegavamo ili pristupimo asertivnoj komunikaciji, odnosno nametnemo ljubazno-odlučan stav u kojem jasno dajemo do znanja kako se s nama može razgovarati i postupati. Spoznaja s kim imamo posla i zauzimanje za sebe je prvi korak u rješavanju komunikacijskih izazova s manipulatorima. Više o osobinama manipulatora potražite na:

Nino Marić 17.08. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Nino Marić (9.9k bodova) Kada manipulator odustaje od žrtve?
+6 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (13.2k bodova)
Manipulatori su jako teške osobe i teško ih se ponekad riješiti, ali budite strpljivi i pametniji od njih i sigurno ćete s njima moći izići na kraj. Manipulator vas treba više nego što vi trebate njih i toga budite svjesni kada idući put budite s njima u bilokakvom obliku komunikacije. Važno je shvatiti osobnu vrijednost i shvatiti da imate moć riješiti se osobe koja vam pokušava kontrolirati život, na bilo koji način. Danas je zaista puno lakše otići od nekoga, iako si to ponekad ne možemo odmah priznati.

Za suprotstavljanje manipulatorima potrebno je imati čvrst stav, oštar um i mirnu narav. Svađom se ništa neće riješiti, već će manipulator i od toga imati koristi i pokušavati vas uvjeriti da je sve to vaša krivica. Ne dajte se smesti!

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
6 odgovora
Mia Marijanović 18.10.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Mia Marijanović (7.6k bodova)
2 odgovora
6 odgovora
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

15.0k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...