Antoneta Hrgović u rubrici Kupovina od Antoneta Hrgović
promjena rubrike od Znatko
Osim očite ralike da su jedne svijeće od parafina, a druge od voska, koje su još razlike kada govorimo o cijeni, dostupnosti na tržištu i izradi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić
odabran od Antoneta Hrgović
 
Najbolji odgovor

Parafinske svijeće prave se od nafte koja je neobnovljiv izvor. Također se dodaju mnoge štetne tvari pri proizvodnji ove svijeće, a većina tvari je čak i kancerogena. Ova vrsta svijeći sadrži umjetne boje i umjetne mirise (svaki miris za koji kažemo da je prirodan i savršen je ustvari 100% umjetan miris). Na taj način sa umjetnim mirisima i dodacima činimo štetu okolišu, ali i našem zdravlju. Plamen nema posebnu jačinu, te su ustvari dosta beskorisne ukoliko nestane struje. Ona gori jako kratko, te je i zato beskorisna ukoliko ju trebao kod nestanka struje. 

Jako je bitno spomenuti da mogu jako naškoditi osobama s astmom i bronhitisom.

Ove svijeće čine 95% svijeći na našem tržištu i većinom su to svijeće u našim kućanstvima. One su također najjeftinije i najdostupnije. 

Svijeće od pčelinjeg voska prave se kao što i sam naziv kaže od voska koji proizvode pčele. Vosak je obnovljivi izvor energije, a proces stvaranja voska provodi se samo sa sunčevom energijom, bez dodatnih kemikalija ili strojeva. Sama činjenica da ga prave pčele garantira nam i lijepu boju, ali i miris meda, a sve to je 100% prirodno bez ikakvih umjetnih dodataka. Fitilj je od pamuka, a svijeće gore sporije, ne troše s brzo i imaju jači plamen pa su i korisne ukoliko nestane struje. Ona ne uništava okoliš i poboljšava kvalitetu zraka u prostoriji u kojoj gori. 

One pomažu osobama koje imaju problema s astmom, bronhitisom i alergijama. 

One su napravljene u potpunosti prirodno. Napravljene su najčešće na domaćim gospodarstvima te ih je najbolje kupiti na nekom Hrvatskom gospodarstvu (puno ih ima online prodaju). Cijene su im oko 15 kuna, ali nude i pakete od više svijeća po povoljnoj cijeni. 

https://pcelarstvo-veber.hr/

 

+1 glas
Iva Jukić od Iva Jukić

Oblici voskova koji koristimo za izradu svijeća su voskovi za svijeće. Parafinski vosak možemo koristiti za izradu svijeća; pa je parafinski vosak ujedno i oblik voska za svijeće. Ključna razlika između parafinskog voska i voska za svijeće jest u tome što je parafinski vosak oblik voska koji proizvodimo iz nafte, ugljena ili škriljaca, dok je vosak za svijeće bilo koji oblik voska koji možemo koristiti za izradu svijeća. Nadalje, parafinski vosak je sintetički vosak, dok voskovi za svijeće mogu biti prirodni, sintetički ili polusintetički. Još jedna važna razlika između parafinskog voska i voska za svijeće je u tome što parafinski vosak nema mirisa, dok neki oblici svijeća imaju slatki vosak, tj. pčelinji vosak.

Slična pitanja

2 odgovora 470 👀
2 odgovora 1.3k 👀
4 odgovora 1.9k 👀
Lovro Gorup 20.11.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Lovro Gorup
2 odgovora 605 👀
2 odgovora 258 👀
1 odgovor 1.8k 👀
2 odgovora 1.2k 👀
3 odgovora 1.7k 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...