Sandra Vukov u rubrici Kućni ljubimci od
promjena rubrike od Znatko
Gdje se sve mogu kupiti patuljasti kunići u Zagrebu i što je za njih karakteristično?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Ivana Horžić od
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Patuljasti kunić nastao je od divljeg kunića s područja S Afrike i Pirinejskog poluotoka. Danas ih ima diljem svijeta. Oni su veoma mali, krzneni i ima malo veće oči. 

Svakako te moram upozoriti da prilikom kupnje se dobro raspitaš dali to zaista i je patuljasti kunić jer nažalost u mnogim trgovinama, ali i ovako ljudi prodaju i druge vrste kunića umjesto patuljaste kuniće. Ukoliko te prevare, kunić može narasti više od patuljastog kunića, a to odmah zahtijeva više brige, hrane, vremena...

Preporuča se kupnja 2 kunića jer su oni jako društvene životinje, brinu se jedni o drugim, igraju, a ukoliko se odlučiš za kupnju jednog kunića bitno je da budeš oprezna s njim. Bitno je da se igraš s  njim, kupaš ga, maziš i svakako paziš kako se ponaša(pazi da ne postane potišten ili čak agresivan). 

Također je bitno da prije kupnje kunića nabaviš svu opremu potrebnu za njega, kavez prilagođen njemu, hranu, igre, piljevinu koju ćeš staviti na dno kavez, sijeno koje on najviše obožava. S obzirom da je u pitanju kupnja kunića u Zagrebu raspitaj se tko ima sijeno u blizini, a za piljevinu možeš pogledati u nekoj tvornici ili negdje gdje se radi s drvetom. 

Cijena patuljastog kunića varira između 50 i 100 kuna. Najviše se prodaju na području Velike Gorice što i nije toliko udaljeno od Zagreba, a nešto manje na području Maksimira u Zagrebu. 

+7 glasa
Mihaela Blažeka od
Patuljasti kunići su zaista nevjerojatna mala bića. Imala sam dvoje, sada imam jednog. Strašno su uredni, mirišljavi i naprosto su preslatki. Iako ih imam već 5 godina i dalje ponekad ne mogu vjerovati da imam nešto toliko slatko u svojoj sobi. Predlažem da se svakako učlanite u grupu na Facebooku „Kunici i glodavci kao kucni ljubimci“ jer tamo možete saznati sve o kunićima, vidjeti razne slatke slike (zbog kojih ćete odmah poželjeti imati jednog) te možete pitati što god Vas zanima jer će vam zekoljupci tamo dati vrlo rado sve odgovore. Iako ste pitali gdje možete kupiti, ja predlažem da razmislite o udomljavanju prvo jer u udruzi „Udruga zecovi“ (također na Facebooku) možete udomiti nekog kunića i pružiti mu lijep život, a možete i dobiti veliku pomoć od udruge.

Slična pitanja

2 odgovora 1.1k 👀
2 odgovora 1.4k 👀
3 odgovora 674 👀
6 odgovora 803 👀
2 odgovora 1.0k 👀
Ivana Basar 09.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Basar
2 odgovora 2.1k 👀
2 odgovora 1.0k 👀
2 odgovora 655 👀
Ivana Basar 17.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Basar
1 odgovor 1.7k 👀
1 odgovor 465 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...