891 pregleda
Sandra u rubrici Kućni ljubimci od Sandra [Ekstraktivan] (8.8k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Gdje se sve mogu kupiti patuljasti kunići u Zagrebu i što je za njih karakteristično?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.8k bodova)
odabran od Sandra
 
Najbolji odgovor

Patuljasti kunić nastao je od divljeg kunića s područja S Afrike i Pirinejskog poluotoka. Danas ih ima diljem svijeta. Oni su veoma mali, krzneni i ima malo veće oči. 

Svakako te moram upozoriti da prilikom kupnje se dobro raspitaš dali to zaista i je patuljasti kunić jer nažalost u mnogim trgovinama, ali i ovako ljudi prodaju i druge vrste kunića umjesto patuljaste kuniće. Ukoliko te prevare, kunić može narasti više od patuljastog kunića, a to odmah zahtijeva više brige, hrane, vremena...

Preporuča se kupnja 2 kunića jer su oni jako društvene životinje, brinu se jedni o drugim, igraju, a ukoliko se odlučiš za kupnju jednog kunića bitno je da budeš oprezna s njim. Bitno je da se igraš s  njim, kupaš ga, maziš i svakako paziš kako se ponaša(pazi da ne postane potišten ili čak agresivan). 

Također je bitno da prije kupnje kunića nabaviš svu opremu potrebnu za njega, kavez prilagođen njemu, hranu, igre, piljevinu koju ćeš staviti na dno kavez, sijeno koje on najviše obožava. S obzirom da je u pitanju kupnja kunića u Zagrebu raspitaj se tko ima sijeno u blizini, a za piljevinu možeš pogledati u nekoj tvornici ili negdje gdje se radi s drvetom. 

Cijena patuljastog kunića varira između 50 i 100 kuna. Najviše se prodaju na području Velike Gorice što i nije toliko udaljeno od Zagreba, a nešto manje na području Maksimira u Zagrebu. 

+7 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.7k bodova)
Patuljasti kunići su zaista nevjerojatna mala bića. Imala sam dvoje, sada imam jednog. Strašno su uredni, mirišljavi i naprosto su preslatki. Iako ih imam već 5 godina i dalje ponekad ne mogu vjerovati da imam nešto toliko slatko u svojoj sobi. Predlažem da se svakako učlanite u grupu na Facebooku „Kunici i glodavci kao kucni ljubimci“ jer tamo možete saznati sve o kunićima, vidjeti razne slatke slike (zbog kojih ćete odmah poželjeti imati jednog) te možete pitati što god Vas zanima jer će vam zekoljupci tamo dati vrlo rado sve odgovore. Iako ste pitali gdje možete kupiti, ja predlažem da razmislite o udomljavanju prvo jer u udruzi „Udruga zecovi“ (također na Facebooku) možete udomiti nekog kunića i pružiti mu lijep život, a možete i dobiti veliku pomoć od udruge.

Slična pitanja

2 odgovora 820 pregleda
2 odgovora 596 pregleda
2 odgovora 828 pregleda
2 odgovora 252 pregleda
3 odgovora 340 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...