Zoran Jurić u rubrici Web Poslovanje od Zoran Jurić
Treba mi savjet od Znatka s obzirom da se upuštam u nešto novo o čemu baš nemam iskustva. Da ne duljim, ja radim u privatnoj tvrtci koja se bavi izradom web stranica te internetskim marketingom. Paralelno uz taj posao radim privatno na istraživanju i razvoju spajanja offline i online tematskih društvenih mreža. U tome vidim svoju budućnost u poduzetništvu.

Nakon poprilično razgovora sa svojim poslodavcem te upoznavanjem istoga o mojim privatnim planovima i idejama od njega sam dobio punu podršku za daljnji razvoj. Trenutno imam detaljno razrađene poslovne planove za osnivanje udruga koje bi bile temelj tih društvenih mreža, te mi je poslodavac ponudio da pomoću tih poslovnih planova i prijedloga tražim čak i poticaje EU za osnivanje posebnog odjela unutar tvrtke u kojoj sam zaposlen.

Kako privatnih sredstava za ispunjavanje ovih mojih poduzetničkih planova baš i nemam, te nisam voljan podizati bankovni kredit ili otvarati trenutno svoju tvrtku jer ću samo sebi stvoriti dodatne troškove, imam sljedeću zamisao: S obzirom da mi moj poslodavac nudi da se kompletna djelatnost obavlja preko tvrtke u kojoj sam zaposlen - postavlja mi se prirodno pitanje - što nakon određenog vremena kad pristup proizvedenim tematskim offline i online društvenim mrežama krene tvrtka naplaćivati? Što kada počne poprilično zarađivati od oglašavanja i prodaje proizvoda članovima?

Poslodavac mi predlaže da potpišemo ugovor ili sporazum o postotcima od prodaje i sl. Znači, tu je spreman na suradnju.

Da rezimiram - zanima me što kad imam ideju u koju drugi vjeruju, a nemam novca za samostalnu realizaciju, dok moj poslodavac vidi i svoj interes u njoj te je spreman ulagati a da pri tome zaštite sebe i svoju budućnost?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+6 glasa
Matej Tolić od Matej Tolić
odabran od Znatko
 
Najbolji odgovor
Pozdrav ja mislim da bih trebao tražiti odgovor kod odvjetnika ali mogu reči samo ako netko želi uložiti trebate se ljepo sporazumiti ostaviti dobar dojam biti spreman i pogledati njegov upit.trebao bih vidjeti koliko on želi uložiti i što traži najbolje bih bilo da nekoga s znanjem u vezi s time povedeš s sobom tako da te nemože prevariti u nečem
+5 glasa
Ivan Bilić od Ivan Bilić

@zokii Odgovaram ako nije kasno....

I samim tvojim opisom je jasno da je situacija kompleksna, te za to je najbolje da se, kao što i @Matej92 kaže - posavjetuješ s nekim dobrim i nezavisnim odvjetnikom koji se odlično razumije i u trgovačko i u radno pravo.

I želim ti sreću i puno profita. smiley

–4 glasa
Dario Volarić od Dario Volarić
Najbolje je da se odes posavjetovati sa odvjetnikom u vezi prava intelektualnog vlasništva.

Posalji i temu na legalis. hr
Mario Daka od Mario Daka
@Gospodin26 to vjerojatno zna svatko, ali koliko vidim čovjek je pitao za preliminarni savjet...
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak
Mislim da se Znatku neće svidjeti što na njemu reklamiraš druge forume. :P
Znatko od Znatko
Žao mi je ljudi, ali neću obrisati ovaj odgovor od @Gospodin26. Odgovor "Najbolje je da se odes posavjetovati sa odvjetnikom u vezi toga i toga" se najčešće u praksi pokaže kao najbolji. Osim ako nemamo tu pravog online-odvjetnika! :)

Slična pitanja

2 odgovora 523 👀
1 odgovor 500 👀
1 odgovor 357 👀
2 odgovora 768 👀
1 odgovor 246 👀
1 odgovor 406 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...