791 pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Kućni ljubimci od Margareta Jurisi
promjena rubrike od Znatko
Koliko često moram prati akvarij ukoliko imam zlatne ribice? S čim se pere akvarij?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Michelle Koprivnjak od Michelle Koprivnjak

Svima koji imaju akvarij sa ribicama, mjenjanje vode bi trebao biti posao koji se ne preskače. Iako se ponekad čini da je voda u akvariju čista, mi zapravo nismo svjesni kolko prljavštine ima na dnu akvarija. 

Svakog tjedna trebali biste promjeniti oko 10-15% vode u akvariju. Ako je akvarij malo veći, vodu je potrebno mjenjati svaka dva do tri tjedana i to samo trećinu vode. 

 

Kada čistite akvarij, voda koju ćete staviti u njega mora odstajati, u vodu možete staviti i antistres tekućinu koju možete kupiti u većini petshop-ova. Računajte na to da voda mora stajati barem jednu noć. U vodu je potrebno staviti i tekućine za dekloriranje, na primjer Startplus, Aqua plus.. Pokušajte izvaditi vodu sa dna akvarija kako biste izvadili i sve nečistoće koje se skupljaju na dnu. To možete učiniti pomoću neke gumene cjevi na principu podtlaka. 

Kada izvadite određenu količinu vode iz akvarija, očistite staklo čistom spužvom ili uz pomoć akvarističke rukavice. Otrgnite sve uvenule listove biljaka ukoliko ih imate, a ako imate i filtere izvadite ih i dobro operite. 

 

+4 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Ovisno o tome koliko riba imate i koliko su neuredne (ovisi i o veličini akvarija, pritom mislim na one velike akvarije s više riba) većina spremnika zahtjeva čišćenje otprilike jednom u dva tjedna. Čišćenje bi trebalo uključivati: Sifoniranje šljunka kako bi se uklonili ostaci i nepojedina hrana te promjena oko 10-15% vode. Čišćenje spremnika i promjena vode važno je jer se njime čisti sve ono što ne možete vidjeti, a što može biti štetno za vašu ribu. Barem jednom mjesečno za čišćenje šljunka trebali bi ste koristiti akvarijski usisavač, a spužvom ili strugalicom ukloniti višak algi sa strana spremnika.

Slična pitanja

4 odgovora
1 odgovor
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Sandra Vukov
1 odgovor
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Priroda od Sandra Vukov
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...