Margareta Jurisi u rubrici Stanovanje od
promjena rubrike od Znatko
Koliko često trebamo čistiti svoj životni prostor tj. dom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+6 glasa
Iva Murat od
odabran od Margareta Jurisi
 
Najbolji odgovor
Ovisi koliko vremena provodimo u svom domu. Ako nismo često kod kuće, napravit ćemo manje nereda. Ipak potrebno je čistiti najmanje jednom tjedno. Neke kućanske poslove poput usisavanja ili brisanja prašine preporučuje se raditi i nekoliko puta tjedno, a pranje posuđa je uglavnom svakodnevni zadatak. Svakodnevno nakon kuhanja, potrebno je prebrisati stol, radne površine i štednjak. Poželjno je jednom tjedno promijeniti posteljinu. Potrebno je redovito održavati čistoću kupaonice jer se ona najlakše prlja. Čistiti ju možete nekoliko puta jedno. Ipak sve ovisi o tome koristite li ju samo vi ili živite s još ljudi. Podove je uglavnom dovoljno oprati jednom tjedno.
+4 glasa
Augustina Kolak od
Sve ovisi koliko ste često doma i koliko koristite prostorije. Ali, bez obzira na to, smatram da je potrebno jednom tjedno počistiti detaljnije prostorije. Obrisati prašinu, usisati sve prostorije, oprati podove, temeljitije počistiti kupaonicu i wc. Dok bi svakodnevno trebalo prati posude ako ste koristili, obrisati prašinu s površina koje koristite i sl. Posteljinu na kojoj spavate bi trebalo mijenjati svakih 7, 8 dana.

Mislim da bi bilo poželjno jednom mjesečno počistiti koje nisu nadomak ruke, izmaknuti namještaj, usisati, tek toliko da se makne prašina koja se nakuplja.
+3 glasa
Karla Jurišić od

Kod nekih je čišćenje i pospremanje vrsta meditacije i neizbježna dnevna aktivnosti, a kod ostalih pakao. Osobno volim biti u čistom i urednom prostoru te ne mogu funkcionirati u velikom neredu oko sebe. Ne podnosim neugodne mirise te uvijek pokušavam paziti na svjež zrak i prozračivanje stana. 

Naravno, to ne znači da konstantno doma pospremam i čistim, pospremam onda kada mislim da je potrebno te ovisno o tome kako se osjećam. Nekada mi ova aktivnosti zna odvući misli i nakon toga se osjećam produktivno.

Čistoća stana je vrsta higijene koja bi trebala biti neizbježna kod ljudi. Ne govorim o savršenstvu, nego o očuvanju zdravlja u čistome stanu. Koliko bi trebali čistiti prostor u kojem živimo?

Barem jednom tjedno bi se trebali primiti posla te usisati stan, pobrisati prašinu, obrisati podove, namještaj te prozore. Zatim, kupaonicu bi također trebalo oprati barem jednom tjedno. Posteljina, iako se treba mijenjati svaka 2 tjedna, ja ju mijenjam i češće. Kuhinjske površine bi trebalo obrisati jednom dnevno jer se ovdje radi s hranom.

Sve u svemu, pazite na zdravlje te držite prostor u kojem živite čistim.

+3 glasa
Sandra Vukov od
Koliko je potrebno, ako u stanu živi više osoba, potrebno je češće čistiti a ako živi jedna osoba koja je često odsutna onda je dovoljno jedanputa na dan prebrisati prašinu i tu i tamo nešto posložiti, provjetriti stan i provjeriti da li je sve u redu. Ako ste čistunac možete ga svaki dan i dva puta očistiti. Ja sam čistunka i ako živim sama dovoljno je da ga svaki dan počistim a jednom u tjednu generalno. Suđe operem dok kuham a ostalo nakon jela da se toga odmah riješim. Stan treba uvijek počistiti kad nije čist i prozračan.

Slična pitanja

2 odgovora 944 👀
3 odgovora 469 👀
4 odgovora 1.1k 👀
6 odgovora 908 👀
8 odgovora 1.6k 👀
9 odgovora 1.4k 👀
1 odgovor 1.2k 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...