230 pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Stanovanje od Margareta Jurisi [Proaktivan] (646 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koliko često trebamo čistiti svoj životni prostor tj. dom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+6 glasa
Iva Murat od Iva Murat [Turboaktivan] (26.6k bodova)
odabran od Margareta Jurisi
 
Najbolji odgovor
Ovisi koliko vremena provodimo u svom domu. Ako nismo često kod kuće, napravit ćemo manje nereda. Ipak potrebno je čistiti najmanje jednom tjedno. Neke kućanske poslove poput usisavanja ili brisanja prašine preporučuje se raditi i nekoliko puta tjedno, a pranje posuđa je uglavnom svakodnevni zadatak. Svakodnevno nakon kuhanja, potrebno je prebrisati stol, radne površine i štednjak. Poželjno je jednom tjedno promijeniti posteljinu. Potrebno je redovito održavati čistoću kupaonice jer se ona najlakše prlja. Čistiti ju možete nekoliko puta jedno. Ipak sve ovisi o tome koristite li ju samo vi ili živite s još ljudi. Podove je uglavnom dovoljno oprati jednom tjedno.
+4 glasa
Augustina Kolak od Augustina Kolak [Megaktivan] (13.4k bodova)
Sve ovisi koliko ste često doma i koliko koristite prostorije. Ali, bez obzira na to, smatram da je potrebno jednom tjedno počistiti detaljnije prostorije. Obrisati prašinu, usisati sve prostorije, oprati podove, temeljitije počistiti kupaonicu i wc. Dok bi svakodnevno trebalo prati posude ako ste koristili, obrisati prašinu s površina koje koristite i sl. Posteljinu na kojoj spavate bi trebalo mijenjati svakih 7, 8 dana.

Mislim da bi bilo poželjno jednom mjesečno počistiti koje nisu nadomak ruke, izmaknuti namještaj, usisati, tek toliko da se makne prašina koja se nakuplja.
+3 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.8k bodova)

Kod nekih je čišćenje i pospremanje vrsta meditacije i neizbježna dnevna aktivnosti, a kod ostalih pakao. Osobno volim biti u čistom i urednom prostoru te ne mogu funkcionirati u velikom neredu oko sebe. Ne podnosim neugodne mirise te uvijek pokušavam paziti na svjež zrak i prozračivanje stana. 

Naravno, to ne znači da konstantno doma pospremam i čistim, pospremam onda kada mislim da je potrebno te ovisno o tome kako se osjećam. Nekada mi ova aktivnosti zna odvući misli i nakon toga se osjećam produktivno.

Čistoća stana je vrsta higijene koja bi trebala biti neizbježna kod ljudi. Ne govorim o savršenstvu, nego o očuvanju zdravlja u čistome stanu. Koliko bi trebali čistiti prostor u kojem živimo?

Barem jednom tjedno bi se trebali primiti posla te usisati stan, pobrisati prašinu, obrisati podove, namještaj te prozore. Zatim, kupaonicu bi također trebalo oprati barem jednom tjedno. Posteljina, iako se treba mijenjati svaka 2 tjedna, ja ju mijenjam i češće. Kuhinjske površine bi trebalo obrisati jednom dnevno jer se ovdje radi s hranom.

Sve u svemu, pazite na zdravlje te držite prostor u kojem živite čistim.

+3 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (9.0k bodova)
Koliko je potrebno, ako u stanu živi više osoba, potrebno je češće čistiti a ako živi jedna osoba koja je često odsutna onda je dovoljno jedanputa na dan prebrisati prašinu i tu i tamo nešto posložiti, provjetriti stan i provjeriti da li je sve u redu. Ako ste čistunac možete ga svaki dan i dva puta očistiti. Ja sam čistunka i ako živim sama dovoljno je da ga svaki dan počistim a jednom u tjednu generalno. Suđe operem dok kuham a ostalo nakon jela da se toga odmah riješim. Stan treba uvijek počistiti kad nije čist i prozračan.

Slična pitanja

6 odgovora 437 pregleda
9 odgovora 516 pregleda
2 odgovora 418 pregleda
3 odgovora 520 pregleda
3 odgovora 385 pregleda
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.2k pitanja

14.7k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...