218 pregleda
Marko Vuljanić u rubrici Kozmetika i estetika od Marko Vuljanić (342 bodova)
Moja žena ne koristi ručnike za brisanje lica, nego rupčiće. Zašto je to tako?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+6 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović (22.6k bodova)

Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Mnoge žene koriste rupčiće jer su jednokratni.

 Iako realno možemo i jednom koristiti ručnik i ubaciti ga u perilicu rublja, to bi bila nepotrebna potrošnja i ručnika i sredstva za pranje rublja i struje i vode. Jednostavnije i praktičnije je, stoga, korištenje jednokratnih rupčića. 

Ako govorimo o higijenskom aspektu, korištenje rupčića svakako je bolje jer na sebe se "skupljajju" bakterije i nečistoće (koje možemo naći na ručnicima već nakon jednog brisanja lica). Ručnici koji stoje u kupaonici su izloženi i vlazi koja tako stvara površinu podložnu razvoju bakterija.

S druge strane, korištenje jednokratnih papirnatih rupčića stvara nepotrebni otpad. Za nekoga tko nema velikih kožnih poteškoća poput akni, dovoljno je mjenjati ručnik za lice dva puta tjedno i ne dopustiti da dugo bude mokar i izložen vlazi ili koristiti rupčiće koji su napravljeni od lana ili pamuka te koji se mogu oprati i ponovno koristiti.

+4 glasa
Augustina Kolak od Augustina Kolak (16.5k bodova)
prikazano od Znatko
Većina žena danas je odustalo od korištenja ručnika za sušenje lica. Ili ostave da se lice samo posuši ili koriste rupčiće. Razlog je većinom taj što se na ručniku mogu skupljati bakterije, gljivice, mrtve stanice kože, ulja i ostale nečistoće koje mogu povećati rizik od kožnih infekcija, akni i iritacija. Osobito je važno ne koristiti ručnik kojim sušite ostale dijelove tijela zbog proizvoda koje stavljate na tijelo, poput mirisa i proizvoda za kosu ili hidratantnih mlijeka i ulja za tijelo.

Ipak, za one koji se u potpunosti odreknu sušenja lica ručnikom, već papirnatim ručnikom, trebalo bi kožu ostaviti malo vlažnom, a ne potpuno osušenom.
+3 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (25.5k bodova)
Žene često ne koriste ručnike pri brisanju lica zbog problema s nečistoćom lica kao što su prištići ili akne. Naime, ručnici koji stoje u kupaonici imaju tendenciju na sebi pokupiti veliku količinu bakterija. Zato se svakako preporuča puštanje vode u wc-u dok je daska zatvorena kako bakterije ne bi frcale okolo. Mi ih možda ne vidimo, ali upravo one kada dospiju na kožu tek svježe očišćenog lica izazivaju razne probleme. Zato žene znaju koristiti rupčiće i slično za brisanje lica što se svakako preporuča. Ja osobno koristim pamučne krpice koje držim u ormaru i nakon svakog brisanja bacim u kantu za pranje.
+3 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić (37.6k bodova)
Ženski 'skincare' je u posljednjih nekoliko godina drastično napredovao te se koriste brojni sastojci u obliku serume, krema i vodice. Žene su počele paziti na diranje lica samo sa čistim rukama, mijenjanje jastučnica pa tako i čime obrisati lice nakon umivanja.

Brojne cure su se našle u situaciji gdje im je lice odjedanput buknulo, a razlog tomu je bila nečistoća ručnika ili kista za šminku. To je zbog toga što se na ovim predmetima bakterije vrlo brzo nakupljaju te prelaze na naše lice kada je u dodiru s njim.

Mnogi trenutno koriste nježne papire ili rupčiće koje direktno nakon umivanja odlaze perilicu kako se zbog vlage bakterije ne bi skupljale.

Slična pitanja

3 odgovora
Iva Bašić 28.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Iva Bašić (492 bodova)
4 odgovora
Marko Vuljanić 27.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Marko Vuljanić (342 bodova)
2 odgovora
3 odgovora
Monika Kiris 25.10.2022. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Monika Kiris (8.9k bodova)
1 odgovor
Milan Šaljivđija 15.07.2021. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Milan Šaljivđija (3.3k bodova)
4 odgovora
Zoran Jurić 23.11.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Zoran Jurić (8.6k bodova)
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.9k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...