116 pregleda
Milan Šaljivđija u rubrici Kozmetika i estetika od Milan Šaljivđija [Proaktivan] (817 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Što je muškarac bez brkova??

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.6k bodova)

Život u Dalmatinskoj zagori, vlasnici mercedesa, krš / kamen, pohlepna Crkva, povratnici s rada iz Njemačke, zaigrane udovice, zbunjeni svećenici i samouvjerena vojnici s činovima – sve to ima svevremenska priča bestselera Ante Tomića pod nazivom "Što je muškarac bez brkova", a prema kojoj je Hrvoje Hribar kasnije snimio istoimeni filmski hit na hrvatskom jeziku. No, osim toga, ovo pitanje je osobno pitanje svakog muškarca...

Brkovi

Dobro je znati da svaki muškarac ima poseban, intiman odnos prema svojim brkovima, no on se itekako očituje jer se može iščitati s obzirom da se brkovi muškarca nalaze na svima vidljivom mjestu - na licu. Tu možemo odmah zaključiti da muškarci s brkovima izgledaju puno starije nego što zapravo jesu, pogotovo ženama, a to muškarci (i žene) povezuju sa iskustvom i sposobnošću opstanka u životu. Naravno, postoje osobe koje ne vole vidjeti brkove na muškarcu, no ipak odašilju i njima određenu poruku.

Često je brada u današnje vrijeme puno više "isfurana", dok upravo brkovi ističu pojedinog muškarca koji vjerojatno time želi reći drugima oko sebe da on ima ono nešto posebno. Na taj način su brkovi usko povezani s osobnošću muškarca, ali i sa bradom i nekako uvijek, iako ne moraju, brada i brkovi znaju stilom ići jedni drugima ruku pod ruku.

S druge strane, muškarac s brkovima ima i određene svakodnevno-funkcionale prednosti. Npr. brkovi čuvaju kožu lica, manje vremena utrošenog na (svakodnevno) brijanje brkova, toplije nam je za lice, a i čuvaju od infekcije. 

Slična pitanja

4 odgovora 674 pregleda
3 odgovora 656 pregleda
5 odgovora 197 pregleda
4 odgovora 300 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...