Mia Jelinčić u rubrici Osobni razvoj od

Kako kompanija Philips potiče tjelesnu pozitivnost (body positivity)? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Autentična muška kampanja naglašava tjelesnu pozitivnost i odmiče se od stereotipa

Što znamo o pokretu body positivity?

Nametnuti standardi ljepote sigurno su vas barem u nekom trenutku potaknuli na razmišljanje o svojem izgledu. Mediji su prepravljeni samopouzdanim i savršenim modelima, a zbog toga, osim žena, i muškarci su nerijetko nezadovoljni svojim izgledom. Glatko obrijana i savršeno oblikovana tijela možemo vidjeti gotovo svaki dan. Koliko ste se puta identificirali s muškarcima koje ste vidjeli u reklamama? Muškarci gotovo pa ne razgovaraju o nesavršenostima na tijelu, a teško izražavaju osjećaje, stoga se moramo upitati kakva je stvarnost za većinu kad je riječ o ovoj temi.

Istraživanja pokazuju kako se većina muškaraca ne osjeća dobro u svojoj koži, pri čemu se to odnosi na cjelokupni izgled tijela, uključujući i kosu te ostale dlake na tijelu. Sve češće neprihvaćanje svoje figure rezultiralo je globalanim i hvalevrijednim društvenim pokretom body positivityja, koji se fokusira na prihvaćanje vlastitog fizičkog izgleda, bez obzira na oblik tijela, nijansu kože ili tjelesne predispozicije. Muški zagovornici ovog trenda, a sve ih je više, protiv su bilo kakvog etiketiranja i diskriminacije na račun vanjštine. Posljednjih godina trend je sve istaknutiji, a s njegovom filozofijom poistovjetili su se muškarci koji žele prigrliti svoje sitne „nedostatke“.

Odvažan korak učinio je i Philips sa snažnim fokusom na nove tehnologije i inovacije te je kreirao globalnu kampanju body hair positivity za uređaj Multigroom serije 7000, koji sadrži 14, odnosno 16 nastavaka ovisno o modelu za cijelo tijelo i za svakog muškarca, pružajući podršku svim muškarcima stvarnog izgleda. Kampanja je na društvenim mrežama, unutar samo mjesec dana, ostvarila doseg veći od 10 milijuna korisničkih profila u regiji i angažman s brojkom od preko 600.000 komentara i lajkova. Uspješnost kampanje upravo je u prikazu muškarca kroz realnu i iskrenu komunikaciju. 

Suvremenim predvodnikom ovog pokreta smatraju se upravo društvene mreže. Naime, zahvaljujući fotografijama i pričama s društvenih mreža, te samim rezultatima kampanje, filozofija body hair positivityja proširila se među publikom. Odmicanje od slike glatkih i savršeno oblikovanih tijela te pokazivanje nesavršenosti kao životno stvaran koncept prepoznali su i hrvatski influenceri „brijači“ - Luka Bulić, Juraj Šebalj i Mario Petreković. U svojim video uratcima vlastitim stavom propagiraju stvarne vrijednosti muškog tijela, a sve u cilju kako bi muškarci bili sretni i zadovoljni u svojoj koži. Od različitih stilova i načina oblikovanja kose i brade, zajedničko im je jedno – korištenje Multigroom brijača za cijelo tijelo. Njegova inovativna čelična oštrica precizno podrezuje bradu, kosu i dlačice na tijelu pa vi jednostavno i lako uz njegovu vrhunsku raznovrsnost možete kreirati svoj jedinstveni stil – od glave do pete.

Body positivity je energija koja je svima potrebna. Pozitivan odnos prema tijelu podrazumijeva stil života koji nam dopušta da se volimo i njegujemo te uživamo cijeli život. Pokret je unio osvježenje u muškom svijetu za kojim smo svi čeznuli. Ukratko, što se manje bavimo nametnutom nam potrebom za savršenošću, više uživamo ustvarnim vrijednostima. Zvuči teško? Možda i jest. No ako to shvatite kao proces, mogli biste u njemu početi i uživati. Baš kao i u vlastitim "nesavršenostima", što god to u ovom trenutku značilo. Budite svoji, budite stvarni – kreirajte svoj autentični izgled!

Slična pitanja

2 odgovora 662 👀
1 odgovor 255 👀
Ana Primorac 13.07.2021. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ana Primorac
1 odgovor 411 👀
3 odgovora 395 👀
2 odgovora 4.7k 👀
2 odgovora 259 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...