159 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Osobni razvoj od Mia Jelinčić (2.8k bodova)

Kako kompanija Philips potiče tjelesnu pozitivnost (body positivity)? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (115k bodova)
prikazano od Znatko

Autentična muška kampanja naglašava tjelesnu pozitivnost i odmiče se od stereotipa

Što znamo o pokretu body positivity?

Nametnuti standardi ljepote sigurno su vas barem u nekom trenutku potaknuli na razmišljanje o svojem izgledu. Mediji su prepravljeni samopouzdanim i savršenim modelima, a zbog toga, osim žena, i muškarci su nerijetko nezadovoljni svojim izgledom. Glatko obrijana i savršeno oblikovana tijela možemo vidjeti gotovo svaki dan. Koliko ste se puta identificirali s muškarcima koje ste vidjeli u reklamama? Muškarci gotovo pa ne razgovaraju o nesavršenostima na tijelu, a teško izražavaju osjećaje, stoga se moramo upitati kakva je stvarnost za većinu kad je riječ o ovoj temi.

Istraživanja pokazuju kako se većina muškaraca ne osjeća dobro u svojoj koži, pri čemu se to odnosi na cjelokupni izgled tijela, uključujući i kosu te ostale dlake na tijelu. Sve češće neprihvaćanje svoje figure rezultiralo je globalanim i hvalevrijednim društvenim pokretom body positivityja, koji se fokusira na prihvaćanje vlastitog fizičkog izgleda, bez obzira na oblik tijela, nijansu kože ili tjelesne predispozicije. Muški zagovornici ovog trenda, a sve ih je više, protiv su bilo kakvog etiketiranja i diskriminacije na račun vanjštine. Posljednjih godina trend je sve istaknutiji, a s njegovom filozofijom poistovjetili su se muškarci koji žele prigrliti svoje sitne „nedostatke“.

Odvažan korak učinio je i Philips sa snažnim fokusom na nove tehnologije i inovacije te je kreirao globalnu kampanju body hair positivity za uređaj Multigroom serije 7000, koji sadrži 14, odnosno 16 nastavaka ovisno o modelu za cijelo tijelo i za svakog muškarca, pružajući podršku svim muškarcima stvarnog izgleda. Kampanja je na društvenim mrežama, unutar samo mjesec dana, ostvarila doseg veći od 10 milijuna korisničkih profila u regiji i angažman s brojkom od preko 600.000 komentara i lajkova. Uspješnost kampanje upravo je u prikazu muškarca kroz realnu i iskrenu komunikaciju. 

Suvremenim predvodnikom ovog pokreta smatraju se upravo društvene mreže. Naime, zahvaljujući fotografijama i pričama s društvenih mreža, te samim rezultatima kampanje, filozofija body hair positivityja proširila se među publikom. Odmicanje od slike glatkih i savršeno oblikovanih tijela te pokazivanje nesavršenosti kao životno stvaran koncept prepoznali su i hrvatski influenceri „brijači“ - Luka Bulić, Juraj Šebalj i Mario Petreković. U svojim video uratcima vlastitim stavom propagiraju stvarne vrijednosti muškog tijela, a sve u cilju kako bi muškarci bili sretni i zadovoljni u svojoj koži. Od različitih stilova i načina oblikovanja kose i brade, zajedničko im je jedno – korištenje Multigroom brijača za cijelo tijelo. Njegova inovativna čelična oštrica precizno podrezuje bradu, kosu i dlačice na tijelu pa vi jednostavno i lako uz njegovu vrhunsku raznovrsnost možete kreirati svoj jedinstveni stil – od glave do pete.

Body positivity je energija koja je svima potrebna. Pozitivan odnos prema tijelu podrazumijeva stil života koji nam dopušta da se volimo i njegujemo te uživamo cijeli život. Pokret je unio osvježenje u muškom svijetu za kojim smo svi čeznuli. Ukratko, što se manje bavimo nametnutom nam potrebom za savršenošću, više uživamo ustvarnim vrijednostima. Zvuči teško? Možda i jest. No ako to shvatite kao proces, mogli biste u njemu početi i uživati. Baš kao i u vlastitim "nesavršenostima", što god to u ovom trenutku značilo. Budite svoji, budite stvarni – kreirajte svoj autentični izgled!

Slična pitanja

2 odgovora
Monika Kiris 20.10.2022. pitanje u rubrici Stanovanje od Monika Kiris (7.4k bodova)
1 odgovor
Ana Primorac 13.07.2021. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ana Primorac (5.2k bodova)
1 odgovor
Milan Šaljivđija 15.07.2021. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Milan Šaljivđija (2.2k bodova)
3 odgovora
Margareta Jurisi 26.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi (897 bodova)
2 odgovora
Monika Kiris 17.10.2022. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Monika Kiris (7.4k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...