Margareta Jurisi u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi
zaključano od Znatko
Što bi rekli za sebe, jeste li optimist ili pesimist?
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Osobni odgovori nisu zanimljivi javnosti.
Ana Primorac od Ana Primorac
uvijek sam optimist. iako imam nekad teška stanja depresije poslije kiše dolazi sunce i onda sam uvijek optimist. bolje je biti optimist nego pesimist.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić
odabran od Margareta Jurisi
 
Najbolji odgovor

Sebe bih nazvala vječitim optimistom. Smatram da se sve što se dešava, dešava s određenim razlogom pa zato i sve ono loše. Isto tako mislim da svaka osoba iz svega što joj se desi može izvući nešto dobro i pozitivno.

Po nekom mom iskustvu osobe koje su optimistične postižu više toga jer uvijek se vode onom rečenicom da se u životu sve može. Ako smo optimisti onda vjerujemo u to da ako nam nešto i ne ide trenutno ne mora značiti da nećemo uspjeti. Potreban je samo trud i vrijeme i naravno upornost i vjera da ćemo uspjeti učiniti sve što poželimo. A s vremenom će se to i ostvariti. 

Osobno se trudim iz svega lošega što mi se desilo u životu naučiti nešto novo i pretvoriti to u dobre stvari. Pokušavam uvijek naći makar i onu jednu jedinu stvar koja je dobra u tome i iz nje naučiti sebe, ali i druge novom iskustvu, novoj želji i nadi da ćemo uspjeti sve što poželimo. 

Nadam se da će svaki pesimist jednom shvatiti da je ipak ''lakše'' biti optimist i da se sve dešava jer tako treba, jer vjerujem da će im onda zaista postati ljepše i više će uživati u svim trenutcima uz životu, kako onim dobrima, tako iu lošim. 

+5 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Nekada je teško procijeniti samoga sebe i ispravno reći nešto o svojoj psihi. Nisam previše upoznata s psihologijom, ali vjerujem da bih se mogla nazvati optimistom. Smatram da je optimist osoba koja u životu uvijek teži ka tome da gleda onu "svijetlu stranu" situacije u kojoj se nalazi. Dakako da to nije uvijek lako, baš naprotiv, i najpozitivnijim ljudima se u životu može dogoditi situacija u kojoj se osjećaju nemoćno, tužno i nemaju snage tražiti rješenje problema, ali mislim da se zbog toga nikako ne bi trebali smatrati osobama negativnog pogleda na život. Svakome je, izrazimo se tako, dozvoljen "pad". Svi smo emocionalna bića i nije nam uvijek lako pronaći tu "srebrnu liniju" koja bi nam ulila trak nade i pozitivnih misli. Smatram da je pozitivnost nešto što se može graditi kroz život i da, iako smo u nekim trenutcima ponute glave, ti trenutci neće trajati vječno. Ako mene pitate, dok god postoji nade, postoji i pozitvnosti u osobi.

+5 glasa
Iva Murat od Iva Murat
Uglavnom pokušavam biti realna i ne gledati na stvari ni previše optimistično ni previše pesimistično. Ima neke istine u onome da se treba uvijek nadati najboljem, ali isto tako moramo biti svjesni da se loše stvari mogu dogoditi. Ako smo pretjerano optimistični, nećemo biti spremni na njih i one će nas jako šokirati. S druge strane, ako smo vječiti pesimist, onda ćemo propustiti vidjeti dobre stvari koje nam se događaju. Usredotočit ćemo se samo na probleme i na negativno što će loše utjecati na našu psihu.

Slična pitanja

3 odgovora 224 👀
Margareta Jurisi 25.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi
3 odgovora 355 👀
2 odgovora 841 👀
Ivana Mačić 19.12.2021. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ivana Mačić
2 odgovora 533 👀
1 odgovor 2.0k 👀
3 odgovora 588 👀
1 odgovor 1.4k 👀
Znatko predstavlja

Popularizacija moslavačke autohtone vinske sorte

Ivanić-Grad
06. 04. 2024.

REZERVACIJA
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...