78 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Osobni razvoj od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)
  1. Što je psihopatija?
  2. Tko je psihopat?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko je - odrasla zločesta osoba?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer [Ekstraktivan] (7.9k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor
  1. Psihopatija je teorijski definirana kao konstelacija interpersonalnih, afektivnih i antisocijalnih obilježja. Jednostavno rečeno psihopatija je nešto što "uzima" mane, na primjer mobing na radnom mjestu. Zbog poteškoća pri definiranju psihopatije dolazi do različitih načina ispitivanja psihopatije što uzrokuje još veću nejasnoću. Iz tog razloga Robert Hare 1980. godine osmišljava listu za mjerenje psihopatije na temelju Cleckleyevih kriterija : .
  2. Psihopat je osoba s psihopatijom, odnosno osoba s neurološkom abnormalnošću koja često dovodi do asocijalnog ponašanja, neprilagodljivosti i slično.

+6 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić [Aktivan] (358 bodova)

1. Psihopatija je neuropsihijatrijski poremećaj obilježen nedostatnim emocionalnim odgovorima, nedostatkom empatije i lošom kontrolom ponašanja, što nekad, ali ne uvijek rezultira trajnom anti-socijalnom devijacijom i kriminalnim ponašanjem.

2. Psihopat je netko tko je kao osoba - bešćutan, bez emocija te moralno izopačen. Ali pazite, izraz nije službena dijagnoza mentalnog zdravlja, često se populistički koristi u kliničkim i pravnim okvirima.

Slična pitanja

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...