Ivan Gačić u rubrici Osobni razvoj od
  1. Što je psihopatija?
  2. Tko je psihopat?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko je - odrasla zločesta osoba?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+18 glasa
Tamara Mađer od
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor
  1. Psihopatija je teorijski definirana kao konstelacija interpersonalnih, afektivnih i antisocijalnih obilježja. Jednostavno rečeno psihopatija je nešto što "uzima" mane, na primjer mobing na radnom mjestu. Zbog poteškoća pri definiranju psihopatije dolazi do različitih načina ispitivanja psihopatije što uzrokuje još veću nejasnoću. Iz tog razloga Robert Hare 1980. godine osmišljava listu za mjerenje psihopatije na temelju Cleckleyevih kriterija : .
  2. Psihopat je osoba s psihopatijom, odnosno osoba s neurološkom abnormalnošću koja često dovodi do asocijalnog ponašanja, neprilagodljivosti i slično.

+12 glasa
Darija Magdalenić od

1. Psihopatija je neuropsihijatrijski poremećaj obilježen nedostatnim emocionalnim odgovorima, nedostatkom empatije i lošom kontrolom ponašanja, što nekad, ali ne uvijek rezultira trajnom anti-socijalnom devijacijom i kriminalnim ponašanjem.

2. Psihopat je netko tko je kao osoba - bešćutan, bez emocija te moralno izopačen. Ali pazite, izraz nije službena dijagnoza mentalnog zdravlja, često se populistički koristi u kliničkim i pravnim okvirima.

+7 glasa
Ivana Steković od
Psihopatija je neuropsihijatrijski poremećaj obilježen manjkavim emocionalnim reakcijama,nedostatkom empatije i lošom kontrolom ponašanja,obično rezultira trajnom antisocijalnom devijantnošću i kriminalnim ponašanjem.

Osobe s psihopatijom mogu varati,manipulirati,iskorištavati,prijetiti,krasti ili fizički ozlijeđivati ​​druge. U isto vrijeme mogu izgledati izvana prijateljski i dobro prilagođeni.

Psihopatija je čest mentalni poremećaj. Najmanje 1 od 100 ljudi u svijetu ima simptome psihopatije. Ovi simptomi proizlaze iz promjena u mozgu koje oštećuju razmišljanje,osjećanje i ponašanje i mogu dovesti do ozbiljnih problema u svakodnevnom životu.

Osoba koja je manipulativna, nepoštena, narcisoidna, bez grižnje savjesti, bez empatije i izrabljivanja može biti psihopat.

Slična pitanja

1 odgovor 1.5k 👀
2 odgovora 461 👀
3 odgovora 539 👀
1 odgovor 2.1k 👀
2 odgovora 375 👀
2 odgovora 403 👀
2 odgovora 504 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...