476 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Osobni razvoj od Ivan Gačić
  1. Što je psihopatija?
  2. Tko je psihopat?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko je - odrasla zločesta osoba?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+18 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor
  1. Psihopatija je teorijski definirana kao konstelacija interpersonalnih, afektivnih i antisocijalnih obilježja. Jednostavno rečeno psihopatija je nešto što "uzima" mane, na primjer mobing na radnom mjestu. Zbog poteškoća pri definiranju psihopatije dolazi do različitih načina ispitivanja psihopatije što uzrokuje još veću nejasnoću. Iz tog razloga Robert Hare 1980. godine osmišljava listu za mjerenje psihopatije na temelju Cleckleyevih kriterija : .
  2. Psihopat je osoba s psihopatijom, odnosno osoba s neurološkom abnormalnošću koja često dovodi do asocijalnog ponašanja, neprilagodljivosti i slično.

+12 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić

1. Psihopatija je neuropsihijatrijski poremećaj obilježen nedostatnim emocionalnim odgovorima, nedostatkom empatije i lošom kontrolom ponašanja, što nekad, ali ne uvijek rezultira trajnom anti-socijalnom devijacijom i kriminalnim ponašanjem.

2. Psihopat je netko tko je kao osoba - bešćutan, bez emocija te moralno izopačen. Ali pazite, izraz nije službena dijagnoza mentalnog zdravlja, često se populistički koristi u kliničkim i pravnim okvirima.

+7 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković
Psihopatija je neuropsihijatrijski poremećaj obilježen manjkavim emocionalnim reakcijama,nedostatkom empatije i lošom kontrolom ponašanja,obično rezultira trajnom antisocijalnom devijantnošću i kriminalnim ponašanjem.

Osobe s psihopatijom mogu varati,manipulirati,iskorištavati,prijetiti,krasti ili fizički ozlijeđivati ​​druge. U isto vrijeme mogu izgledati izvana prijateljski i dobro prilagođeni.

Psihopatija je čest mentalni poremećaj. Najmanje 1 od 100 ljudi u svijetu ima simptome psihopatije. Ovi simptomi proizlaze iz promjena u mozgu koje oštećuju razmišljanje,osjećanje i ponašanje i mogu dovesti do ozbiljnih problema u svakodnevnom životu.

Osoba koja je manipulativna, nepoštena, narcisoidna, bez grižnje savjesti, bez empatije i izrabljivanja može biti psihopat.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
3 odgovora
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...