195 pregleda
Ana Primorac u rubrici Osobni razvoj od Ana Primorac
Što je toksična pozitivnost?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
odabran od Ana Primorac
 
Najbolji odgovor
Toksična pozitivnost je uvjerenje da bi ljudi trebali održavati pozitivan način razmišljanja bez obzira na to koliko je sitaucija strašna ili teška. Optimizam je dobra i uvijek poželjna karakteristika, ali toksična pozitivnost je, s druge strane, štetna. Toksična pozitivnost odbacuje teške emocije u korist radosne, često lažno pozitivne, fasade i time uskraćuje ljudima autentičnu potporu koja im je potrebna da se nose s onime s čime se suočavaju.  

Toksična pozitivnost dovodi pozitivno razmišljanje u krajnost, to jest umanjuje i negira bilo kakav trag ljudskih emocija koje nisu isključivo sretne ili pozitivne. Znakovi toksične pozitivnosti su: osjećaj krivnje zato što se osjećamo tužno ili ljuto, odbacivanje tuđih teških osjećaja, skrivanje bolnih emocija, reagiranje pozitivnim citatima u teškim situacijama, ignoriranje vlastitih problema.

Pozitivan pogled na život povoljno djeluje na naše mentalno zdravlje, ali život nije uvijek baš tako savršen. Svi prolazimo bolna iskustva i teže se nosimo sa nekim emocijama, ali važno je da se s istim tim emocijama otvoreno i iskreno suočimo.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
3 odgovora
5 odgovora
7 odgovora
Margareta Jurisi 26.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...