Goran Dren u rubrici Web Marketing od Goran Dren
Htio bih napraviti dobar SEO posao i trebaju mi još sajtovi tj. resursi koje mogu iskoristiti da stavim backlinkove. Radi se o jednom sajtu, sve legalno, sve 5. Samo trebam još staviti backlinkova, barem 25 do 50, jer je konkurencija za tu djelatnost ipak malčice jača od mene ovog trena. Imate li prijedloge gdje bi sve mogao staviti toliko backlinkova u kraćem periodu? Hvala.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+18 glasa
Srđan Borović od Srđan Borović
Kako su najefektivniji kontekstualni backlinkovi, najbolje bi bilo popisati sajtove sa najvećim autoritetom domene u Vašoj industriji i onda pokušati dobiti backlinkove sa tih sajtova kroz pisanje kvalitetnog sadržaja na teme koje bi njima bile interesantne za linkovanje. Napišete kvalitetan sadržaj na relevantnu temu i radite outreach, održavate aktivnu komunikaciju sa timom koji stoji iza tih sajtova na društvenim mrežama i trudite se da ste im uvijek top of mind. Mnogo je posla ali se dugoročno itekako isplati.

Naravno, konkurencija nas vjerojatno nikada ne bi linkovala ali također može biti korisna. U alat poput Ahrefs-a ili SEMrush-a se može unijeti link sajta konkurencije i tako možemo da nađemo sajtove koji su njih linkovali nas još uvijek nisu. Tako možemo pronaći još sajtova za outreach - ako su već linkovali konkurenciju znači da su voljni da linkuju takav sadržaj pa vjerojatno ne bi bilo potrebno mnogo truda da i nas linkuju.
+11 glasa
Goran Ilic od Goran Ilic
uređen od Goran Ilic

  Pitanje je po meni nekako lose formulisano,prema pitanju izadje tako da su svi sajtovi dostupni za ubacivanje naseg linka sto uopste nije slucaj na webu.

Ali ajde da probamo da odgovorimo,beklinkove treba ubacivati u sajtove visoke reputacije(mada kad je sajt novi svaki beklink je zlata vredan).Ovde se postavlja pitanje da li je to uopste izvodljivo,vi imate recimo na webu more sajtova koji imaju registraciju i pravljenje profila i u okviru profila polje website gde ubacujete svoj link.

Ali,nazalost uvek ima to ali,profile linking je jedan od nacina bildovanja reputacije vaseg sajta ali posto sam u ovoj temi 10 godina moram ovde pomenuti neke bitne cinjenice.

Nije svaki link beklink koji nam pomaze u nasoj SEO strategiji,analizirajuci te sajtove sa profilima video sam da njihovi developeri u link stavljaju atribut rel="nofollow",kada tu ubacimo link naseg sajta to nam ne vredi nista jer nofollow govori google crawlerima da ne prate taj link.Ovom strategijom upisacete se i registrovati na 25 sajtova da bi ste pronasli jedan koji nema oznaku nofollow u linku za websajt.

Druga jako bitna stvar vredna pomena je da se nikada na brzinu ne ubacuje mnogo linkova jer ih google onda posmatra kao obican spam i ne vrede nista.Najbolje je praviti 2-3 beklinka na 3-4 nedelje.Jedna od ideja vam je ta profile building vrsta beklinkova.

Mnogo zdravija ideja koja opet zahteva vreme(sve je u SEO temi vreme i frustrirajuce sporo),je da se na web-u povezujete sa ljudima koji poseduju websajtove i da se medjusobno linkujete.

Ako imate vise svojih sajtova onda vam je bar startna pozicija laksa jer vas novi sajt mozete prvo linkovati sa svojih sajtova sto je odlican start za novi sajt na web-u.Sve u svemu tema je jako obimna i mogao bih vam ovde napisati stotine stranica o SEO optimizaciji,ovde su i kolege vec dosta toga rekle o temi,ja sam samo dodao  neko moje vidjenje.

Lep pozdrav svima.

Lep pozdrav.

+10 glasa
Marinko Zadro od Marinko Zadro
Ovako... postoji više načina kako naći backlinkove za SEO rank:

1. Najjednostavnije je ako već imate neku svoju web stranicu, ili stranicu nekog poslovnog partnera, prijatelja, susjeda...  da si na takve stranice postavite backlink.

2. Možete postavljati link u potpis na forumskim profilima i aktivno sudjelovati u raspravi na forumima. Ukratko - registrirate se na nekom internetskom forumu koji dozvoljava stavljanje linkova u potpis (pazite - ni su svi takvi!) i aktivno sudjelujete u raspravama. Što više linkova tj. postova na forumu - to bolje! Probajte ovo i na Znatku.

3. Možete se javiti nekome tko posjeduje web stranice i platiti mu npr. 500 kn /godišnje za backlink - npr. http://pogodak.hr

4. Ugovaranje partnerstva kroz pokroviteljstvo, razmjenu, itd. Dakle, kompenzacijom vrijednosti - ono što date, to i dobijete (npr. netko drugi link na Vaš site, a Vi linkate sa nekog drugog sitea na neki drugi njegov).

Slična pitanja

2 odgovora 1.1k 👀
2 odgovora 459 👀
5 odgovora 1.4k 👀
4 odgovora 877 👀
1 odgovor 533 👀
2 odgovora 460 👀
1 odgovor 282 👀
Marinko Zadro 07.04.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...