Michelle Koprivnjak u rubrici Poslovanje od
promjena rubrike od Znatko
Da li poštar sam sebi nosi poštu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+6 glasa
Antoneta Hrgović od
odabran od Michelle Koprivnjak
 
Najbolji odgovor

Ovisi o tome u kojem dijelu grada mu je radno mjesto i u kojem dijelu grada živi.  

Najbolje bi ovo bilo objasniti na primjeru. Dakle, ako osoba koja je po zanimanju poštar živi, na primjer, u Zagrebačkoj Dubravi, a radi na području Kvatrića, naravno da si neće sam donositi poštu. Njegovu poštu donositi će mu poštar koji raznosi poštu na području Dubrave.

Ako ipak spomenuta osoba radi i živi na području Dubrave kao poštar, odnjeti će "sam sebi" poštu kao što bi i bilo kome drugome. 

Naravno da to možda neće biti svaki dan jer se raspodijele ulica koje poštari obilaze, kao i smjene koje odrađuju, mijenjaju.

+2 glasa
Sandra Vukov od
Ne bi me začudilo. Svega ima i svašta se događa, prijatelji su mi policajci pa na svoju ruku istražuju osobne podatke od osoba za koje nemaju dopuštenje nadređenoga ali nitko im ne stoji nad glavom i ne provjerava pa bi možda mogao i poštar sebi uzeti poštu koja stoji na njegovom radnom mjestu ako dakle, radi u poštanskom uredu koji isporučuje poštu za dio grada odnosno općine u kojem se on nalazi. Zašto ne, uzeo bi je s posla i odnio bi je kući. U principu, ako poštar ne živi na tom dijelu grada na kojem isporučuje poštu onda mu netko drugi donosi poštu, njegov poštanski kolega.
+2 glasa
Ivana Horžić od

Ovisi o tome gdje poštar radi. Ukoliko poštar živi u dijelu grada/mjesta gdje on raznosi poštu onda je odgovor DA

Poštar dobije određeno gdje će on nositi ljudima poštu, dakle u kojem mjestu, kojim ulicama... Ako se dogodi da i on sam živi u toj ulici onda on sebi mora dostaviti poštu na adresu. Ovo zaista je malo neobično, no to nije ništa loše. To je dio njegovog posla, pa će tako on sam sebi na svoju adresu u sandučić ubaciti poštu. 

Poštare često mijenjaju na različita mjesta pa tako se može desiti i da on nije zadužen za taj dio u kojemu živi, te mu u tom slučaju poštu donosi netko drugi.

Slična pitanja

1 odgovor 1.2k 👀
1 odgovor 1.6k 👀
1 odgovor 3.4k 👀
Znatkica 10.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Znatkica
3 odgovora 374 👀
2 odgovora 2.2k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...