Ana Pilato u rubrici Obrazovanje od

Zašto se poduka stranog jezika od strane izvornih govornika općenito smatra jednim od kvalitetnijih pristupa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Antoneta Hrgović od

Ako jezik učimo od izvornog govornika, mogli bismo naučiti puno više. Prvenstveno bih naglasila da je obrazovanje izvvornog govornika koji nas podučava od krucijalne važnosti ako želimo pravilno naučiti jezik. To spominjem jer samo zato što je netko izvorni gvornik, ne mora značiti da je "najbolji primjer" govornika svoga materinjeg jezika. 

S obzirom da i sama pohađam jezični studij, predaju mi, među ostalima, i profesori koji su izvorni govornici. Rekla bih kako je pravilan izgovor jedan od najvećih "pluseva" kod učenja jezika uz izvornog govornika. Također, vokabular izvornog govornika je, očekivano, širi te vas mogu podučiti raznim "cakama" u jeziku i primjeni istog, kao i širem spektru dijalekata i slenga.

+6 glasa
Lucija Vlaović od
Izvorni govornici najbolje poznaju svoj jezik. Imaju širi vokabular, najbolje mogu naučiti 'sleng', a ono što je najvažnije je da imaju najprirodniji izgovor.
Budući da sam iz jezične gimnazije, mi smo u školi također imali i sate koje su održavali izvorni govornici 'lektori'. Dobra je stvar bila što nitko od njih nije govorio hrvatski, a kada je bila riječ o jezicima poput njemačkog, niti engleski im nije bio jača strana. Dakle, ta je nastava bila apsolutno uvijek u cijelosti na njemačkom, svako pitanje smo morali postavljati na njemačkom, a ako nešto nismo znali reči, morali smo se brzo snaći i nekako to objasniti-opet na njemačkom.
To je bilo odlično zato što smo se svi naviknuli brzo improvizirati kada razgovaramo s lektorom, potpuno izgubili tremu kada smo trebali nešto pitati na njemačkom- prvih dva tjedna svi mucaju i rađe šute ako nešto nije jasno, a nakon toga se svi opuste- što je vrlo bitno kod učenja stranog jezika.
+5 glasa
Ivana Horžić od
Učenje jezika u određenoj školi za jezike ili na fakultetu je kvalitetan. Tamo se nauče razne riječi, jezična pravila, zanimljivosti... Također predaju profesori koji su završili i sami određeni jezik na sličnom ili istom fakultetu. No ipak učenje jezika od izvornog govornika je najbolji način jer uz njega osoba ne uči samo jezik. Uz njega osoba uči  pravilan izgovor. Najpravilniji izgovor određenih riječi može na druge prenijeti izvorni govornik koji je sam taj izgovor naučio u određenoj zemlji. To isto tako može biti i upitno jer postoje razni naglasci pa ta osoba nekada ne uči najpravilniji književni izgovor. No ipak ona zna sve moguće vrste riječi koji imaju određeno značenje. Ta osoba za jednu stvar može navesti više riječi kako se ona zove u određenom dijelu te zemlje. Oni imaju najširi vokabular. Isto tako uvijek se govori da je iskustvo u svemu najbitnije, tako i ta osoba ima najviše i najbolje iskustvo u znanju jezika.

Slična pitanja

1 odgovor 430 👀
5 odgovora 323 👀
3 odgovora 2.0k 👀
2 odgovora 499 👀
3 odgovora 479 👀
4 odgovora 548 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...