393 pregleda
Sandra Vukov u rubrici Jezik i govor od Sandra Vukov
promjena rubrike od Znatkica
Koji jezik bi sada najrađe željeli znati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+12 glasa
Mia Marijanović od Mia Marijanović

Htjela bih znati ove jezike jer su najrašireniji i mislim si kada ih naučim da bi znala razgovarati sa bilo kime ako se nađem bilo gdje na zemaljskoj kugli:

  • njemački jezik
  • japanski jezik
  • ruski jezik
  • portugalski jezik
  • bengalski jezik - službeni jezik u Bangladešu, Zapadnom Bengalu i indijskim državama Tripuriju i Assamu
  • hindi jezik - najrašireniji u Indiji
  • arapski jezik
  • engleski jezik - njega čak i znam
  • španjolski jezik - njega malo znam
  • kineski jezik
+12 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor
Definitivno bih željela naučiti ruski jezik jer mi je oduvijek privlačna njegova gruboća i zvučnost. Jedno sam vrijeme krenula s učenjem ruskog pa mi je bila motivirajuća pokoja sličnost s hrvatskim jezikom. Osim toga, definitivno bih poradila na svom znanju engleskog jezika zato što smatram da je neizbježno koristiti jezik skoro pa u svakodnevnim situacijama.

Zanimljivim mi se čini učiti kineski jezik, apstraktno je i specifično pa bih svakako i taj jezik uvrstila u svoj popis želja.
+11 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić

Osobno mi je želja poznavati talijanski i ruski, ali neki 'teži' jezici kao što su grčki i švedski su mi također dosta zanimljivi, iako se čine teški za savladati, uglavnom zbog gramatike. Smatram da je nama s Balkana nešto lakše učiti tuđe jezike od npr. Engleza, ali svejedno mi se nekako teško usmjeriti na toliko drugačije jezike. Do sada sam učila samo engleski i njemački. Engleski dosta dobro poznajem i koristim ga u svakodnevnoj komunikaciji. Njemački mi je dosta loš jer ga nikada nisam u potpunosti zavoljela, iako je dosta tražen. 

+8 glasa
Iva Murat od Iva Murat
Bilo bi odlično kad bih znala njemački jezik jer vidim da je prilično tražen i da otvara mnoge mogućnosti. Sa završenom studijem njemačkog jezika mogu se raditi različiti poslovi, od prevoditelja, sudskog tumača, profesora, pa čak i posao korisničke podrške na njemačkom jeziku. I bez fakultetsku diplome, samo znanje njemačkog jezika otvara neke poslovne mogućnosti pa tako i rad u Njemačkoj, Austriji ili Švicarskoj.

Drugi jezik kojeg bih voljela znati je ruski. Nemam neki poseban razlog. Jednostavno mislim da je lijep jezik, sviđa mi se kako zvuči i neke su riječi slične našim. Također voljela bih posjetiti Rusiju.

U srednjoj školi sam učila talijanski, no nisam nikada baš mogla voditi razgovor na tom jeziku,  a od završetka škole sam većinu toga zaboravila. Mislim da je  jezik jako lijep pa bih ga voljela bolje naučiti.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
Antoneta Hrgović 03.11.2020. pitanje u rubrici Jezik i govor od Antoneta Hrgović
3 odgovora
3 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...