421 pregleda
Ivana Basar u rubrici Jezik i govor od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko

Koji svjetski jezik je najteži za naučiti i potrebno je najviše vremena da ga se savlada?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Iva Ivanko od Iva Ivanko
Koliko dugo je potrebno za naučiti neki jezik ovisi o materinjom jeziku osobe koja uči. Hrvatima dosta dobro ide učenje većine europskih jezika zbog forme i gramatike temeljenoj na latinskom što je zajedničko dosta velikom broju europskih jezika.

Ne postoje točni podaci koliko dugo je potrebno za naučiti najteže jezike sa izvornog hrvatskog, ali postoje za učenje s engleskog stoga ću se na to referirat jer je relativno slično, čak pretpostavljam da je nama malo lakše zbog poznavanja promjene oblika i glagola i iimenica.

Najteži jezik za naučit gledano sa europskog stajališta (ako izuzmemo uraloaltajske jezike) je mandarinski odnosno kineski za kojeg je potrebno preko 2200 sati učenja odnosno 88 tjedana, s tim da se preporuča i boravak u zemlji govornika.

U teške jezike također spadaju arapski, japanski, korejski.
Znatko od Znatko
Negdje sam vidio na internetu da je zbog svojih nebičnih naglasaka u izgovoru najteže pravilno naučiti izgovarati - francuski jezik! Nisam ga učio, ali s kineskim sam bio upoznat i mogu reći da je svakako zahtjevan jer jedna pisana riječ se može izgovoriti na više načina (naglaska) i zbog toga poprima sasvim drugačija značenja (npr. riječ "ma";).
Iva Ivanko od Iva Ivanko
Istina, francuski je posebno težak zbog izgovora, ali po meni čak više za razumijet sugovornika nego za vlastiti izgovor  jer ga jesam učila. Međutim francuski u pogledu vokabulara, gramatike, pisanja ne predstavlja veliki problem Europljanima, ali svakako traži trud.
+4 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Za svaki jezik potrebno je dulje vrijeme kako bi ga savladali i tečno govorili, ali zahtjevnost i težina učenja uvelike ovisi o našem podrijetlu.
Većina će se složiti da su najzahtjevniji azijski jezici. Kineski, vijetnamski ili japanski vrlo su komplicirani zbog izgovora i pisma te je neizvornom govorniku potrebno puno vremena da ih savlada. U kompliciranije jezike također se ubrajaju islandski, mađarski, pa čak i hrvatski, koji su zbog svoje gramatike i nekih slova pravi izazov za učenje.

Slična pitanja

4 odgovora
2 odgovora
Antoneta Hrgović 03.11.2020. pitanje u rubrici Jezik i govor od Antoneta Hrgović
3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...