1.2k pregleda
Ružica Perić u rubrici Obrazovanje od Ružica Perić [Megaktivan] (12.2k bodova)
Zanima me koje je jezike najlakše naučiti.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+12 glasa
Maja Kos od Maja Kos [Ekstraktivan] (6.5k bodova)
odabran od Ružica Perić
 
Najbolji odgovor

Mislim da su za ljude koji nativno govore hrvatski najlakše za naučiti i slavenski jezici kao što su slovenski, slovački, češki, poljski, makedonski, ...

Vrlo lako je nama učiti i umjetni jezik esperanto ili pak mrtve jezike latinski i starogrčki.

S druge strane, pak oni koji nativno govore engleski (ali i ne nužno nativno jer mnogi naši znaju engleski jezik), najlakše je učiti germanske jezike, a zatim: afrikaans, nizozemski, danski, norveški i švedski, te na kraju romanske: francuski (ima preko 40% riječi iz engleskog jezika), talijanski, portugalski, španjolski i rumunjski.

Nama bi najteže bilo naučiti dalekoistočne jezike kao što su japanski i kineski.

+8 glasa
Silvija od Silvija [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
Za učenje svakog jezika potrebna je posvečenost i rad. Naravno, koliko će nam jezik koji učimo biti zahtjevan ovisi o našem podrijetlu.
Općenito najlakšim jezikom za učenje smatra se engkeski, zbog čega je i vrlo prihvačen u cijelome svijetu. Osim engleskog, španjolski i talijanski također se ne smatraju jako zahtjevnima. Imaju mnogo riječi latinskih korijena koje su slične engleskim zbog čega ih lakše pamtimo.
Ovi jezici nemaju prezahtjevnu gramatiku i vrlo su popularni za učenje.
Smatram da niti jedan jezik nije teško naučiti ako vas zanima i ako predano radite.
+4 glasa
Karlo Greguranić od Karlo Greguranić [Aktivan] (499 bodova)
Hm hm hm... ovako iz mog gledišta neslavenski jezik koji je lakše naučiti je Španjolski jer je vrlo gramatički sličan našem. Bar meni osobno osnove za sporazumjevanje je trebalo mjesec dana laganog učenja gramatičkih  osnova i riječi. E sad naglasci, načini govora to je neka druga priča i naravno redovita i stalna komunikacija jer sve što se zapostavi lagano se počne zsboravljat. Naravno najlakši nam je Hr jezik koji je prebogat svim aspektima govora i gramatike  a ni njega ne znamo u potpunosti nakon što ga u školiama prestanemo učiti kao takav.

Slična pitanja

2 odgovora 2.9k pregleda
1 odgovor 163 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...