Antoneta Hrgović u rubrici Obrazovanje od
tagovi uređeni od Znatko
Što se sve uči na FSB-u? Koji su smjerovi? Kako je studitati na FSB-u? Poželjno je ako mi može reći netko s osobnim iskustvom.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Adriana Horvat od

Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) je fakultet Sveučilišta u Zagrebu koji je prvi 2003./04. godinu počeo primjenjivati bolonjski proces. Prijediplomski studij traje šest semestara dok diplomski studij traje četiri semestra.

Prva godina studija je zajednička svim studentima (strojastvo, brodogradnja) te na drugoj godini studenti strojarstva mogu upisati jedan od devet modula (smjerova). Smjerovi strojarstva su: Konstrukcijski smjer, Brodostrojastvo, Proizvodno inženjerstvo, Procesno-energetski smjer, Inženjersko modeliranje i računalne simulacije, Račinalno inženjerstvo, Inženjerstvo materijala, Industeijsko inženjerstvo i menadžment, Mahatronika i robotika.

–2 glasa
Lovro Bojić od
Fakultet strojarstva i brodogradnje, ili popularno FSB, Fakultet je Sveučilišta u Zagrebu, a nalazi se u Ulici Ivana Lučića u Zagrebu. Za one koji se sa zagrebačkim ulicama slabije snalaze, a prepoznaju kvartove, Fakultet je na Vrbiku.

Na pitanje što se uči ne postoji jedinstven odgovor, budući da je su studenti FSB-a potkovani u raznim područjima. Na prvoj godini svi se slažu kako je najzahtjevnija Matematika, dok pak s druge godine se ističe "EK" ili Elementi konstrukcije kao kolegij za koji je "nemoguće prerano krenuti učiti". Najbolja opcija je da na donje navedenom link-u promotrite plan nastave po određenim godinama te se upoznate sa kolegijima koji Vas potencijalno očekuju.

https://www.fsb.unizg.hr/index.php?fsbonline&studiranje

https://www.fsb.unizg.hr/index.php?fsbonline&studiranje&akademski_kalendar&raspored

Slična pitanja

3 odgovora 517 👀
1 odgovor 279 👀
1 odgovor 235 👀
1 odgovor 608 👀
2 odgovora 321 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...