Biljana Tandara u rubrici Web Poslovanje od

Gdje prodavati fotografije, glazbu i ostale umjetničke radove?

Kako zaraditi novac od umjetnosti? Mnogi umjetnici imaju problem sa prodajom svojih radova. Gdje se na Internetu može pronaći web stranice na kojima mogu prodavati svoju glazbu, fotografije i ostala umjetnička dijela?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Internet trgovina za umjetnike?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Mario Daka od
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor

Evo nekoliko online prodajnih mjesta za umjetnike:

  • deviantART je vjerojatno naj-naj-najveća online društvena mreža za umjetnike, fotografe i dizajnere. Svatko može podijeliti svoje vizualne radove sa zajednicom koja broji više od 14 milijuna korisnika. Otvorite si račun kako bi mogli prodavati svoje fotografije i proizvoda. U Prints Shop cijene se kreću od oko 20 do 100 dolara. Kupovina se također može obaviti i sa "Points", virtualnom valutom .
  • Etsy je online market na kom možete pronaći veliki broj umjetničkih radova kao što su fotografije, slike, keramički i odjevni predmeti, i još mnogo toga. Ovaj sajt je pokrenut 2005 godine od strane skupine slobodnih glazbenika kojima je bilo potrebno mjesto na kome će moći da prodaju svoja djela. Unatoč sve većoj popularnosti, pogotovu ženske populacije, i velikom broju predmeta koje možete pronaći u fine art gallery, ipak samo manji broj prodavaca na Etsy spadaju u profesionalne umjetnike.
  • Danas se prodaja slika, ilustracija i fotki na Internetu najčešće obavlja putem tzv. microstock agencija među kojima su najpoznatije: Fotolia, iStockPhoto, Shutterstock i DreamsTime.
  • YouTube je najpopularniji video sajt na koji korisnici postavljaju najrazličitije video sadržaje. Sa svojim videom na YouTube možete da zaradite novac ili da postanete svijetski poznata zvijezda. Justin Bieber je možda najpoznatiji primjer YouTube zvijezde.
  • Scribd trgovina obećava povezivanje pisaca sa desetinama milujuna potencijalnih kupaca. Na Scribd-u možete pronaći milijune dokumenata, od recepata i osobnih priča do akademskih izvješća.
+6 glasa
Filip Carić od
uređen od Filip Carić

Jedna od stranice je Modna katedra. Modna katedra je webshop koji omogućuje umjetnicima i kreativcima da preko personaliziranog webshopa prodaju svoje custom on demand tekstilne artikle. Uloznih i skrivenih troškova nema, cijeli proces izrade Modna katedra preuzima na sebe, a na kraju mjeseca Kreativac ispostavlja fakturu po kojoj se uplaćuje zarada.

Više o svemu na sljedećem linku: https://modnakatedra.com/kreiraj-vlastiti-web-shop/

Filip Carić
Co-Owner

MODNA KATEDRA
E. filip.caric@fivitogrupa.hr
modnakatedra.com

+3 glasa
Dario Volarić od
Zoran Jurić od
Zasto bas Fotolia na njemačkom? Ima neki poseban razlog?‌
Mario Daka od
@zokii vjerojatno je to korisnik koji poznaje njemački, ali Dreamstime i Fotolia imaju i sajtove na drugim jezicima uključujući i engleski jezik‌
od
većina siteova ima na svome homepageu opciju-izaberi jezik. mislim da je i kod fotolie tako‌

Slična pitanja

2 odgovora 16.9k 👀
2 odgovora 339 👀
1 odgovor 391 👀
2 odgovora 6.2k 👀
1 odgovor 823 👀
1 odgovor 510 👀
1 odgovor 473 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...