33.1k pregleda
Marko Vuljanić u rubrici Hrana i piće od Marko Vuljanić
Obožavam piti Cedevitu, no jednom mi je netko rekao da se s njom ne smije pretjerivati. Zašto je to tako? Je li Cedevita zdrava ili nezdrava?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+7 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Kao i sa bilo čime drugime, tako se ni sa Cedevitom ne smije pretjerivati. Cedevita je jako ukusan napitak i mnogima omiljen (neki ju jedu i na žlicu, svačega ima), ali se sa njom sigurno ne smije pretjerivati. Iako sadrži čak 40 posto manje šećera od nekog gaziranog slatkog napitka, Cedevita i dalje sadrži šećer. Osim toga, sadrži i vitamine te se zato ne smije piti više od 2 šalice dnevno (to je doza za odrasle, za djecu je jedna čaša dnevno) jer može doći do hipervitaminoze.
Također, mnogi kažu da se radi o čistoj nezdravoj kemiji te je bolje pribjegavati prirodnijim rješenjima.
+6 glasa
Nebojša Ćirić od Nebojša Ćirić
Ne mozete dobiti hipervitaminozu osim ako ne unosite prevelike kolicine vitamina A ili D (vise meseci 3x dnevnu dozu, ili ogromnu kolicinu odjednom), ali da secera ima u Cedeviti nije sporno. Od dve case dnevno nece vam biti nista, a deci koja imaju brzi metabolizam od nas sigurno nije jedna casa doza jer to nema nikakve logike. Deca mogu piti Cedevitu u istim, ako ne i vecim kolicinama od starijih ljudi. Koliko zaista tecnosti popijete u toku dana uopste, max 2 litre.
+5 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Mnogo puta smo se našli u kafiću da naručujemo Cedevitu uz kavu ili samo Cedevitu ako nam se ne pije kava ili topli napitak. Ima osvježavajući i ugodan okus, a možemo birati između okusa limuna, naranče, limete, grejpa pa čak i mandarine. Djeca obožavaju ovaj napitak i uglavnom im je to omiljeno piće.

Cedevita sadrži čak 40% manje šećera nego neki gazirani napici te šećer dobiva iz šećerne repe. Dokazano je da i ledeni čajevi sadrže više šećera nego Cedevita, tako da ne moramo brinuti i pretjeranoj količini šećera koje unosimo u naše tijelo.

Sadrži 9 vrsta vitamina koje naše tijelo treba i privlačnom je okusa za razliku od nekih šumećih vitamina. No, s ovim napitkom ne treba pretjerivati jer sadrži konzervanse, a i nije potpuno prirodno. Prije bi preporučila popiti iscijeđenu naranču ili limunadu.

+4 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

Rekao bih da vam je taj netko dobro sugerirao, jer je to stvarno istina. No, mislim da je to tako u svemu te da ni u čemu nije dobro i zdravo pretjerivati, pa tako naravno, ni u konzumiranju Cedevite. Sve ima neki svoj limit koliko se te stvari može i smije konzumirati te nije dobro da se igdje prekoračuje granica.

Što se pak konkretno Cedevite tiče ovdje je situacija vrlo jasna i jednostavna. Uostalom upute i prijedlozi za uporabu pišu i na samom pakiranju napitka. Te su upute slijedeće. Djeca smiju popiti najviše jednu, a odrasli do tri čaše Cedevite na dnevnoj bazi. Sve preko toga je previše i prelazi više u sferu nezdravog negoli zdravog. No, naravno ako se poštuju te upute i pravila, onda je Cedevita dobra i zdrava za naš organizam.

Slična pitanja

8 odgovora
Marko Vuljanić 26.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Marko Vuljanić
1 odgovor
1 odgovor
5 odgovora
Ivan Gačić 04.07.2021. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić
5 odgovora
2 odgovora
Iva Bašić 14.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Iva Bašić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...