Marko Vuljanić u rubrici Hrana i piće od Marko Vuljanić
Obožavam piti Cedevitu, no jednom mi je netko rekao da se s njom ne smije pretjerivati. Zašto je to tako? Je li Cedevita zdrava ili nezdrava?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+12 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Kao i sa bilo čime drugime, tako se ni sa Cedevitom ne smije pretjerivati. Cedevita je jako ukusan napitak i mnogima omiljen (neki ju jedu i na žlicu, svačega ima), ali se sa njom sigurno ne smije pretjerivati. Iako sadrži čak 40 posto manje šećera od nekog gaziranog slatkog napitka, Cedevita i dalje sadrži šećer. Osim toga, sadrži i vitamine te se zato ne smije piti više od 2 šalice dnevno (to je doza za odrasle, za djecu je jedna čaša dnevno) jer može doći do hipervitaminoze.
Također, mnogi kažu da se radi o čistoj nezdravoj kemiji te je bolje pribjegavati prirodnijim rješenjima.
+8 glasa
Nebojša Ćirić od Nebojša Ćirić
Ne mozete dobiti hipervitaminozu osim ako ne unosite prevelike kolicine vitamina A ili D (vise meseci 3x dnevnu dozu, ili ogromnu kolicinu odjednom), ali da secera ima u Cedeviti nije sporno. Od dve case dnevno nece vam biti nista, a deci koja imaju brzi metabolizam od nas sigurno nije jedna casa doza jer to nema nikakve logike. Deca mogu piti Cedevitu u istim, ako ne i vecim kolicinama od starijih ljudi. Koliko zaista tecnosti popijete u toku dana uopste, max 2 litre.
+6 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Mnogo puta smo se našli u kafiću da naručujemo Cedevitu uz kavu ili samo Cedevitu ako nam se ne pije kava ili topli napitak. Ima osvježavajući i ugodan okus, a možemo birati između okusa limuna, naranče, limete, grejpa pa čak i mandarine. Djeca obožavaju ovaj napitak i uglavnom im je to omiljeno piće.

Cedevita sadrži čak 40% manje šećera nego neki gazirani napici te šećer dobiva iz šećerne repe. Dokazano je da i ledeni čajevi sadrže više šećera nego Cedevita, tako da ne moramo brinuti i pretjeranoj količini šećera koje unosimo u naše tijelo.

Sadrži 9 vrsta vitamina koje naše tijelo treba i privlačnom je okusa za razliku od nekih šumećih vitamina. No, s ovim napitkom ne treba pretjerivati jer sadrži konzervanse, a i nije potpuno prirodno. Prije bi preporučila popiti iscijeđenu naranču ili limunadu.

+5 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

Rekao bih da vam je taj netko dobro sugerirao, jer je to stvarno istina. No, mislim da je to tako u svemu te da ni u čemu nije dobro i zdravo pretjerivati, pa tako naravno, ni u konzumiranju Cedevite. Sve ima neki svoj limit koliko se te stvari može i smije konzumirati te nije dobro da se igdje prekoračuje granica.

Što se pak konkretno Cedevite tiče ovdje je situacija vrlo jasna i jednostavna. Uostalom upute i prijedlozi za uporabu pišu i na samom pakiranju napitka. Te su upute slijedeće. Djeca smiju popiti najviše jednu, a odrasli do tri čaše Cedevite na dnevnoj bazi. Sve preko toga je previše i prelazi više u sferu nezdravog negoli zdravog. No, naravno ako se poštuju te upute i pravila, onda je Cedevita dobra i zdrava za naš organizam.

+2 glasa
Ivan Ivić od Ivan Ivić
Cedevita i ostali šumeći dodaci ishrani su izuzetno nezdravi jer je to neuravnotežen unos vitamina i minerala u organizam kada se pretjera sa to sa tim dodacima ishrane može doći do situacije da organizam više ne upija tu vrstu vitamina što je veoma škodljivije nego kad se nikad ne bi unosio taj vitamin u organizam

Slična pitanja

8 odgovora 640 👀
Marko Vuljanić 26.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Marko Vuljanić
3 odgovora 1.0k 👀
1 odgovor 292 👀
1 odgovor 306 👀
1 odgovor 491 👀
5 odgovora 909 👀
Ivan Gačić 04.07.2021. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić
5 odgovora 457 👀
3 odgovora 725 👀
Iva Bašić 14.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Iva Bašić
1 odgovor 745 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...