Iva Bašić u rubrici Kozmetika i estetika od
Kada koristite tekući puder, a kada puder u kamenu? Što je bolje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+5 glasa
Nikolina Šrajbek od
Tekući puder uvijek prvo nanosim na lice kako bih prekrila sitne nesavršenosti ili poneki prištić. Koristim ga na svakodnevnoj bazi i pri svakom nanošenju makeup-a uvijek prvo nanosim tekući puder. Budući da imam masnu kožu lica, koristim tekuće pudere koji imaju matirajući efekt. U posljednje mi je vrijeme apsolutni favorit L'Oreal Paris Infaillible 24 h Fresh Wear.

Nakon nanošenja tekućeg pudera u zadnje vrijeme koristim i puder u kamenu s česticama sjaja. Budući da koristim tekući puder s matirajućim učinkom, nema potrebe da stavljam i puder u kamenu. Ponekad sam znala koristiti i jedan i drugi proizvod, ali shvatila sam da se osjećam previše „zabetonirano“. Puder u kamenu sa sjajnim česticama koji preporučam jest CATRICE High Glow Mineral Highlighting Powder. Ovaj puder u kamenu ima matirajući učinak, ali kožu ostavlja svježom i daje joj prirodni i zdravi sjaj. 
+5 glasa
Augustina Kolak od
prikazano od Znatko
Ovisno o prilici, koristim ili tekući puder ili puder u kamenu, a nekad oboje.

Puder u kamenu od Boujouris- healty mix koristim svakodnevno jer je izrazito lagan na koži, a pruža lagano prekrivanje sitnih nepravilnosti i ujednačava ten. Njega nanosim debljom četkicom za puder u kamenu nakon što nanesem hidratantnu kremu.

Ako koristim samo tekući puder onda je to većinom Maybelline Affinitone koji pruža blagu do srednju prekrivenost nepravilnosti. Također, nanosim ga nakon hidratantne kreme, većinom vlažnom spužvicom, kako bi se lijepo upilo u kožu.

Ako ću provesti cijeli dan negdje odsutna, onda nakon tekućeg pudera nanesem puder u kamenu kako bi dodatno kožu zamatirala i učvrstila puder. Dodatno, stavim i fiksator od Make up Revolution za duže trajanje šminke.
+5 glasa
Sandra Vukov od
Koristila sam oba dva sve ovisi koji tekući puder i koji puder u kamenu. Ako imate masniju kožu poput mene, bolji mi je puder u kamenu a ako imate suhu kožu poput npr moje majke koja je najveća suprotnost meni onda definitivno tekući puder.

Većinom ljudi ne voli mat izgled i uzet će tekući puder jer lijepše izgleda i više ih reklamiraju, najbolje je koristiti možda tekući puder i kasnije na kraju šminkanja staviti baking powder makeup jer je tako najbolji učinak, to je takodjer puder u prahu koji djeluje poput pudera u kamenu ali u ovoj kombinaciji je mnogo efikasniji jer upijaju ulja za lice i pomažu podlozi da se stopi u koži a to spriječava gužvanje i povečava pokrivenost i dugotrajnost šminke kako bi lice izgledalo mat.
+4 glasa
Mihaela Blažeka od

Osobno ne koristim previše puder u kamenu, nego samo ponekad. Koristim Bourjois Healthy mix puder u kamenu (https://www.notino.hr/bourjois/healthy-mix-kompaktni-puder/). Glavni mi je definitivno puder (i to Bourjois Air mat puder - https://www.notino.hr/bourjois/air-mat-matirajuci-make-up/?gclid=Cj0KCQiAqo3-BRDoARIsAE5vnaK_ICbeQHrH8iQpWYrBv6z-IW-3jAB77Dtj_EGsFTfi_xH8nvCH51QaAt2zEALw_wcB). Nakon njega stavim korektora na neke nesavršenosti te, po potrebi, stavim na kraju i puder u kamenu kako bih maknula sjaj s lica. No, razlog zašto ga nisam previše koristila je zato što je ovaj tekući puder mat pa nakon njega nemam nikakav sjaj niti masni trag, pa nisam osjećala da ima potrebe. No, da koristim neke masnije tekuće pudere, tada bih puder u kamenu svakako koristila.

+4 glasa
Karla Jurišić od

Zbog negativnog iskustva sa puderom u prahu koji mi je isušivao lice, baš kao i bilo koji drugi proizvod u prahu, prešla sam na tekući puder i toga se držim već nekoliko godina. Također, tekući puder ima slijedeće prednosti:

  • bolje prekrivanje 
  • ne isušuje kožu
  • veliki izbor marki
  • veliki izbor boja
  • bolje stoji na licu
  • lice izgleda zdravije
Puder u kamenu dolazi u obzir jedino ako imate zaista problema sa masnom kožom ili nekim masnim dijelovima lica. Također, uvijek ga možete ponijeti sa sobom u izlazak ako vam zatreba da nanesete na masnije dijelove lica te ćete time ublažiti masnoću.

Slična pitanja

5 odgovora 459 👀
2 odgovora 1.5k 👀
3 odgovora 2.5k 👀
1 odgovor 1.4k 👀
5 odgovora 2.5k 👀
4 odgovora 709 👀
Lovro Gorup 09.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Lovro Gorup
3 odgovora 306 👀
3 odgovora 1.0k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...