Margareta Jurisi u rubrici Kozmetika i estetika od Margareta Jurisi
Kojim se načinima mogu riješiti celulita?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+11 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Celulit je tvrdokorna nakupina masnih naslaga ispod naše kože. Muči mnoge ženske osobe, a neke ga imaju više, a neke manje. Čimbenici koji utječu na celulit i njegovu količinu su geni, način prehrane, količina aktivnosti, unos vode te stres.

Ovo su provjereni načini rješavanja ili smanjivanja celulita:

  • vježbanje - vrlo očito, moramo učvrstiti naše mišiće koji će stvoriti manje prostora za celulit te ga topiti zbog izgaranja energije
  • hodanje ili druga svakodnevna aktivnost
  • piti najmanje 2 L vode dnevno
  • smanjiti stres
  • anticelulitne masaže - osobno su mi vrlo pomogle u rješavanju celulita, bilo mi je potrebno 5 masaža
  • anticelulitne kreme - ovo je najbolja krema koju sam koristila za celulit a masirala sam noge 2 puta dnevno
Ivana Steković od Ivana Steković
Ta krema uopće ne valja…
+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Ne postoji način kako se 100% riješiti celulita ali na raspologanju su neki dobri tretmani koji svakako mogu smanjiti njegov izgled, da bi postigli najbolje rezultate, surađujte sa zdravstvenim radnikom koji bi odlučio koje terapije mogu biti prikladne za vas. Osobno preporučam salon DONITA u Zagrebu koji ima visoko kvalitetne preparate i povoljne cijene za razliku od ostalih salona u Zagrebu, a nalazi se u centru grada na početku Vinogradske ulice. 5 poznatih namirnica koje uzrokuju celulit su pizza, sir, šećerni zalogaji i pića, rafinirani ugljikohidrati, prerađeno meso. Celulit uzrokuje masnoće ispod kože, neke su žene više sklonije od drugih, a količina celulita koju imate i koliko je primjetan može se temeljit na vašim genima, postotku tjelesne masti i dobi. Debljina kože takodjer utječe na pojavu celulita.
+5 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević

Ovo su tri ključna koraka za brzu eliminaciju celulita

Koje će namirnice ubrzati cirkulaciju, što će najbrže dati rezultat i koje vježbe tope celulit baš s kritičnih točaka?

Celulit nastaje zbog slabljenja tonusa kože, nakupljanja toksičnih tvari u tijelu te gubitka kolagena i proteina potrebnih za čvrstoću. Iako celulit nije jednostavno eliminirati, naročito sada kad nam je ljeto pred vratima, ipak postoje tri ključna koraka koja još nije kasno primijeniti, a daju odlične rezultate.

1. Ovo ćete prvo trebati napraviti, ali zahtjeva strpljenje

Iako nije svemoćan, izbor namirnica na tanjuru ono je o čemu ćete prvo morati razmisliti. Pritom je povećan unos vode te izbjegavanje slatkih, gaziranih pića i alkohola must have. Stručnjaci preporučuju lisnato povrće, agrume, krastavce, lubenice, meso s manje masnoća (piletinu, puretinu) te začine. Ovo posljednje nikao se ne odnosi na sol (dapače, sol će potaknuti stvaranje celulita), već na kurkumu, čili, ružmarin i češnjak. Upravo ovi začini poboljšavaju perifernu cirkulaciju.

2. Ako želite brzo vidjeti rezultat

Najbrže će djelovati kozmetički tretmani, posebice razne vrste masaža. No nije svejedno koje preparate koristiti tijekom tretmana. Za regeneraciju kože, ali i razbijanje masnih naslaga najučinkovitije je termalno blato poput ljekovitog tuheljskog blata. Sazrijeva u Tuheljskim Toplicama prirodnim putem na dnu izvora termalne vode, čija je temperatura 33 stupnja Celzija, a sadrži brojne organske tvari zbog kojih se ubraja među četiri najbolja ljekovita blata u ovom dijelu Europe. Upravo zbog toga SPAeVITA centar Terma Tuhelj ima velik izbor masaža termalnim blatom, a i u Svijetu sauna možete se opustiti u blatnoj parnoj sauni. Osim što će ljekovito tuheljsko blato pomoći u eliminaciji celulita, dubinski će očistiti kožu i pomoći kod uklanjanja otpadnih tvari, a vi ćete se potpuno opustiti.

3. Treningom protiv celulita

Ako puno sjedite, celulit je zasigurno i vaša boljka. Bilo koji oblik vježbanja je dobar, posebice aerobno vježbanje tijekom kojeg se ubrzava puls, jer se tako aktivira metabolizam. Protiv celulita odlični su i iskoraci, posebice bočni ili stražnji unakrsni iskorak, jer jačaju gluteus, kvadricepse i stražnju ložu, mjesta gdje se inače nakuplja najviše celulit. No, stručnjaci najviše preporučuju plivanje. Stoga nakon tretmana ljekovitim blatom u Termama Tuhelj zaplivajte u jednom od bazena.

+2 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković
uređen od Ivana Steković

Masaža - pomaže rastegnuti kožu i stimulirati protok limfe,što također može pomoći u zaglađivanju rupica uzrokovanih celulitom. Kreme za masažu mogu poboljšati proces masaže,ali same po sebi ne djeluju ništa na poboljšanje celulita.

Piti puno vode - to pomaže u ispiranju toksina iz tijela. Može pomoći u smanjenju ukupnog nakupljanja masti.

Dodaci prehrani - bioaktivni kolagenski peptidi mogu pomoći u smanjenju celulita.

Gubitak težine - zdrava prehrana može pomoći u smanjenju pojave celulita,a može i gubitak kilograma,ali samo ako u početku imate doista višak kilograma.

Piling i prekrivanje - redovita uporaba slanih pilinga i hidratantnih krema može pomoći smanjiti pojavu celulita. I dok šminka ili proizvodi za samotamnjenje neće smanjiti celulit,mogu ga pomoći prikriti.



 

Slična pitanja

3 odgovora 378 👀
1 odgovor 349 👀
3 odgovora 317 👀
1 odgovor 264 👀
6 odgovora 320 👀
2 odgovora 315 👀
2 odgovora 331 👀
2 odgovora 413 👀
4 odgovora 382 👀
3 odgovora 672 👀
Sandra Vukov 13.11.2020. pitanje u rubrici Odjeća i obuća od Sandra Vukov
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...